Позволява ли ви да ходите по време на бягане?

Етикет на състезанието

Ако искате да се регистрирате за състезание като половин маратон , но не знаете дали можете да управлявате цялото разстояние, може да се чудите дали имате право да ходите по време на състезанието. Това също е въпрос, който може да имате, ако сте чисто проходилка. Дали пистите изискват да тичате?

Добрата новина е, че никоя раса не дисквалифицира участниците за ходене в някакъв момент, така че със сигурност не сте длъжни да управлявате цялото разстояние.

При по-дълги състезания, много участници предприемат кратка разходка в някоя точка, независимо дали минават през водна спирка или нагоре по хълма, или използват планирана стратегия за състезания за интервали за бягане и разходки .

Вземайки разходки по разходка

Поемането на разходка по време на състезание може да бъде от полза за участниците, тъй като дава шансовете на вашите мускули и стави да се отпуснат и да се възстановят. Кратък интервал на разходка може да разруши монотонността по време на състезание, което може да ви помогне да се справите с умствените предизвикателства и всеки дискомфорт, който чувствате.

Ако възнамерявате да предприемете някои разходки по време на състезание, просто се уверете, че все още поддържате добра форма и не го приемате като възможност наистина да забавите и починете. Трябва да държите лактите наклонени под ъгъл от 90 градуса (не на ваша страна) и да предприемете бързи стъпки. Това ще направи прехода обратно към работата много по-лесно.

Етикет и безопасност за разходка по разходка

Уверете се, че сте учтив и сигурен участник в състезанието.

Ако ще направите вашите разходки разстояние съвпада с вода спира, не забравяйте да вземете вода, докато все още джогинг с добри темпове. Веднъж изчистени от водната зона, след това издърпайте настрани, преди да се забавите, извън пътя на други състезатели.

Други времена преместете настрани и се уверете, че никой не тича зад себе си, преди да се забави.

Не минавайте по-бавно, а после внезапно се забавяте до пълзянето точно пред тях. Вероятно те могат да ви намерят досадно и опасно препятствие по пътя си. Дори и да ходят, вероятно е, че темпото им е по-бързо от ходенето.

Да останеш на курса

Ако сте бавен бегач или планирате да ходите по-голямата част от състезанието си, трябва да сте сигурни, че състезанието, за което се регистрирате, е приятелски настроен . Съществуват няколко състезания - от 5 к.с. до маратони, които имат крайни времена - срок, през който всички участници трябва да са преминали финалната линия. Трябва да сте сигурни, че факторите за разходка ще се променят в очакваното крайно време .

Може да се наложи да поддържате известно цялостно темпо на курса. Проверете инструкциите и правилата за курса, за да видите какво е крайното време за финиширащите и дали има точки за курса, който трябва да достигнете с определено темпо. Често ще видите, че "участниците трябва да поддържат скорост от 15:00 минута на миля" или подобна формулировка. В противен случай може да бъдете преместени на тротоара и улиците да са отворени за движение на превозното средство, което изисква да спрете на всички кръстовища и да използвате кръстовището и т.н. Вероятно ще се натъкнете на маркировките за състезания и спиранията на водата, ако сте продължили по тротоарите ,

Или те дори могат да ви измъкнат от курса в ужасния "вагон". И в двата случая може да не получите медал за финиша или други награди за състезания.

Можете да ходите, но бъдете сигурни, че сте любезни към другите състезатели и останете в рамките на сроковете за обучение.