Защо храненето е най-важната част от фитнес

Яжте правото да промените вашето тяло, здраве и живот

Храната, която ядем, играе жизненоважна роля в начина, по който изглеждаме и се чувстваме. Редовното упражнение е важно, но според изследванията, храненето има най-голямо влияние върху нашата фитнес . Използването на храна, тъй като нашето лекарство се превърна в популярна тема за подобряване на здравето.

Тенденцията сега е да се съсредоточим върху приемането на здравословна храна като основна фитнес цел. Когато навиците за здравословно хранене станат начин на живот, ние сме по-здрави и по-щастливи. Правото на хранене ни позволява да намалим телесните мазнини, да загубим няколко килограма, да се чувстваме по-уверени и да намалим риска от заболяване.

Хроничните изследвания показват, че приемането на здравословна храна е най-важната част от нашите фитнес програми. Някои лекари преподават навици за здравословно хранене / начин на живот като начин за подобряване на общото здравословно състояние, намаляващо затлъстяването и свързаните с тях заболявания.

Храната е нашата медицина

skynesher / Гети изображения

Хранителните храни или супер хранителните продукти съдържат постно протеини, здравословни въглехидрати и мазнини, които са от съществено значение за здравето ни. Суперхраните са богат източник на витамини, минерали и антиоксиданти.

Антиоксидантите показват, че намаляват възпалението в организма ни, като ни помагат да се борим със заболявания и болести. Възпалението се смята за водеща причина за много заболявания. Мощните антиоксиданти в листни зеленчуци и зеленчуци, например, помагат за детоксикацията на тялото, като премахват вредните химикали.

Някои суперхрани съдържат съединения, които увеличават нашия метаболизъм за по-ефективно изгаряне на мазнините. Червените пиперки съдържат молекула, наречена капсаицин, показала, че увеличава скоростта на изгаряне на телесните мазнини.

Храненето на здравословна храна не само ще помогне за подобряване на здравето ни, но и ще ни позволи да постигнем желаните фитнес цели.

Как да помогнем на Quercetin Rich Foods?

Кверцетинът е мощен антиоксидант, естествено срещащ се в голямо разнообразие от растителни храни. Всъщност изследванията на кверцетин сочат, че той е един от най-мощните антиоксиданти с многобройни ползи за здравето.

Много спортисти допълват с кверцетин, за да намалят мускулното възпаление, причинено от интензивни тренировки. Според проучване, публикувано в Международния вестник за превантивна медицина, добавката на кверцетин значително подобрява ателесните показатели , увеличава метаболизма и слабата маса сред спортистите.

Следните храни са богат източник на кверцетин:

Увеличете метаболизма си естествено

Вашият най-добър мазнина горелка няма да дойде в бутилка, но като яде храни, съдържащи някои съединения. Можем да увеличим темпа, в който изгаряме мазнини по естествен път според изследванията в областта на храненето.

Храненето на храни, които стимулират и усъвършенства процеса на изгаряне на мазнините, ще ни помогне да намалим по-ефективно мазнините. Добавянето на хранителни вещества, подсилващи метаболизма, ще бъде чудесно допълнение към съществуващата програма за тренировка и хранене.

Следните храни показват, че увеличават метаболизма ни:

Фъстъчено масло е суперхрана

Фъстъчено масло просто така се случва да бъде номер едно спортно хранене суперхрана. Той съдържа здравословна мазнина, е гъсто хранителен и е доказано, че осигурява дълготраен енергия за оптимално постигане на атлетичност.

Изборът на естествено или органично фъстъчено масло се препоръчва, за да се избегне добавянето на захар и консерванти. Фъстъчено масло е с високо съдържание на фибри и отличен източник на растителен протеин. Също така съдържа ниацин, фолат, витамин Е и други основни хранителни вещества и минерали.

Фъстъчено масло съдържа качествени хранителни вещества и осигурява трайна енергия при 90 калории на 2 супени лъжици. Също така съдържа 7 грама протеин за унция в сравнение с други ядки, доставящи само 4 грама. Адекватен прием на протеини е от съществено значение за растежа на мускулите.

Той е с ниско съдържание на наситени мазнини и холестерол, което го прави сърдечно-здравословна храна. Изследванията показват, че консумирането на 1,5 грама фъстъчено масло на ден може да намали риска от сърдечни заболявания.

Какво представляват фитнес храни?

Терминът фитнес храна е взаимозаменяем със суперхрани. Храненето на диета, богата на фитнес храни, е от съществено значение за здравето ни. Включването на здравословно хранене и знанието какво означава това е от жизненоважно значение за постигане на постно и здраво тяло.

Следното е любим списък на суперхрани сред фитнес ентусиасти:

Кафето ли е здравословно или не?

Трябва ли да пием кафе? Това е популярен въпрос и въпреки че не е най-доброто питие за някои, общите проучвания показват, че кафето е от полза за нашето здраве и фитнес .

Кафето съдържа антиоксиданти, но също така и кофеин. Кофеинът е естествен стимулант, показал, че увеличава метаболизма ни. Много спортисти използват кафето като напитка преди тренировка, за да се възползват от този ефект. Доказано е, че ниските до умерени дози (1-2 чаши) кафе значително подобряват атлетите.

Пиенето на черно кафе 30 минути преди тренировка се счита, че има най-добрите ергогенни резултати. Това показва, че подобрява нашата издръжливост и ни дава възможност да се упражняваме по-дълго.

Кафето също е показано, за да подобри нашето мисловно съзнание и да увеличи нивата на енергия. По-ясното мислене насърчава по-продуктивна и ефективна тренировка. Кафето също така показва, че намалява мускулната болка.

Кафето също съдържа мощни антиоксиданти, показани за намаляване на хроничните заболявания и заболявания. Изследванията показват, че помага на хората, страдащи от болестта на Паркинсон, и намалява честотата на камъни в жлъчката.

Тъй като кофеинът е стимулант, препоръчваме Ви да се консултирате с Вашия лекар, ако сте хипертензивни, бременни, имате диагноза сърдечно заболяване или кърмите преди да пиете кафе.

Яжте суперхрани дневно

Суперхраните играят важна роля за постигането и поддържането на здраво тяло. Хранителните специалисти могат да променят в списъците си кои храни са най-добри, но са съгласни, че всички те са от съществено значение. Яденето на голямо разнообразие от суперхрани ежедневно ще задоволи изискванията за хранителни вещества за оптимално функциониране на тялото.

Започнете със следните суперхрани за най-добро здраве и фитнес:

> Източници:

> Di Noia J. Определяне на Powerhouse Fruits and Vegetables: Подход за плътността на хранителните вещества. Предишна хронична дис 2014; 11: 130390.

> Емилио Рос, ползи за здравето от консумацията на ядки, Национални институти по здравеопазване, 2010 г.

> Ерика Р Голдщайн и др., Международното общество за спортно хранене е позицията: кофеин и ефективност, 1/27/10

> Журнал по клинична ендокринология и метаболизъм, водно-индуцирана термогенеза, Майкъл Бошман, 7/2/13