Разходете се по Шанз-Елизе в Париж, Франция

1 - Разходката от Шанз-Елизе започва от Триумфалната арка

Триумфалната арка - Париж - Франция. Уенди Бъмгарднер © 2011

Avenue des Champs-Élysées и градините Tuileries в Париж, Франция, са местата, където се разхождате от Триумфалната арка на запад до Лувъра на изток. Може би искате да направите някои странични заобикалки или да разгледате магазини и градини по пътя. Започваме и свършваме на места с метростанция, така че можете да решите да се насладите на двупосочно пътуване пеша или да използвате транспорт до следващата си дестинация в Париж.

Триумфалната арка е чудесно начално място за вашата разходка. Той е на върха на хълма, така че нашата разходка ще бъде предимно надолу от тук.

Трафикът вибрира около Триумфалната арка, така че останете в безопасност и използвайте пешеходния тунел от Avenue de la Grande Armee или изхода Wagram на метрото, за да стигнете до и от самата Арка.

Това е транспортен възел. Можете да стигнете до Триумфалната арка до метрото (линии 1, 2 и 6 спирка Charles-de-Gaulle-Etoile), с автобус или като спирка на маршрута с хоп на хопа.

Ако искате великолепен изглед към Париж от върха на Арката, можете да платите таксата за участие и да се изкачите на напрегнатите 280 стъпала до върха.

В противен случай се насладете на произведения на изкуството, които празнуват победите на Наполеон и френската военна традиция като цяло.

2 - Гробницата на неизвестния войник - Триумфалната арка - Париж

Гробницата на неизвестния войник - Триумфалната арка - Париж - Франция. Уенди Бъмгарднер © 2011

Гробницата на незнайния войник на Франция е обърната надолу по Шанз-Елизе. Вечен пламък изгаря. Това е първият такъв паметник, създаден заедно с Великобритания в Уестминстърското абатство на 11 ноември 1920 г. (Ден на примирието), след Първата световна война. Пламъкът се разпалва всяка вечер в 18:30 часа.

Жаклин Кенеди е вдъхновена от този пламък, за да постави вечен пламък в гроба на съпруга си, президент Джон Ф. Кенеди, в Националното гробище в Арлингтън.

Може да пожелаете да отделите малко време, за да размислите върху отрезвяващата история на войната във Франция и Европа.

За да продължите да се разхождате по Шанз-Елизе, използвайте пешеходния тунел и кръг до Шанз-Елизе. Ние сме на път да се потопите в един от големите търговски булеварди на света.

3 - калдъръмените камъни на Шанз-Елизе

Калдъръмени камъни на булевард Шанз-Елизе - Париж - Франция. Уенди Бъмгарднер © 2011

Докато се движите по следващата половин миля по Шанз-Елизе, улицата е облицована с магазини от световна класа, кафенета с ограничени седалки и дори с макдоналдс. Тротоарите са широки, но често са засегнати от туристи от цял ​​свят. Не очаквайте, че ще можете да ходите безпрепятствено или с пълна скорост.

Разхождайки се с малка група, взехме цял час, за да стигнем по-малко от една миля, без да спираме за кафе! Бъдете внимателни, тъй като има канавка в средата на тротоара и градински дървета с повдигнати ръбове.

Като фен на състезанието за велосипеди на Tour de France, се интересувах от самата повърхност на Шанз-Елизе. В края на юли всяка година, състезанието за велосипеди с продължителност от седмици завършва с вериги на Шанз-Елизе. Каменните камъчета са добре износени, но не са идеалната повърхност за колоездене. Разумни състезатели се опитват да използват по-гладката облицовка на канавката, докато се борят за крайната слава на велосипедния свят - спечелвайки последния спринт на Шанз-Елизе.

За пешеходци има пешеходни пътеки от Шанз-Елизе, за да стигнете от едната страна на другата. Но това е широка улица и е най-добре да се обиколи от всяка страна с минимални пресичания.

4 - Пътеки, обградени от дървета по Шанз-Елизе

Разходка по Шанз-Елизе, Париж. Уенди Бъмгарднер © 2011

След първата част от магазините и бистротата на половин километър се намирате на кръстовището, където Авеню Франклин Рузвелт и Авеню Монтажин минават през Шанз-Елизе. Използвайте пешеходните пътеки и влезте в район, подобен на парк, облицован с дървета. Следващата миля по протежение на булевард Шанз-Елизе предлага шанс да избягате от шума от пътната обстановка и дори да спрете на пейката на парка. Ще видите обществени тоалетни по пътя.

Дърветата са конски кестени. Можете да се придържате към тротоара по-близо до улицата или да вземете странична пътека върху светъл чакъл през парковата среда до Théâtre Marigny.

5 - Фонтан от Théâtre Marigny

Фонтан от театър Марини - Париж - Франция. Уенди Бъмгарднер © 2011

Близо до една миля от нашата разходка от Триумфалната арка до Лувъра, обиколка по чакълените пътеки ни води до този прекрасен фонтан извън Théâtre Marigny.

На север на авенюто Марини се намира Дворецът Élysée, френската "Белия дом" и сергиите на продавачите на печати. На юг, през Шанз-Елизе, се намира Гранд Пале.

Продължавайте разходката си до Лувъра, кръстовището Avenue Marigny с пресечките и се насладете на разходка с дървета, разположена на тротоара или на пътеките с чакъл.

6 - Обелск на Луксор в Place de la Concorde

Обелиск на Place de la Concorde - Париж - Франция. Уенди Бъмгарднер © 2011

Avenue des Champs-Élysées се простира от Place de la Concorde на изток до Триумфалната арка на запад, малко над една миля и малко по-малко от два километра. Пресечете внимателно с пешеходните сигнали до бетонния овал на Place de la Concorde.

Този площад беше мястото на гилотина, изпълняващ крал Луи XVI, кралица Мария Антоанета и много други по време на Френската революция.

Обелският храм на Луксор е бил подарък за Франция от османските владетели на Египет през 1829 г., преместен на този сайт през 1839 г. Обелецът отпреди 3300 години първоначално се намирал на входа на храма в Луксор в Египет и почитал царуването на Рамзес II ,

От тази гледна точка можете да видите Айфеловата кула на запад и каменните сгради на френското военноморско министерство и хотел De Crillon на север.

7 - Тюйлери Гардън Пътеки, облицовани с дървета

Разходка през градини Tuileries - Париж - Франция. Уенди Бъмгарднер © 2011

Продължавайки на изток от Place de la Concorde, сега можем да се разхождаме по пътеки, облицовани с равнинни дървета в градините Тюйлери. Това е тихо отдръпване от шума на търговския район на запад по Шанз-Елизе. Можете да спрете на всяка от многото пейки и да си почивате на сянка и да гледате как всички минават. Тази секция с равнинни дървета се простира на около една четвърт миля или половин километър.

8 - Градините на Тюйлери Гранд Каре - Цветни лехи

Тюйлери Гардънс - Париж - Франция. Уенди Бъмгарднер © 2011

Сега стигаме до открития източен край на градините на Туилери, Гранд Каре. Тук можете да се насладите на официалните цветни лехи и да видите как е била първоначално подредена като градините на Катрин де Медичи в средата на 1500-те години.

По време на посещението ми, временна арт инсталация включваше огромна бяла тръба. Това е временната скулптура "Поема за земляни" от Адриан Вилар Рожас.

До далечния източен край на този площад аз се разхождах на две мили от Триумфалната арка.

9 - Триумфалната арка на Карусел

Триумфалната арка на Карусел - Париж - Франция. Уенди Бъмгарднер © 2011

Ние стигаме до източния край на Тюйлери Гардънс и виждаме друга триумфална арка на победите на Наполеон, Триумфалната арка на Карусел. Храстите представляват фен на запад.

Отидох на три мили от Триумфалната арка и имам още едно улично пътешествие, за да стигна до местоназначението си - Лувъра.

10 - Пирамидата на Лувъра

Лувъра пирамида - Париж - Франция. Уенди Бъмгарднер © 2011

Вече прекарахме 2,25 мили или почти четири километра от Триумфалната арка, по Шанз-Елизе и през градините на Туилери до пирамидата на Лувъра.

Музеят на Лувъра е един от най-големите музеи на изкуството в света, в който се намират Мона Лиза, Уингд Виктори, Венера де Мило и два Вермеера. Тук приключваме нашата фитнес разходка и трябва да преминете към "музей разбъркване" темпо, ако искате да обиколка вътре.

Ако влезете през входа на пирамидата, ще преминете през екран за сигурност, преди да слезете, за да купите билети и да посетите магазините (и безплатните тоалетни).

Ако искате само да си направите пауза и да пазарувате, да поръчате кафе в Starbucks и да влезете в безплатен Wi Fi в магазина на Apple, влезте от Rue de Rivoli до търговския център Carrousel du Louvre. Можете също така да получите достъп до метрото на това място, за да ви отведе до Триумфалната арка или други места в Париж, ако не искате да проследявате стъпките си.