Най-добрите чорапи за бягане

Вашият избор на тичащи чорапи може да бъде разликата между комфортна, безболезнена работа и болезнена. Носенето на грешен тип чорапи може да доведе до петна мехурчета, тласъци , корени и други проблеми. Някои бегачи се държат в грешните чорапи години, преди да осъзнаят колко по-добре могат да се чувстват краката им в точния тип чорапи.

Течещите чорапи се предлагат в много различни видове материали, дебелини и размери.

Ето някои съвети за това, какво да търсите.

Изберете синтетични материали

При избора на чорапи за бягане, най-важният фактор, който трябва да вземете предвид, е материалът. Искате да останете далеч от чорапи от 100% памук. След като памукът стане влажен, той остава мокър. Така че, когато краката ви потят или вие стъпвате в локва, влагата няма да се разболее. Носенето на памучни чорапи през зимата ще накара краката ви да се чувстват студени и лепкави. А през лятото ще причинят мехури .

Най-добре работещите чорапи са тези, които са изработени от синтетични материали като полиестер, акрил и CoolMax, защото те ще изпръскват влагата. Потърсете дишащ, анти-хаов материал. За зимата, смеси от вълна като SmartWool също са добър избор. Някои бегачи избират да носят двуслойни чорапи (WrightSock е една марка) за допълнителна защита от блистери.

Въпреки че някои бегачи като дебели чорапи за допълнително уплътняване, други предпочитат тънки чорапи за "по-леко" усещане, особено при по-топло време.

Когато пазарувате за обувки за бягане , не забравяйте да опитате на обувки с чорапите, в които ще се кандидатирате, защото някои чорапи ще изискват от вас да отидете наполовина.

Други важни функции на чорапите

Друга чудесна особеност са подплатени подметки, които могат да дадат на петите си допълнителна възглавница. Други неща, които трябва да се търсят, са свободната от шевове част, която може да намали още повече риска от поява на мехури и еластична арка, която помага за задържането на чорапа на място.

Ако предпочитате чорапи, които не се показват, просто се уверете, че имат раздел, надвишаващ обувката ви и над вашия Ахил, така че обувката ви да не копае или да дразни кожата ви.