Можете ли наистина да тона си тяло?

Защо тонизирането е мит

Повечето хора мислят, че тонизирането на тялото Ви означава да получите по-дефинитивни и по-твърди мускули, като правите повече повторения с по-леко тегло . Това, което може да не знаете, е, че тази идея за тонизиране на мускулите е мит.

Какво тонизира наистина

Думата тон просто описва състоянието на вашите мускули. Когато сте в покой, мускулите ви са в постоянно състояние на частично свиване, за да сте готови за действие.

Тонът на вашите мускули е неволно, така че не можете да го промените, като повдигнете тежести по определен начин.

С течение на годините хората са приели думата " тон" и са я предефинирали, за да означават колко смеси сме и как са дефинирани нашите мускули. Това е дори дума, специфична за пола. Жените отиват във фитнеса, за да омекотят, докато мъжете отиват във фитнеса, за да повдигнат тежести и да изградят мускули Истината е, че те са точно същото нещо. Ставането на постно и изграждане на мускул изисква повдигане на тежести. Разликата е в това колко се вдигате.

Мускулите имат граници

Докато можете да вдигнете тежести, за да промените тялото си, вие сте ограничени по отношение на това, което наистина можете да промените за вашите мускули. Накратко, това може да направи вашите мускули:

Не можете да направите мускули по-дълго без хирургическа намеса и не можете да го прилепите в определена форма или вид. Ако целта ви е да видите мускулите си, вашата цел не е тонизиране, всъщност губи телесна мазнина.

И независимо дали сте мъж или жена, които искат да се натрупват или отслабват, ще правите същите видове упражнения и методи на обучение . Разликата е в теглата, повторенията и задаванията, които ще направите, както и колко калории приемате (повече, ако изграждате мускули, по-малко, ако се опитвате да загубите мазнини).

Може би се чудите защо е важно, ако вярвате в тонизиране или не. Проблемът с идеята за тонизиране е, че той води до друг упорит мит, наречен спортен тест.

Обучение на място: друг мит

Митът за тонизиране често е заплетен в мита за тренировки на място. Някой би могъл да каже: "Искам да подчертая гърбовете на ръцете си, така че ще правя упражнения с трицепс ". Можете и трябва да работите с трицепсните си мускули, но това няма да се отърве от мазнините около трицепсите ви, което ви предпазва от това мускули. Ако намалите калориите си, вдигнете тежести и направите някои кардио, може да загубите телесните мазнини . Можеш ли да го загубиш от трицепса си? Разбира се, че можете, но само тялото ви ще реши кога, или ако, мазнините в тази област ще отидат.

Защо повдигането на тежести е от значение

Ако сте убедени, че тонизирането не съществува и че не можете да забележите влак, може да се чудите защо трябва да се притеснявате дори и за вдигането на тежести. Ако една бицепс къдря няма да направи бицепса ви по-видими, защо го прави? Тук трябва да се случи промяна в перспективата. Вместо да се фокусирате върху отделни части на тялото, като по-дефинирани рамене, трябва да се съсредоточите върху цялото си тяло, като работите с кардио и тежести.

Ползите от силата на обучение

За да превърнете тази промяна в перспектива от изработването на определени области до изработването на цялото си тяло, тя помага да се разбере какво обучение за сила ще ви направи за вас:

Получаване на повече дефиниция

След това, което сте чели тук, може би се чудите какво точно да направите, за да получите повече дефиниция в тялото си. Отговорът е прост: Отслабване на телесните мазнини. За да загубите телесна мазнина , трябва да имате три основни елемента:

Предизвикайте себе си с тежки тежести

Каквото и да е целта или пола ви, не се страхувайте от тежки тежести . Необходима е много работа, за да се натрупат - както мъжете, така и жените могат да се затруднят, въпреки че жените не разполагат с достатъчно тестостерон, за да получат огромни мускули.