Можете ли да носите слушалки в раси?

Много бегачи се движат с музика по време на тренировки и след това искат да продължат да използват музиката, за да победят скуката и да останат мотивирани, когато текат състезания. Но дали състезателите имат право да използват слушалки в състезания? Отговорът за това дали слушалките са позволени ще варира от състезанието до състезанието и някои общи правила се променят през годините. Има добри причини да се пускат изключени .

Забрана за слушалки от USATF

Докато употребата на слушалки беше официално забранена в много състезания, през годините правилата бяха отпуснати. През 2008 г. US Track & Field (USATF) - управителният орган за дълги разстояния и следи в САЩ, промениха правилото за забрана на слушалки и други устройства за възпроизвеждане на музика при всички текущи събития, одобрени от USATF. Правилото на USATF преди това забрани използването на слушалки от всички участници. Сега тя ограничава забраната на "онези, които се състезават в шампионата за награди, медали или парични награди".

Проверете правилата за слушалки за състезанието си

Въпреки официалната промяна, много директори на състезания все още обезкуражават използването на слушалки и лични музикални устройства по време на състезания по причини, свързани с безопасността. Когато се регистрирате за състезание, проверете правилата и инструкциите, за да видите дали имат правило срещу слушалки или слушалки. В някои случаи, ако пътищата са отворени за автомобили и друг трафик, организаторите на състезанието могат да забранят участниците да носят слушалки.

Това е тяхната раса, така че трябва да управлявате правилата си. Ако имате съмнения, изпратете имейл до директора на състезанието и попитайте дали са позволени слушалки. Ако знаете, че слушалките и слушалките не са позволени, ще можете да правите тренировъчните си курсове без музика, така че да сте свикнали с това през деня на състезанието.

Защо слушалките и слушалките са обезкуражени или забранени?

Ако слушате музика по време на състезание, може да не можете да чуете инструкции от състезатели и други участници в курса.

Едно от основните правила на състезателния етикет е, че можете да чуете другите, за да можете да се измъкнете от пътя или да спрете, когато е необходимо. Този човек, махащ отстрани на пътя, може да ви разкаже за важен завой, а не просто да ви развеселява!

Другото предупреждение за носенето на слушалки по време на състезанието е, че няма да пропуснете много от радостното вълнение. Няма да можете да слушате банди, да чувате хора, които се приветстват или да говорите с други бегачи. Тъй като все повече и повече състезания са изградени около музика, костюми, отбори и забавления, няма да се забавлявате, ако сте включен в собствената си музика.

Също така има шанс, че устройството ви за слушане на музика може да спре да работи по време на състезанието, така че е важно да не се оказвате напълно зависими от него. Ако разчитате на вашите мелодии, за да настроите темпото и внезапно се изплюе, ще можете ли все пак да достигнете до вашия PR? Или ще се паникьосвате и няма да можете да получите мотивация, за да завършите силната?

Ако ви е абсолютно необходимо вашата музика да остане мотивирана или да победи скуката по време на състезанието, опитайте да я използвате с нисък обем или с едно ухо, за да можете да чуете.

Източници:

Правила за състезание на USATF

USATF изменя правилото за слушалки, прессъобщение 12-22-2008