Грешки при изпълнение на формуляри и как да ги оправите

Работата с неправилна форма може да изхаби много енергия и да доведе до нараняване. Извършването на малки подобрения в текущата ви форма може да ви помогне да бягате по-бързо и без наранявания . Ето четири от най-често срещаните грешки при работа и как да ги избегнете.

Грешка при формулирането на формуляр № 1: Стрелба с пета

Ерик Исаксън / Гети

Натискането на петата е, когато краката ви се приземяват пред ханша, така че петата ви пръв удари земята. В идеалния случай искате да кацнете на средата на крака или на топката на крака. Подаването на петата, което е доста често срещано сред бегачите, може да доведе до наранявания като гънки и болки в ставите. Това е и по-малко ефективен начин да се движите, защото по същество спирате с всяка стъпка, затова губите много енергия. Много по-трудно е да изтласкате крака си, когато е пред ханша.

Ето няколко начина, по които можете да работите, за да се измъкнете от петата и да станете по-скоро нападател на средата на крака:

Грешка при формулирането на формуляра # 2: невъзстановено горно тяло

Фонтана / Гети изображения

Когато се опитвате да подобрите текущия си форма , е трудно да опитате просто да останете спокойни. Но е важно да запазите раменете и ръцете си спокойни, защото ако сте напрегната, това може да доведе до болки в областта на шията, рамото и гърба по време и след работа.

Ето няколко съвета, за да се уверите, че горната част на тялото ви е отпуснато и използвате ефективна форма на горната част на тялото:

Грешка при формулирането на формуляр № 3: Бавен Кейдънс

Йордания Сименс / визия цифрови / Гети изображения

Вашият ритъм, или стъпка оборот, е колко стъпки, които предприемат в рамките на минута от тичане. За повечето бегачи техният ритъм остава същият при различни крачки, а промените в скоростта се извършват, като се променя дължината им.

Ефективните бегачи имат висок оборот - около 180 стъпки в минута. Колкото по-бавен е ритъмът ви, толкова повече време прекарват краката ви на земята и толкова повече енергия, необходима за задвижване на крака напред. По-бързият ритъм подобрява ефикасността, намалява стреса на мускулите и намалява въздействието върху ставите. Така че, ако подобрите ритъма си, можете да станете по-ефективен и по-бърз бегач. Ето някои неща, които можете да опитате:

Грешка при формулирането на формуляр № 4: Неефективно преместване на ръката

Йордания Сименс / Гети

Някои бегачи размахват ръцете си по гърдите си, което отнема много енергия и може да ви накара да се гмурнете (което може да доведе до болки в гърба, раменете и шията). Ето как правилно да размахвате ръцете си, за да избегнете наранявания и да бъдете колкото е възможно по-ефективни:

Вижте също: