8 начина да се насладите на бягане и състезания повече

Когато стартирахте за първи път, вероятно сте се развълнували от напредъка си и сте очаквали повечето от вашите писти. Но веднъж тичане става редовен навик, има моменти, когато може да започне да се чувствам като скучна работа. Ето някои начини да добавите малко вълнение в работещата ви рутина:

1 - Бягайте с други

Марк X снимки

Работата с другите обикновено е много по-забавна и мотивираща, отколкото да се соло. Присъединете се към действащ клуб или благотворителен екип или организирайте своя собствена редовна работна група с приятели и членове на семейството си. Дори и вие и един приятел да сте на различни нива и да не можете да бягате заедно, бихте могли да тренирате за същото състезание. Сравняването на тренировъчните истории и преживяването на деня на състезанието е мотивиращо и свързващо преживяване.

2 - доброволец в състезание

Доброволческата дейност на състезанието е отличен начин да се върнете към изпълняващата се общност и да се насладите на забавлението, вълнението и мотивацията на състезанието (без тревожност от представянето !). Ставате зрител и виждате части от състезанието, които сте пропуснали, когато ги бягате (като например да видите елитния състезател на състезателите). Виждането на състезание от различна гледна точка може да ви помогне да се насладите и да оцените бягането по нов начин.

3 - Направете релейна надпревара

Релейните състезания, като серията Ragnar Relay, се появяват навсякъде в САЩ. Идеята е, че екип от бегачи разбива състезание на дълги разстояния, като всеки от тях изпълнява един или повече крака от него. Някои маратони също предлагат релейна опция. Много състезатели харесват този вид състезания, защото могат да изпитат тръпката от състезанията и да не се тревожат толкова много за индивидуалното си представяне, каквото правят при самостоятелните състезания.

4 - Представяне на някого за бягане или състезание

Ако имате приятел или член на семейството си, който никога преди не е работил, но се интересува, предлагайте да го вземете с вас. Или, ако те започнаха да работят небрежно, но никога не са правили състезание, можете да им предложите да ги напътствате в тренировъчното и състезателното преживяване. Преживяването на спорта през начинаещи може да ви помогне да осъзнаете доколко сте дошли и да ви напомним колко ви харесва да бягате.

5 - Не работете всеки ден

Ако се опитате да работите всеки ден, най-вероятно ще бъдете изгорени, физически и психически, и бягането ще започне да се чувства като скучна работа. Редовните почивки, дори ако е само един ден извън седмицата, ще ви помогнат да предотвратите наранявания и изгаряния от претрениране.

6 - Направете скоростна работа

Добавянето на скорост може наистина да разклати работещата ви рутина и да ви помогне да подобрите ефективността си. Направете тренировка като интервали, повторения на хълмовете, повтаряне на миля или темпо, изпълнено веднъж седмично.

7 - Направете целева раса

Ако обикновено провеждате състезания в местния район, опитайте се да се разклоните и да пътувате до целево състезание. Изберете място, което искате да посетите и търсите в уебсайтове като Active.com или MarathonGuide.com, за да търсите състезания. Набирайте някои приятели или членове на семейството си и направете мини-ваканционно бягство.

8 - Опитайте с дълбока вода

Дълбоководното бягане е популярен и ефективен начин да се възстановите от наранявания, но някои бегачи също искат да го направят като кръстосано обучение, дори когато са здрави. Това е чудесен вариант за тренировка за възстановяване след ден след продължителен ход, особено при горещо и влажно време.