Как да настроите крачкомера или фитнес за по-добра точност

Използвайте средната дължина на стъпалото, за да настроите крадометъра си

Можете да направите измерването на разстоянието на педаметъра по-точно, като го регулирате за средната дължина на стъпалото или средната дължина на стъпката. Педометрите обикновено имат стандартна дължина на стъпалата, която използват за оценката на разстоянието, като всяка стъпка се приема, че обхваща 26 стъпала за жените и 2,5 фута за мъжете.

Може да покриете повече или по-малко разстояние с всяка стъпка, така че коригирането на този номер ще позволи на вашия педометър да бъде по-точен при разчитането на разстоянието.

Първо, прочетете внимателно инструкциите на своя педометър. Най-много искат стъпката, въпреки че могат да го наричат ​​дължината на крачка. Ето как да разберете и измерите това.

Средна дължина на стъпката

Дължината на стъпалото е разстоянието от петата печат на един крак до петата печат на другия крак по време на крачка напред. Това е разстоянието, изминато от единия крак. Средната стойност, която ще видите на много места, е 2,2 фута (0,67 метра) за жени и 2,5 фута (0,762 метра) за мъжете, но зависи много от височината.

Fitbit ви позволява да промените дължината на стъпката (която те наричат ​​дължината на стъпката), като използвате функцията Редактиране на профил в онлайн таблото за управление или в приложението под Акаунт, Разширени настройки.

Средна дължина на траекторията

Дължината на стъпалото може да означава същото като стъпалото, или това може да означава разстоянието, което пътува от петата на единия крак до следващия път, когато същата стъпка се удря.

С други думи, това би било две стъпки, тъй като по това време другият крак също се докосна надолу. Ако зададете своя крачкомер за вашата стъпка и откриете, че тя намалява наполовина разстоянието, прочетете инструкциите отново. Може да е необходимо дължината на крачка, която е две стъпки. Също така, в обратния случай, ако първоначално си помислихте, че крачкомерът се нуждае от дължината на стъпалото, но изглежда, че сте се удвоили от разстоянието, прочетете отново, тъй като те наистина са искали стъпалото.

Методът за измерване на дължината на стъблото на метода за мокро стъпало

Rob Sweetgall на Creative Walking, Inc. извежда този метод за измерване на дължината на стъпката, за да настроите своя крачкомер. Създайте локва с вода на участък от тротоара или улицата, където можете да вървите естествената си скорост преди и след като я достигнете. Започнете да ходите по естествения си ход и да се разхождате през водата. Поддържайте ходенето по естествен път за още 10 стъпки.

Сега измерете разстоянието от петата на левия си отпечатък до петата на десния си отпечатък върху няколко от мокрите стъпки и ги осреднете. Ако вашият крачкомер е поставен на крака, разделете инча с 12, за да получите крака. Стъпка дължина в инча, разделена на 12 инча = Дължина на стъпалото в краката.

Измерено разстояние

Измерете известно разстояние, като например 20 фута или 50 фута. После се захващайте с бързината в естествената си разходка и преброявайте броя на стъпките, които трябва да предприемете, за да покриете това разстояние. Разделете броя на стъпалата по броя на стъпките. Краката, разделени на стъпки = Дължина на стъпалото в стъпалата.

Измерено разстояние Дълга разходка

Ако използвате броя на стъпките си по-дълго известно разстояние пеша, то трябва да даде по-точно средно измерване на дължината на стъпалото, отколкото метода за кратко разходка. Ето две предложения.

Използвайте футболно игрище, което е на 300 фута от линията на гол до линията на вратата.

Преброявайте стъпките си. Разделете 300 по броя на стъпките.

Използвайте регламентираща писта в местната гимназия. Това е трудно, защото някои от тях са 1/4 миля = 440 ярда = 1,320 фута, докато други са 400 метра = 1,308 фута, така че може да се наложи да попитате треньора. Върви само във вътрешната лента. Преброявайте стъпките си. Разделете 1,320 или 1,308 по броя на стъпките.

Проверете разстоянието си с приложенията за онлайн картографиране

Използвайте приложение за онлайн картографиране, за да изготвите и измерите маршрута си за пешеходци. След това проверете това спрямо показанието на педаметъра. Можете също така да използвате мобилни телефони, базирани на GPS базирани приложения, но те често се изключват с 10% за разстояние в сравнение с други форми на измерване.

Десет стъпка мярка

Направете белег по петите на десния си крак и след това вървете на 10 стъпала, маркирайки, където петата стъпва на десетата стъпка. Измерете разстоянието. Разделете това разстояние до 10. Този метод може да бъде неточен, защото започвате и завършвате с мъртва спирка, което не е нормална стъпка.

Оценка по височина

Това са груби оценки, но е полезно да проверите резултатите си по другите методи. Това е методът, използван при автоматичните настройки на много педометри и проследяващи активността:
Жени: Вашата височина x .413 е равна на дължината на крачка
Мъже: Вашата височина x .415 е равна на дължината на крачка

височина

Женската стъпка - инчове

Мъжка стъпка - инча

5 фута в инч.

25

25

5 фута 1 инч.

25

25

5 фута 2 инча

26

26

5 фута 3 инча

26

26

5 фута 5 инча

26

27

5 фута 5 инча

27

27

5 фута 6 инча

27

27

5 фута 7 инча

28

28

5 фута 8 инча

28

28

5 фута 9 инча

28

29

5 фута 10 инча

29

29

5 фута 11 инча

29

29

6 фута в инч.

30

30

6 фута 1 инч.

30

30

6 фута 2 инча

31

31

6 фута 3 инча

31

31

6 фута 4 инча

31

32

6 фута 5 инча

32

32

Степен на преброяване на стъпките за Fitbit Fitness Bands

Ако вашата Fitbit фитнес банда изглежда преброява твърде много стъпки, използвайте приложението или таблото за управление, за да превключите настройката на "Доминираща ръка". Това ще намали чувствителността на движение за движения на ръцете. Ако изглежда, че е твърде малко, променете настройката на "Не-доминираща ръка".

Дистанционна точност за Fitbits

Можете да коригирате дължината на крачка (която всъщност е вашата стъпка) чрез функцията Редактиране на профила в онлайн таблото за управление. В приложението може да се зададе в менюто "Профил, Разширени настройки", "Стрелка". Можете да зададете както ходене, така и продължителност, тъй като те често са различни. Ако прогнозата за разстоянието изглежда неточна, използвайте тази функция, за да я зададете за по-добра точност.

Ръководства за инструкции за педометъра

> Източници:

> Barreira TV, Rowe DA, Kang M. "Параметри на ходенето и джогинг при здрави млади възрастни", Международен журнал за упражнения. Vol. 3 (2010) Издание. 1.

> Hatano Y. "Използване на крачкомера за насърчаване на ежедневните упражнения." Int. Здравен съвет на Съвета. Educ. Вилно. 29: 4-8, 1993.

> Hoeger WK, Bond L, Ransdell L, Shimon JM, Merugu S. "Степен на една минута в ходенето и бягането" ACSM's Health & Fitness Journal, януари / февруари 2008 г., том. 12, № 1.