Съвети за вашите разходки по време на разходка / ходене

Някои начинаещи започват да използват техниката за бягане / разходка, защото нямат издръжливост или годност за продължителни периоди от време. Ето някои съвети, за да извлечете максимума от интервалите за ходене.

1 - Не чакайте твърде дълго, за да започнете интервала на ходене.

Трябва да започнете разходката си, преди вашите мускули да са прекалено уморени. Това ще позволи на мускулите ви да се възстановят незабавно, което удължава времето и разстоянието, което можете да покриете. Някои начинаещи мислят: "Продължавам да бягам, докато не мога повече, а след това да се разхождам." Но тази стратегия обикновено се запалва. Ако изчакате, докато сте много уморен, ще свършите бавно и ще бъде трудно да започнете отново да бягате.

2 - Поддържайте добра форма.

При ходене не губете добрата си форма . Уверете се, че държите ръцете си под ъгъл от 90 градуса - не ги пускайте настрани и небрежно ходете. Застанете високи и не позволявайте на себе си да се гърчи. Дръжте крачката си кратко, така че не поставяте много напрежение върху вашите hamstrings и мускулите на гърба си.

3 - Разходете се бързо.

Не се изкушавайте да се забавлявате и забавяте прекалено много по време на вашите разходки. Продължавайте да си размахвате ръцете и да ходите с цел. Това не е разходка за възстановяване. Искате да запазите сърдечната честота повишена, така че е лесно да се върнете обратно към бягане. Също така е трудно психически да се върнете към бягане, ако небрежно ходите по време на вашите разходки.

4 - Използвайте устройство за синхронизация с буфер.

Не искате непрекъснато да гледате часовника си, за да разберете кога трябва да започнете следващия си интервал. Не само че това е досадно и уморително, но лесно можете да забравите да проверите и пропуснете интервал. Използвайте устройство за синхронизиране, като например Gymboss, което бипва сигнал, когато е време да преминете. Също така има функция за вибрации, ако не ви харесват постоянните бипкания.

Ако наистина не харесвате устройства за синхронизиране, планирайте маршрутите си така, че да можете да използвате редовни ориентири, като например улични светлини или блокове, за да планирате интервалите си за бягане / ходене.

5 - Регулирайте графика си за ходене, ако е необходимо.

Може да се наложи да промените честотата на прекъсване на разходката, за да се адаптирате за почивките в обучението, условията на курса и метеорологичните условия. Например, някои тичащи / пешеходци обичат да се качват надолу и да се изкачват нагоре, което може да изхвърли графика за времето. Ако времето е горещо и влажно, може да се наложи (и трябва да вземете) по-чести почивки на разходки.

Не е нужно да се придържате към строг график, за да бъде ефективен. Чувствайте се свободни да правите по-чести разходки за разходки, ако условията ги изискват.

Вижте също: Наръчник за начинаещи / Run
Мога ли да ходя по време на състезание?
5 причини да опитате Run / Walk