Направете вашите дълги течести по-лесни

Вашите дълги писти могат да бъдат най-трудната част от обучението за събития на дълги разстояния, като например маратон, особено когато пробегът се промъква в двойните цифри. Следвайте тези съвети, за да улесните и улесни пътуването си и да се подготвите за състезателен ден.

Избягвайте оплакванията

Сам Едуардс / Гети

Нищо не може да се разруши в дългосрочен план като болезнено опустошение. Не предполагайте, че не сте свикнали достатъчно дълго, за да се отървете от обичайните места. Дори само тичането на 5 или 6 мили може да доведе до сериозни измами.

Носете Cool-max или синтетични смесени чорапи , риза и шорти, които отблъскват влагата. Използвайте Body Glide , вазелин или други подобни продукти против изцапване (на стъпалата, под ръцете, между бедрата, зърната и т.н.), за да предотвратите разтриване и / или мехури.

Още: Превенция и лечение на оплакванията

Останете свободни

Мофо / Култура / Гети изображения

Някои бегачи се напрегнат в раменете и ръцете си, когато започнат да се уморяват, което води до болки в шията и гърба. Можете да предотвратите разтягане и наклон, като редовно разклащате ръцете и раменете си. Също така се уверете, че не сплетете ръцете си в стегнат юмрук - тази плътност ще излъчва ръцете ви, раменете и врата.

Ако носите бутилка с вода в ръката си, уверете се, че периодично превключвате страни, така че едната страна няма да се напрегне да я захване през цялото време.

Преосмислете пробега

technotr / E + / Getty

Мъчно прекъснете курса си на по-малки секции. Вашият 15-миля писта ще се почувства много по-ефективно, ако го разбиете на три сегмента от пет километра. Щом стигнете до 12-та миля от бягането от 18 мили, помислете си "Добре, точно под 10 километра оттук".

Нищо ново на Деня на състезанието

Джошуа Ходж Фотография / Е + / Гети

Започнете да експериментирате с различни храни, като енергийни гелове, дъвки и дрехи, за да разберете какво работи за вас. Целта е да намерите любимите си, за да не опитвате нищо ново в състезателния ден. Докато се приближавате до расата си, тренирайте дългите си писти като репетиции за големия ден.

Още: Какво трябва да ям по време на дългите ми разговори?

Направете разходка пеша

Geber86 / E + / Getty

Не се чувствайте виновни, ако спирате или ходите, за да получите течности надолу по време на дългосрочен план. Много хора преминават през водни спирки в маратони. И като вземете кратка разходка на почивка, мускулите ви се движат бързо, затова ще се почувствате по-енергично и освежени, когато започнете отново да бягате.

Ако възнамерявате да правите редовни разходки, можете да ги вземете от разстояние (например всяка миля) или по всяко време (на всеки 15 минути, например). Следвайте тези съвети за вашите разходки за разходка, за да можете лесно да се върнете към работа, когато вашият интервал на ходене е свършил.

Намерете работеща група

Кристиан Секулич / Е + / Гети

Работата с други хора може да направи вашите дълги писти по-лесни и по-приятни. Чатът с текущия партньор определено прави времето по-бързо, така че вашият план няма да бъде толкова психически предизвикателство. Потърсете тичащи клубове или се присъединете към благотворителен екип във вашия район.

Бягайте по по-мека повърхност

Сам Диефуис / The Image Bank

Ако е възможно, опитайте се да работите по по-мека повърхност, като пешеходна пътека, поне за част от вашето дългосрочно пътуване. Пътят на мръсотия е по-лек за тялото ви, отколкото асфалт или бетон, и движението по него ще ви помогне да се възстановите по-бързо след дългия си ход.

Да останеш хидратиран е критично

Зия Солейъл

Трябва да сте сигурни, че получавате добра хидратация в дългосрочен план, особено когато се движите по-топло. Можете да носите течности, като използвате ръчна бутилка за вода или носач на колани . Пийте за жажда - когато се чувствате жадни, вземете 4-6 хапки вода или спортна напитка.