Ползите от отслабване

Мислите ли за започване на програма за отслабване? Преди да зададете цел за теглото , важно е да разберете ползите от намаляването на теглото. Разбирането на широката гама от ползи за загуба на тегло може да ви помогне да сте мотивирани по време на предизвикателните моменти от вашата диета и тренировъчна програма . И всяко пътуване със загуба на тегло удря скипците в някакъв момент.

За да се поставите за успех, помислете за всички различни начини, по които намаляването на теглото може да подобри вашия социален живот, вашето медицинско и психическо здраве. Направете списък на ползите от загуба на тегло, които означават най-много в живота си и да го съхранявате в списанието за отслабване . След това посетете списъка в дните, в които искате да се откажете.

Ползи за здравето

Не е нужно да губите стотици килограми, за да се насладите на медицинските ползи от загуба на тегло. Ако в момента имате наднормено тегло или затлъстяване, може да загубите малко тегло, за да подобрите цялостното си здраве. Всъщност, някои проучвания показват, че само 5 до 10% намаление на теглото може да промени здравето ви. Това са някои от предимствата, които може да видите:

Вашият лекар може да предостави по-персонализирана информация за ползите за здравето, които можете да очаквате да видите, когато отслабнете. Например, може да сте в състояние да намалите или елиминирате определени медикаменти или да намалите риска от заболяване.

Вашият лекар може също така да даде препоръка или сезиране на регистриран диетолог или физически терапевт, за да ви помогне да изградите здравословна програма за отслабване.

Ползи за начина на живот

В допълнение към медицинските ползи от загуба на тегло, може да получите и подобрен начин на живот, ако сте тънък. Много успешни губещи отбелязват подобрение в следните области:

Социални осигуровки

Медицинските и начинът на живот, отслабване може да бъде достатъчно, за да ви мотивира да се придържате към диета и програма за упражнения . Но някои диети също губят тегло, за да подобрят качеството на връзката. Например, може да искате да отслабнете, за да запазите брака си .

Това е област, в която ползите от загубата на тегло се усложняват. Докато някои хора имат по-добри взаимоотношения след загуба на тегло, намаляването на теглото, за да направи някой друг щастлив, не винаги е умна идея. Възможно е да има други проблеми, свързани със загубата на тегло, които няма да бъдат решени. И когато диета да направи някой друг щастлив, може да отслабнете в началото, но теглото често се връща.

Как да се насладите на ползите от отслабване

Ако решите, че има значителни причини да отслабнете, тогава няма време, като настоящето, да започнете пътуването си със загуба на тегло.

Първата стъпка трябва да бъде да определите разумна цел. След това направете малки промени в ежедневните си рутинни и хранителни навици. Поискайте помощ за отслабване от вашия доставчик на здравни услуги и от приятели и семейство, за да улесните процеса.

Източници:

CDC. Здравословно тегло - това не е диета, това е начин на живот! Центрове за контрол и превенция на заболяванията.

Н. Ласикевич, К. Мириса, А. Хойланд, К. Л. Лотън. "Психологически ползи от загуба на тегло след интервенции за поведенчески и / или диетични загуби на тегло. Апетит януари 2014 г.

Надя Б. Пиетйковска, MD, FACP. Ползи от 5-10 процента загуба на тегло. Коалиция за действие срещу затлъстяването.

Избор на NHS. Какви са ползите от загубата на тегло? NHS Англия.

PubMed Health. Упражнение, загуба на тегло и остеоартрит. Националната библиотека по медицина в САЩ.