Съвети за бягане на сняг и лед

Как да се предпазите, когато бягате в снега

Ако обичате да бягате през зимата, но се тревожете да се подхлъзнете и плъзнете по снега и лед, все още има начини да излезете навън и да сте в безопасност. Прилагат се обичайните правила за безопасност при студено време . Искате да се облечете правилно и да обърнете внимание на температурата и вятъра. Но вие също трябва да предприемете някои допълнителни стъпки, за да запазите краката си топла и да избегнете подхлъзване и падане.

Да вземеш малко време, за да се подготвиш за бягане на сняг и лед, си струва времето. Нямаме точни данни за риска от наранявания, дължащи се на лед и сняг, но знаем, че има значителен риск. Според американското министерство на труда имаше 42 480 настъпили трудови злополуки, включващи лед, сняг и сняг само през 2014 г. (последната година, за която имаме данни.) Разбира се, това включва много видове наранявания и включва само тези, които се случват на работното място , но това илюстрира важността на мисленето за безопасност преди да излезете от вратата, за да тичате.

Ето някои съвети, за да сте сигурни и удобни, когато искате да бягате лед и сняг.

Носете шапка с бримка

Снимката е предоставена от PriceGrabber

Ако снега, докато бягате, носете шапка с ръб, за да не попадне на снега от удара ви. Намалената видимост от лице, изпълнено със сняг, затваряне на очи или примигване, може да доведе до падане, дори ако не е хлъзгаво.

Има шапки с зимни шапки, които идват с периферия, като този от Asics (Купете на Amazon.com.) Ако нямате такава шапка, можете да използвате обикновена шапка с главата и да носите вълна шапка или лента за главата над шапката, за да запазите топлата си глава.

Използвайте Ice Grippers

Снимката е предоставена от PriceGrabber

Липсата на сцепление на сняг и лед може лесно да доведе до подхлъзване, плъзгане и падане. Усещането за сняг и лед може да намали този общ риск през зимата.

Yaktrax Ice Grippers (Купете на Amazon.com) предлагат сцепление и увереност за зимата. Те се плъзгат над вашите тенис-обувки, без да прибавят тегло. Неподвижните серпентини осигуряват стабилно, предвидимо захващане, така че да не се плъзгате или плъзгате.

Опитайте снегоходки

Снимката е предоставена от PriceGrabber

Разбъркайте нещата и опитайте различен тип тренировка с чифт снегоходки. Ако можете да бягате, можете да карате снегоходки и снегоходките заобикалят присъщите рискове от бягане и сняг.

Много места, които отдават под наем ски, също така под наем снегоходки, така че можете да ги изпробвате и да видите дали харесвате снегоходките преди да направите инвестиция. Може да намерите използвани снегоходки при продажбите на тагове и на сайтове като craigslist или eBay. Тъй като много хора купуват снегоходки и ги използват малко, ако изобщо може да намерите нови или почти нови снегоходки за много по-малко от цените на магазините.

Вземете чифт пътеки за бягане

Снимката е предоставена от PriceGrabber

Ако се справите с много сняг, може да искате да инвестирате в някои обувки за бягане. Trail running shoes обикновено са по-водоустойчиви от традиционните обувки за бягане и могат да осигурят малко повече сцепление в снега.

И обувките за бягане не са добри само за зимата. Все още можете да ги използвате през по-топлите месеци, когато се движите по пътеки. Ако не сте сигурни кои са най-добрите обувки за пътеки, проверете тези мисли по най-добрите мъжки и най-добри дамски обувки за бягане .

Поставете винтове на работещите ви обувки за сцепление

Някои хора са се опитали с умни методи за самоуправление, за да намалят риска от подхлъзване при сняг и лед, докато бягат. Едно лице закрепи винтове с шестостенна глава върху ходилата на чифт обувки за бягане; можете да разгледате видеоклипа му в YouTube за това как да направите свои собствени обувки за лед / сняг. Ако погледнете наоколо, ще забележите, че много други са създали много творчески методи за увеличаване на сцеплението, за да направят зимата по-безопасна.

Бележка за предпазливост обаче е, ако решите да опитате един от тези гениални методи за по-безопасно движение на сняг и лед. Съществуват присъщи рискове за добавянето на хардуер към обувките ви (вероятно една от причините, поради които не ги виждате на пазара) и трябва да имате това предвид, когато излизате навън с вашите обувки.

Използвайте две чифта чорапи

Снимката е предоставена от PriceGrabber

Поддържането на краката си топло през зимата може да бъде предизвикателство, но има много неща, които можете да направите. На първо място, има няколко изключително прости, но често забравени мерки, които можете да предприемете. Опитайте се да сте сигурни, че краката ви са топли, преди да излезете навън и да избягвате локви и кал, ако можете.

Ако е наистина студено, може да се наложи да носите две чифта чорапи - един по-тънък (синтетичен) чифт, който е най-близо до краката ви и по-дебел (вълнен) чифт над тях. Можете да научите повече за най -добрите зимни тичащи чорапи .

Единственото предупреждение за тази стратегия е, че трябва да внимавате, че вашите обувки все още пасват правилно с допълнителния слой. Може да искате да купите друга чифт тенис обувки, които са с размер 1/2 по-голям от обикновените обувки за бягане, така че да имате още малко място.

За да предотвратите прекаленото изпотяване на краката, напръскайте с тях антиперспирант, преди да поставите чорапите си.

Друга възможност за поддържане на топлата крака е да използвате топли топки в обувките си за бягане.

Долната линия за бягане през зимата?

Работа на сняг и лед носи потенциал за свличане и падане, но няколко прости мерки могат да подобрят вашата безопасност. Не забравяйте да наблюдавате температурата и фактора на вятъра, а някой да разбере кога се очаква да се върнете обратно и маршрута, който ще предприемете.

> Източници:

> Бюрото по трудова статистика, Американското министерство на труда, The Economics Daily, 42,480 трудови злополуки, свързани с лед, скитане или сняг през 2014 г. https://www.bls.gov/opub/ted/2016/42480-work-injuries- ангажиран-ледена лапавица или сняг в-2014.htm