Кои педометри ще работят под вода?

Искате ли да проследите стъпките си в басейна, докато правите водни разходки или водна аеробика? Повечето педометри и фитнес ленти са водоустойчиви, но предпазват само докато ходят в дъжд или когато ги носят в душ. "Водоустойчив" и "предназначен за плуване" са много по-високи стандарти. Пътуването през пералната машина е лоша новина за повечето педометри, както много от нас са открили.

Непромокаеми тренажори за фитнес

Тъй като фитнес лентите се развиват, има няколко, които са водоустойчиви и предназначени за използване при плуване или в басейна.

Fitbit Flex 2 : Това е първият водоустойчив Fitbit, оценен на 50 метра. Можете да го носите в басейна и ще броите стъпки за ходене по вода. Той може автоматично да открие тренировка за плуване, въпреки че първо трябва да активирате тази опция, тъй като тя е изключена по подразбиране. Включвате го в приложението под Акаунт, Цели, Упражнение, Плуване, Автоматично разпознаване. За да следите темпото и разстоянието, въведете дължината на басейна в приложението, преди да започнете да плувате (това става по подразбиране). Той не брои стъпки по време на плуване тренировка, когато го проследявате по този начин. Купете от Amazon.com

Misfit Shine: Speedo Shine включва преброяване на обиколки за всички видове удари. Той е водоустойчив до 50 метра и може да се носи на маншет или забрадка. Извън басейна, той проследява ходенето и сън като другите версии на Misfit Shine.

Стиленът Misfit Shine и Flash Misfit са водоустойчиви и могат да се носят в басейна. Те ще проследяват плуване тренировки, но не се броят обиколки. Можете да ги използвате за водни разходки и водна аеробика. Купете от Amazon.com

Полярна: Полярният контур и полярният A300 са водонепроницаеми и могат да се носят в плуване. И двата ще измерват интензивността на вашата дейност по време на плуване, както и стъпки за запис.

Имайте предвид, че вероятно не сте се записали стъпки при плуване, но вие изгаряте калории (много от тях!) Loop открива формата на вашата дейност и има за цел да ви даде пълен кредит за усилията, които поставяте във вашата тренировка.

Garmin: Каналите на Garmin vivofit и Garmin vivosmart са водоустойчиви до 5 ATM, което е достатъчно добро за плуване на повърхността. Те могат да бъдат сдвоени с монитор за сърдечен ритъм на ANT + гръдния колан, който да записва вашето усилие, докато сте във водата. Купете Garmin vivofit от Amazon

Apple Watch 2 : Тази версия на Apple Watch е водоустойчива до 50 метра и следи тренировки по плуване с функцията за тренировка. Можете да зададете дължината на басейна и той също ще брои обиколки. По време на плуването си, тя ще покаже продължителност на тренировка, активни изгорени калории, обиколки и разстояние и може да покаже пулс. Купете от Amazon.com

Ако възнамерявате да използвате някое от тези средства за гмуркане, гмуркане с шнорхел или гмуркане, не забравяйте да проверите степента на дълбочина. Отидете твърде дълбоко и дори "водоустойчиво" устройство няма да поеме налягането.

Дали педометърът точно ще брои пеша на басейна?

Би ли прост педаметър наистина разчитат ходене стъпки? Мисффит лъскавият и полярният брънка използват сложни алгоритми за наблюдение на движението, за да открият какъв вид дейност извършвате и да ви даде кредит за активност.

Но един безпроблемен крачкомер просто проследява движението нагоре-надолу.

Предложението за ходене по вода е различно от ходенето по суша и може да не постигнете същото движение, което би записало стъпка на крачкомер, който проследява движението само в една или две оси. На сушата се движите нагоре и надолу с всяка стъпка, която педометърът открива и записва стъпка. Вашето движение във водата може и да не е същото.

За да проверите точността на водоустойчив крачкомер за броене на стъпки, трябва да преброите стъпките си ръчно, докато ходите в басейна. Вижте колко тясно съответства на крачкомера след 100, 200 и 300 стъпки.

Допълнителен кредит за водно ходене

Що се отнася до разходите за енергия, наистина трябва да преброите стъпките на басейн като 120 - 150 стъпки в минута, малко повече, отколкото бихте регистрирали, ако сте ходили 3 мили в час.

Отнема повече енергия, за да ходите в басейна, отколкото да ходите по суша .

Хидроизолация на водоустойчив крачкомер

Направете крачкомер в пластмасова торба. Закачете го на лента за глава. Сега ходи водата ходене. Преброявайте стъпките си в басейна. Освободете крачкомера и вижте колко са записани. Ако е сравнително точна, може да искате да направите своя метод за използване на крачкомер за стъпки в басейна.

Оповестяване: В Fit нашите експертни писатели са ангажирани с проучването и писането на внимателни и редакторски независими прегледи на най-добрите продукти за вашия живот и вашето семейство. Ако ви харесва това, което правим, можете да ни подкрепите чрез нашите избрани връзки, които ни печелят. Научете повече за процеса ни на преглед .