Добавянето и мускулите на добавката

Преместване към средната линия

Адукцията се отнася до всяко движение, което привлича част или структура на тялото към центъра на тялото. Средната точка на тялото се нарича "сагитална равнина", която разделя тялото на лявата и дясната част. Вместо да разтягате ръцете или краката си, прикрепването им близо до вас ще бъде пример за привличане, тъй като ще ги доведе до сагиталната равнина.

Привеждане на пръстите и пръстите на краката

В специфичния случай на пръстите на пръстите и пръстите, адукцията се отнася до привеждане на цифрите заедно към центъра на ръката или крака. Пример за привличане би стиснал ръката ви и правеше юмрук.

Адаптор и гръдни мускули в краката

Адудурите са фен-подобни мускули в горната част на бедрото, които дръпват краката заедно, когато се свиват. Те също така спомагат за стабилизирането на тазобедрената става. Адактоните се прикрепват от таза към бедрената кост (бедрената кост).

При човек, мускулите на адуктори, които се намират в областта на бедрата на крака, обикновено се наричат ​​мускули на слабините. Мускулите на слабините включват: адукторния магнус, адуктор Longus, адуктор бревис, пектинеус и грацилис. Те придърпват краката заедно, когато се свиват. Те също така спомагат за стабилизирането на тазобедрената става. Адактоните се прикрепват от таза към бедрената кост (бедрената кост).

Протягането на тези хирургически адуктори може да се извърши чрез разтягане, което разпръсква краката ви, удължавайки тези мускули.

Те могат да бъдат направени седнали, както при пеперуди, опънати, стоящи, както при изправяне на слабините, или легнали.

Противоположник: Отвличане

Отвличането е обратното на адукцията. Тези два термина могат да бъдат лесно объркани, тъй като се различават само с едно писмо. Отвличането е кинезиологичен термин, който означава да се отдалечи от средната или средната част на тялото или от съседна част или крайник.

Мисли за отвличане като "да отнемаш".

Действието на отвличането се постига чрез отвличащ мускул в тялото. Има няколко отвличащи мускули в тялото, включително в краката, ръцете и краката. Що се отнася до пръстите и пръстите на тялото, отвличането се отнася до разпространението на цифрите далеч от центъра на крака или ръка. Разпространението на ръцете или краката отстрани на тялото и далеч от центъра на тялото е пример за отвличане. Прибавянето, което означава да се приближи до средната равнина на тялото, е обратното на отвличането.

Отвличащите мускули на крака често се наричат ​​хипнотизатори и се състоят от мускула gluteus medius (първичен отвличач) и gluteus minimus. Синергистките мускули включват psoas, piriformis, tensor fascia latae (TFL), sartorius, quadratus lumborum и rectus femoris.

Похитителите движат краката далеч от средната линия на тялото, когато се свиват. Те също така помагат за завъртане на бедрата в бедрената гнездо и за стабилизиране на тазобедрената става. Отвличачите се прикрепват от таза към бедрената кост (бедрената кост).