Педрометър Общо дневни стъпки срещу посветен ходене време

Коя е по-добра цел да мотивирате хората да ходят повече - общи дневни стъпки или само броене на разходки от 10 минути или повече? Малко изследване, публикувано през ноември 2007 г., цели да отговори на този въпрос. Участниците в проучването са заселници с диабет. Ходенето за 30 минути на ден е основна препоръка за упражнения за всички здрави възрастни и особено за тези с диабет.

Ще им се даде структурирана цел да ходят най-малко 10 минути наведнъж по-добре, отколкото да им се даде цел да увеличат общите си дневни стъпки по какъвто и да е начин? Дали те просто ще свършат да се регистрират "боклуци стъпки", ако не се насърчават да ходят за 10 минути в даден момент?

Преброяването на всяка стъпка води до по-специално посветен ходене

Една изследователска група беше насърчена да ходи по-общи дневни стъпки. Другата група беше насърчена да ходи за специални разходки, като например 10 минути. Те открили, че и двете групи са увеличили разстоянието си за разходка с около една миля на ден. За да се впишат достатъчно стъпки, за да постигнат целта, трябваше да отделят време за ходене. Но тези, които са преброили всичките си ежедневни стъпки, се чувстват по-удовлетворени от тези, които са могли да разчитат само времето за тяхното ходене. Изследването заключава, че базираните на педометър програми за ходене, които подчертават общия брой натрупани стъпки, са по-приемливи за участниците и са също толкова ефективни при увеличаване на умерените периоди на физическа активност като програми, които използват структурирани цели. "

Omron Pedometer и мотивационен уеб сайт

Участниците в проучването получиха един крачкомер на Omron, който качи на уеб сайт, за да проследи стъпките им и да им даде цели, които да постигнат. Перотометърът на Omron следи както общите ежедневни стъпки, така и времето за аеробно ходене и аеробните стъпки. Използването на компютъризиран крачкомер е удобен начин за проследяване на пешеходната активност.


Педометър, свързан с компютър

Педометрите са Големият Нагс

Прегледът на изследванията на педометъра показва, че педометрите са отлични мотиватори за увеличаване на ежедневната физическа активност. От личен опит, постигането на целодневна или седмична обща стъпка увеличава моето време за ходене. Извършването на малки промени за добавяне на кратки разходки за пешеходци може да помогне през целия ден, което може да ви помогне, например да вземете стълбите, а не асансьора или паркирането по-далеч от вратата. Но тези рядко се прибавят към голямата цел. За да се регистрират 10 000 стъпки на ден, повечето хора трябва да добавят специално време за ходене към графика си. Грозният крачкомер е само мотиваторът, необходим, за да ги насърчи да направят това.

Започнете с Педрометър ходене

Източници:

Каролин Ричардсън, Катлийн С Мехари, Лаура Г. Макинтай, Адриен В Джани, Лори Фортлаж, Ананда Сен, Виктор Дж. Стречър, Джон Д. Пиет. " Рандомизирано проучване, сравняващо структурите и целите на начина на живот в интернет-медиирана пеша програма за хора с диабет тип 2 ". Международен журнал за поведенческо хранене и физическа активност. 16 ноември 2007 г., 4: 59до: 10.1186 / 1479-5868-4-59.

Дена М. Бравата; Crystal Smith-Spangler; Вандана Съндарам; Allison L. Gienger; Нанси Лин; Робин Луис; Christopher D. Stave; Ingram Olkin; Джон Р. Сиърд. "Използване на педометър, свързан с повишена физическа активност, намалено кръвно налягане и тегло." JAMA. 2007; 298 (19): 2296-2304.

"Разходка: стъпка в правилната посока". NIH Publication No. 07-4155. Септември 2004 г. Актуализирано през март 2007 г.

Маршал, Саймън; et.al. "Използване на целите на Cadence за увеличаване на умерената до силна физическа активност." Медицина и наука в спорта и физическото възпитание : март 2013 г. - том 45 - брой 3 - стр. 592-602. doi: 10.1249 / MSS.0b013e318277a586