Как преброяването на стъпките Ви мотивира да ходите повече

Колко стъпки приемате на ден? Колко трябва да вземете? Ако носите крачкомер или фитнес, ще ви мотивира ли наистина да ходите повече ?

Вземете още стъпки за по-дълъг, здравословен живот

Докато целта на 10 000 стъпки на ден често е посочена като стандарт, има доказателства, че има ползи за здравето за получаване на каквато и да е физическа активност в сравнение с това, че е неактивна.

Добавянето на още 2 000 повече стъпки (около 1 мили) ходене над 3000 до 4000 изходни стъпки всеки ден се свързва с по-ниска смъртност от всякакви причини. Целта на 6 000 стъпки на ден гарантира, че получавате поне някаква активност на ден. Целта от 8 000 до 10 000 стъпки ще ви доведе до препоръчителното ниво от 30 минути на ден с умерена интензивност на физическата активност за намаляване на рисковете за здравето.

10 000 стъпки за управление на теглото

Количеството упражнения, препоръчани за поддържане на теглото, е 60 минути или повече повечето дни от седмицата. Това е равно на броя на допълнителните стъпки, необходими за постигане на 10 000 стъпки на ден. Добавете пешеходни сесии от най-малко 10 минути с бързи темпове, за да постигнете умерена физическа активност и да се стремите за един час на ден.

Pedometers Помощ Мотивация

Педометрите се използват за лош рап, защото не са точни за измерване на разстоянията за повечето хора поради неравномерни крачки.

Може да ви бъде от полза да спрете да мислите за отдалечеността и да започнете да мислите за стъпките за регистриране. Носейки крачкомер цял ден, можете да видите колко стъпки наистина постигате. Стремете се към цел от 6 000 или 10 000 стъпки на ден. Прегледът на изследванията на педометъра показва, че хората, които определят цел с педометър, са по-склонни да увеличат физическата си активност, да отслабнат и да понижат кръвното си налягане.

Изведнъж започнете да намирате начини за добавяне на стъпки:

Едно проучване установи, че поставянето на по-висока цел мотивира хората да ходят повече, дори и да не отговарят на определената цел. Намаляването на целта ви означава също, че сте по-склонни да ходите по-малко.

Педрометрите и фитнес бандите се развиват, за да мотивират

Педометрите преминаха през няколко етапа на подобрение от 90-те години на миналия век. Пролетните механизми се отказаха от акселерометрите и акселерометърните чипове, които освободиха педометъра от талията. Джобните педатори отстъпват на фитнес ленти , интелигентни уреди и педометри, вградени в мобилни телефони.

Педрометрите и фитнес лентите започнаха да се свързват с онлайн табла за управление и мобилни приложения, за да могат потребителите да гледат и проследяват различни данни. Не само виждате броя на стъпките си, но също така можете да видите разчети за разстоянието, изгорени калории, умерени до енергични минути на активност, неактивно време и сън. Приложенията позволиха на потребителите да се свързват с приятели и да се конкурират помежду си.

Предизвикателството с фитнес ленти и крачкомери е помня да ги носят. Може да ви бъде от полза да използвате напомняния и хакове, за да се пристрастите към носенето.

Освен това, може да не ви харесва стилът на тракера за всички случаи - но те могат да бъдат облечени . По-новите модели на Fitbit и други тракери имат взаимозаменяеми ленти в дизайна от спорта до обличането.

Но много хора са доволни от използването на чипа, вграден в смартфоните им, с вграденото приложение за здравеопазване или приложението за крачкомер . Ключът към това, че сте мотивирани от тези устройства, е, че трябва да запомните да ги проверите или да ги уведомите за важни етапи или когато трябва да увеличите стъпките си, за да постигнете ежедневната си цел.

Фитнес монитори мотивират повече със социалните взаимодействия

Фитнес мониторите, които имат компонент за социални мрежи, добавят нов слой мотивация за стъпките за регистриране.

Fitbit и други свързани с приложението и компютърно свързани педометри ви позволяват да проследявате постиженията на приятелите, които носят и устройствата. Едно проучване установи, че колкото повече социални контакти са направени чрез приложенията, толкова повече стъпки и минути от умерена до енергична дейност са записани.

Словото от

Определянето на целта за ежедневно броене на стъпки и наблюдаването на напредъка и постиженията може да ви мотивира да получите физическата активност, която ви е необходима за здравето. Но както и при всеки мотивационен инструмент, той няма да работи за всички и е нужно да сте посветени от ваша страна.

> Източници:

> Anson D, Madras D. Направете ниски стъпки, които ограничават поведението при ходене: рандомизирано контролирано проучване. Клинична рехабилитация . 2015; 30 (7): 676-685. Дой: 10.1177 / 0269215515593782.

> Bravata DM, Smith-Spangler С, Sundaram V, et al. Използване на Pedometers за увеличаване на физическата активност и подобряване на здравето. JAMA . 2007; 298 (19): 2296. Дой: 10.1001 / jama.298.19.2296.

> Butryn ML, Arigo D, Raggio GA, Colasanti М, Forman ЕМ. Подобряване на насърчаването на физическата активност при жени на средна възраст с технологичен мониторинг и социална свързаност: Пилотно проучване. Вестник на здравната психология . 2016; 21 (8): 1548-1555. Дой: 10.1177 / 1359105314558895.

> Чапман GB, Colby H, Convery K, Coupe EJ. Цели и социални сравнения насърчават ходенето поведение. Медицински решения . 2015; 36 (4): 472-478. Дой: 10.1177 / 0272989x15592156.

> Patel AV, Hildebrand JS, Leach CR, et al. Ходене във връзка с смъртността в голяма перспективна кохорта от възрастни възрастни в САЩ. Американски вестник за превантивна медицина . 2017. doi: 10.1016 / j.mepre.2017.08.019.