Профилактика на кожни обриви, причини и лечение

Чафинг е често срещано заболяване сред бегачите и може да бъде изключително болезнено по време на и след бягане. Ето някои съвети за предотвратяване и лечение на тревожност.

Симптоми

Най-честият симптом на треперене е болезнено усещане за гадене или парене. Районът обикновено е червен, суров и нежен.

Причини

Обезкосмяване се причинява от повторно движение, специфично, отлепване на кожата срещу наситен плат или друга кожа.

Най-често срещаните нежелани реакции се появяват около сутиенната линия (жените), зърната (мъжете), вътрешните бедра, слабините и под мишниците. Влагата, от пот или дъжд, може да влоши треперенето. То може да бъде причинено и от лошо монтирана сутиен и дрехи с груби шевове.

Предотвратяване

Преди дълги разстояния (не е нужно да се притеснявате прекалено много от износването по време на по-кратките си периоди), разпространете тънък слой от BodyGlide или вазелин в уязвими области.

За да предотвратите износване, носете тичащи облекла, изработени от синтетични материали, като например CoolMax, които отвеждат влагата. Стилен спондекс спорт може да помогне за намаляване на износване на вътрешната бедрата.

Не носете памучно облекло, защото след като се намокри, то остава мокра. Освен това, памукът е груб материал и когато се движи непрекъснато срещу кожата ви, може да изтрие кожата ви сурово. Ако някога сте виждали мъжки бегач с кървави зърна , той най-вероятно е облечен в памучна риза.

За мъжете, за да избегнете износване на зърната, може да поставите вазелин, телескопи, пластири или лента на зърната, за да намалите триенето.

За жените, уверете се, че носите синтетичен спортен сутиен с гладки шевове. Разпръснете BodyGlide или друга смазка върху кожата по долната част на спортния ти суит, район, който е много податлив на треперене.

Ако провеждате състезания на дълги разстояния, като например маратон , трябва да предположите, че можете да се разочаровате, дори и да не ви се е случвало преди това.

Използвайте Body Glide или друго смазващо вещество и се уверете, че се състезавате с дрехи и съоръжения, които сте изпробвали по време на дългите ви писти.

Правилната хидратация също е важна за предотвратяване на разтърсването. Уверете се, че следвате стъпките, за да останете хидратирани по време на вашите писти.

Тъй като изцапването може да бъде причинено от хлабаво работещо облекло, може да предпочетете да носите работещи дрехи, които са плътни. Някои бегачи обичат да се движат в шорти за велосипеди, за да предотвратят изтръпване между краката си. Получете още съвети за това, какво да не носите при бягане .

лечение

Ако страдате от тревожност, нанесете малко A + D маз (намиращ се в раздела "Грижи за бебето на повечето аптеки") в сухи / обезкостени области - трябва да се изясни за около един ден. Уверете се, че сте покрили области, които са били засегнати с BodyGlide или вазелин, преди да излезете на бягство. Веднъж след като сте се разделили в определена област, вероятно ще се разразите там, ако не вземете предпазни мерки.

Ако кожуха ви не се подобри след самообслужване , направете среща, за да се консултирате с Вашия лекар. Може да се наложи лечение с антибиотичен мехлем, ако зоната се зарази.

Източник:

Skin Chafing: Причини и лечение, WebMD.com