Маратонско утринно съвещание

Какво да направите в деня на маратона си

Сутринта на маратона може да бъде стресиращо време за маратонки, особено ако това е първият ви маратон. Получете съвети, за да сте сигурни, че не правите грешки преди маратон.

Как да се справим с безпокойството преди раждането

Снимка от Гари Джон Норман

Нормално е да се почувствате нервно и тревожно преди вашия маратон. На път сте на 26,2 мили! Кой не би бил нервен? Следвайте тези съвети, за да управлявате успешно безпокойството си и да използвате нервната система преди вашето предимство.

| Повече ▼

Какво да ядеш и пиеш преди маратона си

Флоорт / Гети изображения

Вашето хранене и хидратация сутринта на вашия маратон е от решаващо значение за вашето представяне и комфорт. Надяваме се, че практикувате храненето и хидратацията си, така че не знаете да опитате нови храни или напитки в състезателния ден. Ето още някои съвети какво да ядете и пиете в часовете точно преди да се отправите към финалната линия.

| Повече ▼

Бъдете подготвени, ако прогнозите изискват дъжд

TREVOR JOHNSTON / Eye отговаря на световната фотография / Гети изображения

Ако вашето маратонско състезание е дъждовно, приготвянето е ключът към престоя ви удобно, особено в началото. Например, някои бегачи ще направят джоб за дъжд от торба за боклук, която да се носи в самото начало и по време на първата миля или две, преди да се затоплят. Ето още няколко съвета за маратон в дъжд.

| Повече ▼

Съвети за провеждането на маратони при гореща атмосфера

Пол Брадбъри / Гети изображения

Идеалните метеорологични условия са ниска влажност и температури в средата на 50-те години. И какво, ако се окаже, че е много по-топло от това? Вие определено трябва да преосмислите и да намалите своите расови цели. Ето още няколко съвета как да останете в безопасност, когато условията на състезанието са горещи и влажни.

Съвети за провеждането на маратони при студена атмосфера

Скот Олсън / Гети изображения

Изпълнението на маратон в много студено време има свои собствени предизвикателства, като например да се опитате да останете топло в началото. Носенето на дрехи (дрехи, които можете да изхвърлите, след като започнете да бягате) могат да ви помогнат да спестите енергия, докато чакате. Ето някои други съвети за бягството на маратоните в студа.

| Повече ▼

Не забравяйте Essentials на състезанието

Гари Джон Норман

Трябваше да си поставил всичко необходимо за маратона предишната вечер, но не забравяйте да вземете всичките си маратони, които имате нужда от състезанието. Ето списък с всичко, което ще ви е необходим за вашия маратон.

| Повече ▼

Съвети за начална линия

Герои изображения / Гети изображения

Определено ще се почувствате нервно в началото, но е важно да изведете състезанието си на добър старт и да не се фокусирате. Следвайте тези съвети, за да сте сигурни, че не правите никакви грешки.

| Повече ▼

Как да избягвате спиранията по време на състезанието

Бенджамин Рондел / Гети изображения

Възможно е да се провежда маратон без спиране, за да се използва банята. Но това, което правите преди състезанието, може да повлияе на това дали ще трябва да спрете. Следвайте тези съвети, за да избегнете тръпките на бегача, често срещан проблем, който опорочава участниците в маратона.

Ако трябва да спрете и да отидете в банята и никога не сте използвали порто-гърненце преди, ето някои съвети за портите, за да знаете какво да очаквате.

| Повече ▼

Съвети за вашия маратон зрители

Dream Pictures / Остров

Преди да се отправите към стартовата линия, уверете се, че ръцете си маратон зрителите с много съвети, така че те могат да свършат добра работа в подкрепа на вас по време на състезанието. Споделете тези съвети с маратонските зрители с тях, така че да са подготвени за един ден на развесели и подкрепящи.

| Повече ▼