5 забавни текущи предизвикателства, за да сте мотивирани

Изберете си цел и отидете!

Ако сте се отегчили от обичайната ви рутинна практика, може да се наложи да имате забавно предизвикателство, за да възобновите любовта си към бягството. Ето пет предизвикателства, които със сигурност ще ви помогнат да се върнете към моето връщане:

1. Изпълнете 5 К всеки месец за една година. Това предизвикателство може да изглежда малко обезсърчително (особено ако живеете в студен климат), но това е много възможно.

5K е перфектното разстояние за състезание веднъж месечно, защото имате достатъчно време да се възстановите. Но състезанията са толкова често, че няма да имате време, за да получите мързелив и безформен вид. Местни 5K състезания са доста лесни за намиране, така че не би трябвало да пътувате твърде далеч, за да намерите някои.

Искате ли по-голямо предизвикателство? Опитайте да провеждате половин маратон или маратон всеки месец. Ще трябва да пътувате много повече, отколкото бихте постъпили за 5K, но ще получите от него много чудесни екскурзии. Просто имайте предвид, че месечното предизвикателство за маратон или половина е само за опитни състезатели. И не трябва да се "състезавате" на такива отдалечени разстояния всеки ден - някои от състезанията трябва да се извършват с лекота на тренировка.

Вижте също: Как да намерите местни раси

2. Изпълнявайте всеки ден в продължение на един месец. Започнете свое собствено течене, като се постарайте да се движите всеки ден в продължение на един месец. Процесите не трябва да са дълги. Всъщност, асоциацията на американските текущи асоциации определя текущата серия като "изпълняваща поне една непрекъсната миля в рамките на всеки календарен ден под собствената си сила (без използване на всякакви видове здравни или механични средства, различни от протезни устройства)".

Пистите в редица могат да се появят на пътища, писти, пътеки или бягащи пътеки. Протичането е забавен начин да останете мотивирани да бягате , но състезателите трябва да внимават. Работата всеки ден може да доведе до наранявания, тъй като почивните дни са важни за възстановяване.

Ако искате да започнете текуща поредица, уверете се, че най-малко един от вашите текущи ежеседмични седмици е много кратък (в крайна сметка само трябва да минете една миля) и лесно да дадете на тялото си възможност да си почине и да се възстанови.

Също така, бъдете внимателни, за да не се предавате на травма или болест, само за да запазите жизнения ви жив. Може да се окажете в по-лошо състояние или да причинявате нови наранявания.

Друга забавна идея, включваща тичащи ивици, е да работите всеки ден между Деня на благодарността и Нова година, което може да ви помогне да останете мотивирани да продължите да работите по време на това натоварено (и висококалорично) време на годината.

Искате ли по-голямо предизвикателство? Опитайте с ролки за една година! Ако изпълнявате поне една миля всеки ден за цяла година, можете да бъдете включени в списъка на активния активен текущ поток на USRSA.

3. Изпълнете 5K, 10K, Half Marathon, маратон за един месец. Планирането на този вид предизвикателство може да бъде толкова трудно, колкото и екзекуцията, защото може да е трудно да се подредят всички състезания четири последователни уикенда. Започнете с маратона, който искате да изпълните и след това се върнете от там. Но не забравяйте, че няма да "състезавате" всички разстояния, тъй като тялото ви не може да се справи с всички тези състезания назад.

Искате ли по-голямо предизвикателство? Dopey Challenge (в Walt Disney World Marathon Weekend през януари) правиш всичките четири състезания в един дълъг уикенд! Други половин или пълни организатори на маратони добавят по-къси състезания към своите състезателни уикенди, така че тези типове прогресивни състезателни уикенди стават все по-лесни за намиране.

4. Изпълнете състезание във всяка държава във вашата часова зона. Изпълнението на местни състезания е евтино и удобно, но е забавно да се движи в различни части на страната. Опитайте да разклонявате съседните държави и други в часовата зона. Ако пътувате до друга държава за работа или за удоволствие, вижте дали има състезание - всяко разстояние - което съвпада с вашите дати на пътуване. Това е лесен начин да добавите друго състезание, без да правите специално пътуване.

Искате ли по-голямо предизвикателство? Изпълнете състезание във всяка държава. Това предизвикателство може да отнеме много години, но всеки път, когато управлявате друга държава, ще почувствате, че напредвате и работите за невероятна цел.

Някои състезатели наистина се захващат, опитвайки се да изпълнят половин или пълен маратон във всяка държава.

5. Създайте собствен списък с раси. Имате ли списък със състезания в главата си, които мечтаете за бягане? Напишете ги надолу и започнете да работите по план, за да ги изпълните всички до определена дата, независимо дали това ще бъде година или две отсега, важен рожден ден или годишнината от първото ви голямо състезание.

Вижте също: