Круши: Хранителни факти

Калории в крушите и техните ползи за здравето

Има много различни видове круши. Някои от най-разпространените марки, които могат да бъдат закупени в САЩ, включват Anjou, Bartlett, Bosc, Comic, Concorde, Forelle, Red Anjou, Red Bartlett, Seckel, Starkrimson. Всяко разнообразие от круши от САЩ има свой собствен отличителен цвят, вариращ от зелен до червен, аромат от сладък до сладък и текстура от хрупкава до мека и сочна.

Тъй като всеки сорт се събира през различни периоди от годината, САЩ круши са в сезон целогодишно.

Крушите имат умерено високо съдържание на захар и не са най-хранителните видове гъсти плодове. Въпреки това, те имат доста високо съдържание на фибри, около 5,5 грама в една среда, която служи.

Круши Хранене Факти
Сервиращ размер 1 круша, средна (приблизително 2-1 / 2 на паунда) (178 g)
На порция % Дневна стойност *
Калории 101
Калории от мазнини 2
Общо мазнини 0.2g 0%
Наситена мазнина 0 g 0%
Полиненаситена мазнина 0 g
Мононенаситена мазнина 0 g
Холестерол 0 mg 0%
Натриев 2 mg 0%
Калий 206 mg 4%
Въглехидрати 27.3g 9%
Диетични фибри 5.5г 22%
Захар 17.3g
Протеин 0.6 g
Витамин А 1% · Витамин С 10%
Калций 1% · Желязо 2%

* Въз основа на диета с 2000 калории

Една средна круша съдържа около 100 калории и 27 грама въглехидрати (около еквивалента на две парчета хляб). Крушите също съдържат около 22% от RDA за влакна, което ги прави много плодов избор на плодове.

Ако искате да промените приема на въглехидрати, се придържайте към малки круши или яжте наполовина на едно място. Сдвоете крушата си с порция белтъчини, като гръцко кисело мляко, нискомаслено сирене или сервиране на ядки за пълнеж, протеини и богати на фибри закуски.

Ползи за здравето на крушите

Крушите са добър източник на витамин С, съдържащ приблизително 7 мг (при една средна големина), което е 10 процента от дневната стойност.

Витамин С е важен водоразтворим витамин, за който се установява, че усилва имунитета, помага за възстановяване на клетките, забавя стареенето и подпомага лечението на рани.

Крушите са велик източник на влакна, съдържащи почти 6 грама (почти 22 процента от RDA), в една средна порция. Влакната е несмилаемата част от въглехидратите, която спомага за насърчаване на редовността на червата и може да намали лошия холестерол. Изследванията показват, че хората, които ядат богати на фибри диети, са склонни да поддържат по-здравословни тегла и да имат по-добър контрол върху кръвната захар.

Общи въпроси за крушите

Трябва ли да ям кожата на круша?

Можете и трябва да ядете кожата на крушите, тъй като това е мястото, където се намира голяма част от влакното, както и висока концентрация на хранителни вещества. Всъщност едно изследване показва, че конкретната комбинация от фитонутриенти в ябълките и крушите може да спомогне за подобряване на чувствителността към инсулина и да намали риска от диабет тип 2. Когато ядете кожата, не забравяйте да я измиете добре, тъй като крушите попадат в списъка "мръсни десетки", което ги прави един от плодовете, съдържащи най-голямо количество остатъци от пестициди. Ако е възможно, купувайте органични продукти.

Мога ли да замръзя крушите?

Не се препоръчва замразяване на пресни круши, защото сокът и влакната ще се отделят при процеса на размразяване и резултатите изобщо не са желани.

Обаче замразяването на варена или преработена круша (като крушов сос), към която е добавена захар, ще работи. Поставете крушите в плътно затворен контейнер преди замразяване, за да намалите изгарянето от хладилниците.

Събиране и съхранение на круши

В САЩ има около десет различни сорта круши. Те са по-лесни за транспортиране, когато са трудни, затова те обикновено се избират неузрели, тъй като те ще продължат да узряват след напускане на дървото.

Ако решите да купите крушите си, когато те все още са трудни, имайте предвид, че за да узреят, ще отнеме няколко дни при стайна температура. За да проверите, натиснете леко нагоре до края на стеблото.

Ако те "дават" леко, те са узрели. За да улесните узряването, ги поставете в хартиена торбичка (не ги пакетирайте прекалено плътно).

Избягвайте да купувате круши, които имат петна или синини.

Ако купувате зрели круши, ги съхранявайте в хладилника, за да забавите процеса на узряване. Не ги пакетирайте прекалено, защото, тъй като те узряват, те отделят етиленовия газ, като по този начин ги пренасочват към точката, където могат да гният. Ако опаковате цяла куп заедно, те могат да ускорят узряването на цялата група.

Можете също така да закупите крушов сок и крушов сос. Сокът от круши може да се използва за лечение на запек, но най-добре е да се избегне сок, ако искате да отслабнете и да поддържате добър контрол на кръвната захар.

Здравословни начини за подготовка на круши

Крушите са универсален плод, те могат да се консумират сурово, нарязани, печени или смесени, за да се направят гладки. Насладете се на крушите, нарязани на салати, печени със скуош или кореноплодни зеленчуци, или ги смесвайте, за да пиете като заместител на храната или да направите супа. Добавянето на круши към вашия план за хранене може да ви помогне да ви поддържат пълни и да достигнете целите си влакна.

Рецепти с круши

> Източници:

> САЩ круши. Забавни факти и често задавани въпроси. http://usapears.org/fun-facts-faqs/

> USDA Национална база данни за хранителните вещества за стандартна референция, версия 28.

> Wedick NM, Pan A, Cassidy А et al. Диетични флавоноидни приема и риск от диабет тип 2 при мъже и жени в САЩ. Am J Clin Nutr. 2012 Ап; 95 (4): 925-33.