Трябва да имате вътрешно оборудване за скално катерене

Вътрешното скално катерене е непринудена, забавна и предизвикателна дейност и това е безопасен начин да се аклиматизирате към спорта на катеренето, преди да се възползвате от великото открито. Казано, ако сте нов за катерене, напълно нормално е да се почувствате малко нервен преди първото пътуване до фитнес залата. Когато комбинирате непознат спорт с необходимостта от непознати съоръжения и тренировка в непозната среда, е естествено нервите да започнат да гърмят. Добрата новина е, че повечето съоръжения предлагат хамали, обувки и креда, така че не е нужно да се снабдявате с доставки преди първия си опит, но ако се насладите на опита и искате да си направите навик от вътрешно скално катерене, тогава вие ще искате да инвестирате в свой собствен уред.

"Имам толкова много катерачни клиенти, които казват, че катеренето е" болезнено "и" неприятно ", когато използват обувки за наемане в гимнастически салони", казва Сузи Уилямс, експерт-мениджър и мениджър на профила в Backcountry. "Това разбива сърцето ми, защото им се дава неправилен размер или просто са представили неправилната обувка за своите способности, като по този начин ги деензифицират напълно от спорта".

Урокът? Отидете напред и използвайте тези наети обувки за първи път, но не отписвайте цялата дейност, ако обувките ви се чувстват неудобно. Ако сте се забавлявали по друг начин, дайте своя собствен уред и вижте дали цялото преживяване се подобрява. Разгледайте любимите си снимки на Уилямс.

1 - Добри обувки за катерене

Ла Sportiva / Backcountry

Според Уилямс има няколко причини да си купите собствени обувки, най-малкото от които е да се гарантира правилното оразмеряване.

Първо, това е по-санитарно. Наемането на обувки е чудесно, но е много подобно на наемане на боулинг обувки. Слагаш краката си в обувки, носени от безброй хора пред теб. Докато катедрата за катерене се дезинфекцира след всяка употреба, трудно е да се знае колко добре се почистват.

Второ, обувките за наемане обикновено не са най-добрите на пазара. "Повечето наеми нямат гума, подходяща за катапулт на вашата техника за катерене", казва Уилямс. "[Катерачните гимнастики] получават насипни и изходни обувки за катерене, които рядко имат характеристиките, които хората се нуждаят."

Уилямс подчертава, че ако искате да купите обувки за първи път, нямате нужда от най-скъпата версия на пазара. Тя посочва възможностите като La Sportiva Oxygym (налични в мъжките и женските сортове) или La Sportiva Finale (налични и в мъжете и жените) като добър избор, който е конкурентен и е значително по-добър от повечето обувки за наемане.

"Съветите ми да помогна за разграничаването на признаци на качество е да се търсят несъмнено добри гуми! Например, Vibram XS Edge намерени в La Sportiva или Stealth Rubber в FiveTen, са тези, които аз лично предпочитам за засилено сцепление на малките каси" Williams казва.

И накрая, помислете дали предпочитате обувки с дантели или велкро затваряне. "Това зависи от личното предпочитание на клиента", казва Уилямс. "Чупещите се поставят по-широки крака и хора с точки на натоварване или горещи точки, докато велкро играе за бързи способности за навигация" на път "."

2 - чанта за креда

Прана / Черно Диамант / Назад

Вътрешните рок-салони най-вероятно ще предоставят хамути и въжета за употреба на стената, но не може да бъдете сигурни, че ще осигурят тебешир или креда. Кредата осигурява допълнително триене, когато се държи на дръжки, и помага да се попиват пот и масла от ръцете ви. Наистина е по-лесно да се изкачвате ефективно и ако искате да сте способни да свиете, когато ръцете ви се потят, ще ви е необходима чанта, която да се прикрепи към вашия колан. Опции като чантата за чанти Black Diamond Gym и чантата за чанти Prana Color Block Chalk предлагат удобни за фитнес функции като допълнителни джобове за съхранение на балсам за устни или ръце и клипове за маркери за сертифициране в салона.

3 - Креда

Калтовата чанта не е добра без креда. Има много опции на пазара, от хлабав тебешир до течен креда за чанти за креда, така че може да отнеме известно време на изпитание и грешка, за да намерите версията, която е подходяща за вас. Персоналът на Уилямс е "Unicorn Dust Friction Labs", който е изключително фин магнезиев карбонат, който помага за усвояването на потта.

4 - Облекло, подходящо за скално катерене

Колаж от Лора Уилямс, облекло за прана и гръбнака

Няма твърде много правила, когато става въпрос за оборудване за катерене, но е добра идея да се избере облекло, което да остане поставено и да позволи движение във всички посоки. Това означава, че стандартните джинси вероятно са излезли. Потърсете висококачествени чорапогащи или панталони, които са удобни и дишащи. Близките монтажни цилиндри и типовете също са добър избор. Само не забравяйте, че фитнес залата често се държат хладно и докато се изкачвате по пот, може да получите малко хладно между пистите. Помислете за складирането на лек кожух с дълъг ръкав в чантата си за фитнес, за да можете да я хвърлите, ако е необходимо.

Уилямс "най-добрите облекло избор за жените включват Alo Yoga Епичен Legging, La Sportiva Rocky планински панталони, Свободен Хора Висока Neck Strappy Back сутиен и Ibex Woolies 1 Racerback Tank Top.

Момчета, не може да се обърка с мъжката екипировка от прана, като стречинг Zion Convertible Pant и Hardesty без ръкав.

5 - Балсам за ръце

Само защото не се качвате на действителна скала, не означава, че ръцете ви няма да победят. Този балсам за почистване на ръце Metolius е идеален за рязане, одраскване и сухи ръце. Дръжте го в чантата си за креда за лесен достъп преди, по време и след тежки сесии за катерене.

6 - Крос-обучение Slackline

Slackline Industries

Ако решите да се занимавате сериозно с катеренето, можете да създадете забавна станция за кръстосване в собствения си заден двор. Slacklines са чудесни за балансирано обучение, собственост и координация, които играят важна роля в скалното катерене. Комплектът базови комплекти от Slackline Industries от 50 фута и два инча се предлага с удобна чанта за носене и две дървени протектори за екологични настройки.