Как да готвя яйце закуска в микровълновата

Знаехте ли, че е възможно да се разбиете с нискомаслени яйца, като използвате само вашата микровълнова печка? Те се наричат ​​чаши за яйца и те са удобният начин да започнете сутринта. Ето всичко, което трябва да знаете, за да направите своя собствена.

Инструменти

Голяма чаша в микровълнова фурна: Когато приготвяте яйцата в микровълновата фурна, те се издухат, докато готвят, така че ще ви е необходима голяма чаша, за да избегнете разливане.

Препоръчвам 16-унция. чаша, която е висока и широка. Ако нямате чаши толкова големи, можете да използвате купа, която е безопасна за микровълновата фурна. (Но все още можете да се обадите на закуската си с чаша за яйца. Яйчната купа не разполага със същия пръстен.)

Спрей за неръждаема стомана: Това е ключът. Спринт чашата си с неръждаем спрей за готвене, за да избегнете иначе неизбежните заклещени яйца. И ето какво е свързано със съвет: Потопете си чашата със сапунена вода веднага след като се насладите на закуската си. Много по-трудно е да се почисти, след като останалите яйца се втвърдят.

Микровълнова: Вид на дадено - използвам стандартна 1 100-вата микровълнова печка. Може да се наложи да коригирате времето за готвене в зависимост от това, което имате.

Съставки

Без заместител на течни яйца или белтъчини: Аз съм голям фен на заместител на течни яйца без мазнини, подобен на този от Egg Beaters. Това е основно яйчен белтък с добавени хранителни вещества. Използването на това вместо цели яйца ще ви спести мазнини и холестерол.

Две големи яйца имат около 150 калории и 10 грама мазнини, плюс над 100 процента от дневната стойност за холестерола. Еквивалентното количество заместител на течни яйца без мазнини - половин чаша - има около 60 калории, 0 грама мазнини и няма холестерол. Ако предпочитате да използвате стандартни яйчни белтъци, това също е добре - те имат почти същата храна като заместителя на яйцата.

Леки сирена: Не можеш да се справиш с яйце без сирене. Моето абсолютно любимо сирене за чаша за яйца е клинът на сиренето Laughing Cow Light. Добавя се кремове и страхотен вкус на сирене. Сладкото кремообразно швейцарско разнообразие е класическо, но опитайте всички. Всеки клин има само 35 калории и 1,5-2 грама мазнини. На второ място? Нарязано сирене с намалено съдържание на мазнини, мексиканска смес или чедър. 1/4 чаша сервира около 80 калории и 5,5 грама мазнини, но само две до три супени лъжици е необходимо, за да получите основен вкус. И за гръцка вдъхновена чаша, опитайте с намалена мазнина фета се разпада. Цялата 1/4 чаша сервира около 70 калории и 5 грама мазнини - ще ви трябва само няколко супени лъжици.

Пресни зеленчуци: тук няма грешни решения. Обичам спанак, лук и гъби, но отидете с коя вегетарианка са вашите любими. Просто се уверете, че са нарязани на подобен размер, така че те всички да се омекотят в същия период от време. За да си спестите малко подготовка, можете да използвате замразени пресни зеленчуци. Бонус, ако те вече са смесени.

Екстри: Потопете протеина с нарязана нискомаслена захарна закуска, соева нарязана на парчета говеждо месо, настъргана или нарязана пилешка гърда, натрошен нарязан в центъра или пуйка бекон или безгръбначни ресни боб.

Подправки и билки: Чесън на прах, лук на прах, прах от чили, кимион - всички отлични начини да добавите вкус без калории. За бърз достъп опитайте малко подправка taco, подправка fajita или италианска подправка. Също така харесвам смеси, които не съдържат сол, като тези от г-жа Даш. Що се отнася до билките, босилекът и кориантът са в горната част на моя списък.

Подправки: Обичам салсата на яйцата си. Ако гледате вашето натрий, придържайте се с пресни салса или пико de gallo, които обикновено са по-ниски в солта, отколкото в сарса. Други възможности? Кетчуп, горещ сос (RedHot на Франк е моят най-добър избор, въпреки че Sriracha е също страхотно) и лека заквасена сметана (фантастична с чаши в мексиканския стил).

Как да

Спрей чашата и добавете всички зеленчуци. Микровълнова печка, докато омекне и изсъхне. След това добавете заместител на яйцата или белтъчини - 3/4 чаша е добро количество - и подправки. Микровълнова печка за 1 1/2 минути. Разбъркайте в сирене, екстракти и билки и микровълнова печка, докато яйцето не се напълни и екстрактите се нагорещят, още около 1 минута. Нагоре с подправки и се наслаждавайте!

За рецепти без вина, храна намира, съвети за трикове и други, се регистрирайте за безплатни ежедневни имейли или посетете Hungry Girl!