Най - умните съвети за загуба на тегло за жените над 40 години

Отслабването е трудно за всички. Но съветите за загуба на тегло за жените над 40 години трябва да вземат под внимание уникалните хормонални промени, корекции на начина на живот и упражненията, с които се справяме, когато ударим тази специална възраст.

Ако сте над 40, загуба на тегло все още е възможно. Но трябва да планирате напред, да работите по-умно и да ядете добра храна, пълна с ключови хранителни вещества, които ще поддържат тялото ви младо и силно. Използвайте тези съвети за хранене, хранене и фитнес, за да получите и запазите тялото, което заслужавате.

1 - Вижте Вашия лекар

Томас Баруик / Гети изображения

Когато сте навършили 40 години, загубата на тегло може да играе важна роля за цялостното ви благосъстояние и способността ви да старее добре. Когато влизате в годишния си преглед или преди да започнете диета , говорете с вашия доставчик на здравни услуги. Разберете дали загубата на тегло може да подобри здравето ви . Може да сте в състояние да намалите риска от заболяване или дори да спрете да приемате някои лекарства, ако отслабнете. И като имате тази важна информация може да ви помогне да останете мотивирани, когато загуба на тегло става предизвикателство .

| Повече ▼

2 - Предотвратяване на повишаване на теглото в менопаузата

moodboard / Култура / Гети изображения

Промените в менопаузата влияят ли на теглото Ви? Много жени се борят със загуба на тегло преди, по време и понякога дори дълго след менопаузата . Натрупването на тегло в този момент може да бъде свързано с промени в хормоните ви. Но това е и време, когато много жени правят промени в ежедневните си практики, които могат да повлияят на теглото им. Например, след като децата напуснат дома, някои жени не са толкова заети през деня, когато не упражняват физическа активност, като пренасяне на хранителни стоки, повдигане на кошници за пране и други домакински работи. Оценявайте начина си на живот, за да сте сигурни, че промяната в ежедневните ви навици не влияе върху теглото Ви.

| Повече ▼

3 - Рестартирайте доверието си

Мартин Барауд / Гети изображения

Кой казва, че сексуалната привлекателност избледнява с възрастта? Много жени казват, че 40-те им са най-секси десетилетие. Често жените изпитват подновена увереност, професионален успех и по-голямо чувство за себе си през това десетилетие. Защо не го използвате във ваша полза? Ако се опитвате да прекроите тялото си или да отслабнете в 40-те години, възстановеното чувство за увереност и сексапил ще ви помогне да постигнете целите си. Може да мислите, че ще се почувствате по-добре за тялото си след диетата, но истината е, че ако се чувствате по-добре за себе си преди диета , ще бъдете по-добре оборудвани, за да управлявате промените в начина на живот, необходими за отслабване.

| Повече ▼

4 - Задайте цели за над 40 загуба на тегло

: Peathegee Inc / Blend Images / Гети изображения

Вашите 40-те години не са време да опитате диети за бърза загуба на тегло . Вие сте по-умни от това. Нуждаете се от план за дългосрочно здраве, благосъстояние, загуба на тегло и поддръжка на теглото . За да направите това, задайте SMART цели . SMART цели се използват от мотивационните треньори, за да помогнат на всеки да стане по-успешен. Ако искате вашият план за отслабване да работи, вие също ще го настроите. Отнема само 30 минути или по-малко, за да се създаде и тя дава пътна карта за цялото пътуване загуба на тегло.

| Повече ▼

5 - Увеличете енергията си

Томас Баруик / Камък / Гети изображения

Вашите навици за сън, хранителни навици и трудови навици могат да доведат до лош сън. Много е трудно да отслабнете, когато не почивате правилно. За да отслабнете над 40, трябва да увеличите енергията си, като използвате естествени, здравословни методи. Първо, направете малки промени, за да подобрите съня си през нощта . След това през деня се отървете от висококалоричните кафе-напитки и други напитки, които причиняват наддаване на тегло и използват диетични методи, за да увеличат енергията си вместо това.

| Повече ▼

6 - Изграждане на програма за балансирана тренировка

Лафлор / Гети изображения

Във вашите 20-те и 30-те години може да сте били в състояние да отслабнете с пешеходна програма или просто да останете по-активни през деня . Но във вашите 40-те години, загубата на тегло изисква по-интелигентно планиране. Нуждаете се от три вида упражнения, за да отслабнете, тонизирайте и останете здрави. Уверете се, че включвате сърдечно-съдови упражнения , тренировки за сила и стречинг в седмичната си програма . Всеки тип упражнение осигурява уникални ползи за загуба на тегло.

| Повече ▼

7 - Променете вашата диета

Дейвид Якъл / Източник на изображението / Гети изображения

Няма един план за диета, който да работи за всички. Но планът за диета за вашите 40-те години трябва да бъде такъв, който можете да използвате, за да постигнете целите си за отслабване и след това да промените и да се придържате за цял живот. Оценявайте сегашния си стил на хранене, помислете за предишната диета и изберете диета, която отговаря на вашите нужди . Оценете плановете за търговски диета или създайте собствен план за хранене у дома.

| Повече ▼