Какво, ако мразя тичането?

Как да се научите да обичате да бягате

Мразете ли ти? Не се притеснявайте, не сте сами. Повечето бегачи - ако не и всички - имат онези моменти, когато наистина са разпитвали защо са започнали със спорта и се чудят дали трябва да се придържат към него.

Но просто защото може да не сте най-големият фен на бягане, не означава, че трябва да пропуснете всичките му страхотни предимства . Ако искате да продължите да бягате, следвайте тези съвети как да увеличите толерантността си (може би дори да започнете да обичате!).

Може да не откриете забавно или приятно забавление отначало, но да се придържате към него - и може да сте по пътя към много високи и финиширащи линии.

1. Разберете какво наистина не ви харесва. И се опитайте да го промените. Някои хора автоматично казват, че омразата се изпълнява, но може би не мисля за ЗАЩО. Отегчавате ли се? Краката ви се уморяват? Излизаш ли лесно от дъха? Чувствате ли се съзнателно да бягате? Помислете за причините, поради които е възможно да не сте харесали изпълнението в миналото и да започнете да планирате стъпки, които да предприемете, за да се решат тези проблеми.

2. Забранете скуката. Дори дългогодишните бегачи признават, че се отегчават по време на бягане, особено когато се движат по неблагодарна. Но те използват стратегии, за да предотвратят отегчението да стигне до тях. От слушане на музика или аудиокниги, от забавни тренировки, до разглеждане на нови маршрути, има толкова много начини да се раздели монотонността.

3. Дишайте правилно. Някои нови участници се отказват от тичане, защото не могат да се впишат в ритъм и да се чувстват като винаги без дъх.

Ако дишането ви е твърде плитка, няма да се чувствате спокойно и може да получите досаден страничен бод.

За да получите максимално количество кислород, трябва да вдишвате през устата, носа и през устата си. Фокусирайте се върху дълбокото вдишване на корема . Трябва да усетите разширението на корема, а не горната част на гърдите си.

Ако чувствате, че дишането Ви става прекалено плитка или се чувства извън контрол, забавяне или разходка.

4. Изградете своето време и разстояние бавно. Не се опитвайте да правите прекалено много скоро. Ще се обезкуражите и вероятно ще продължите да не обичате да бягате. Опитайте се да използвате техниката за бягане / разходка , където се кандидатирате за кратък сегмент и след това се разходете. Тъй като продължавате с програма за ходене / разходка, опитайте да удължите времето, което ползвате, и да намалите времето за ходене.

Когато работите, трябва да можете да дишате много лесно и да водите разговор. Не се притеснявай за скоростта си на миля - ако успееш да преминеш "теста за говорене" и да говориш в пълни изречения, без да се гадиш за въздух, тогава се движиш с правилната скорост. Започването с този тип лесна работа ще ви помогне да предотвратите прекаленото обучение и прекалените наранявания. Можете да се съсредоточите върху увеличаването на скоростта, след като сте изградили своята издръжливост, силата, увереността и надеждите за удоволствие.

5. Сила влак. Удивително е колко хора съм говорил, които са казали, че са изградили повече мускули, е увеличил удоволствието им от бягане. След като работят върху развиването на по-добра сила на ядрото и краката, те казват, че бягането се чувства по-лесно. Много наранявания, особено проблеми с коляното и тазобедрената става, се развиват поради мускулни слабости или дисбаланси, така че правенето на редовни тренировки за здравина може да ви помогне да станете по-устойчиви на наранявания.

Опитайте някои от тези тренировки за тренировки за тренировки .

6. Бягайте с други. Работа с група или приятел е един от най-добрите начини да останете мотивирани да продължите да бягате. Ще се съсредоточите повече върху удоволствието, което получавате от социалното взаимодействие и се надявайте, че забравяте, че бягането не е любимото ви нещо. Можете също да опитате да говорите с други участници за това, защо те обичат да работят. Може да откриете положителни аспекти за бягане, които ще увеличат удоволствието от спорта и ще ви мотивират да продължите. Да бъдеш част от по-голяма широка общност, ще ти помогне да се чувстваш по-свързан със спорта.

7. Изградете доверието си. Някои хора не искат да се държат публично, защото смятат, че ще изглеждат бавни, глупави, твърде мазни, прекалено стари, за други бегачи или хора, които шофират. Опитайте се да не се притеснявате за това какво мислят хората и да се гордеете, че сте работили за подобряване на вашето здраве и фитнес. Предприемете стъпки, за да увеличите увереността си, като например да работите по правилната форма на движение и да получите някаква скорост, за да се чувствате по-комфортно.

8. Използвайте хумора. Хуморът може да ви помогне да сте мотивирани да продължите. Независимо дали не обичате да се движите през цялото време или просто от време на време откриете, че го мразите, може да сте в състояние да се свържете с (или поне да се смеете) тези цитати за онези, които мразят да работят .

Имам няколко тичащи приятели, които също искат да изразят своето недоволство, че тичаха със смешни тениски, които казват неща като "Аз само тичам за понички" или "Летящ екип". Чувството за хумор за вашите чувства за бягане може всъщност да ви помогне да се затоплите до спорта повече, докато се свързвате с други бегачи, които признават, че имат същите мисли. Ще откриете, че не сте сами и че е добре да бягате, а не винаги да го обичате.

9. Размесете нещата. Ако винаги държите на бягаща пътека или на един и същ маршрут през цялото време, опитайте да разклатите рутината си, като правите някаква бърза работа или играете игри с ума, докато бягате. Или опитайте забавна надпревара, различна от обикновена 5К, като релейна надпревара или калолечение.

10. Празнувайте напредъка си. Редовните възнаграждения за прогреса на работата ви най-вероятно ще подобрят мотивацията ви и ще ви помогнат да се възползвате от повече работа. Вземете си нова подвижна екипировка, след като постигнете важна цел или празнувайте с масаж.