Различията между преяждане и преяждане

Знаете ли разликата между преяждане и преяждане ? Ако понякога преяждате и навикът става все по-често, може да сте загрижени, че вашият навик е преминал в нездравословна територия. Ето как да разберете какво е преяждане и преяждане.

Какво представлява храненето с прищявка?

Алкохолните. Думата често се използва, за да опише епизод на тежко пиене.

Това обаче може да означава нещо различно, когато веществото, което е прекомерно консумирано, е храна. В някои ситуации склонността към преяждане може да се разглежда като нарушение на храненето, наречено смущение в храненето . Смущението от преяждане при преяждане може да се управлява с лечение.

Нарушения в храненето на преяждане могат да се появят в присъствието на друго хранително разстройство, наречено булимия нервоза. Но склонността към преяждане на хранене може да се появи и самостоятелно, без наличието на булимия.

Епизодите на преяждане, които са класифицирани като преяждане, могат значително и отрицателно да повлияят на вашето здраве и благополучие. Затова е важно да се идентифицират признаците и симптомите на преяждане на преяждане, за да получите помощ, ако е необходимо.

Симптомите на разстройство на хранене при преяждане

И така, откъде знаеш, че прекомерното преяждане е просто случайно "блъскане" на свръхчувствителност или сериозен проблем? Някои експерти по здравеопазването могат да се отнасят за случаен склонност към храна като "доброкачествено хранене" или "ежедневно преяждане". Те могат да считат, че изолираните епизоди са нормални.

Но ако навик на склонност към преяждане започва да оказва значително влияние върху живота ви, това трябва да е причина за безпокойство.

Научете повече за диагностичните критерии за преяждане на преяждане, за да ви помогнем да определите дали преяждането може да се счита за смущение.

В общ смисъл преяждането на преяждане се различава от "нормалното" преяждане по три начина:

Тези, които имат проблем с храненето, често казват, че чувстват загуба на контрол върху това какво и колко ядат по време на епизод на преяждане. Някои от наслаждаващите се настроения казват, че се чувстват принудени да ядат, сякаш това е принуда, която не може да бъде пренебрегната.

Другите особености на преяждането на преяждане включват ядене по-бързо от обичайното и нежелателно хранене на храната. Някои от наслаждаващите храна смятат, че храната е по-важна от другите аспекти на техния живот и може да скрие храната, за да яде в странни места или дори да открадне храна от другите.

Какво е преяждане?

Няма определени насоки за това колко храна е твърде много, за да се счита за "нормално" преяждане. Ако преяждате по един или понякога сериозен случай, може да поискате няколко въпроса.

Чувствата, които преживяват пушачите, по време на и след преяждане, варират от интензивно удоволствие до отвращение. Това е друга ключова разлика между преяждане и преяждане.

Усещането за отвращение не прави склонността да престава да яде, докато преяснителят слуша този глас. Сладкото ядене чувства, че просто не може да спре.

Обикновено пушачите имат склонност да се хранят по-често, отколкото тези, които преживяват случаите на преяждане. Имайте предвид обаче, че непрекъснатото закуска през целия ден (паша) не се счита за преяждане.

Как да получите помощ

Ако смятате, че хранителните ви навици са нездравословни, има добри новини. Когнитивната поведенческа терапия е доказала, че е много ефективна при помагането на призраците. Има и налични медикаменти за лечение на склонност към преяждане.

Посъветвайте се с Вашия лекар или потърсете професионална помощ в общността.

Чрез намирането на квалифициран съветник, като лицензиран клиничен социален работник или психолог, ще направите огромна стъпка към овладяване на проблема.

За да намерите квалифициран съветник във вашия район, посетете уеб сайта на Американската психологическа асоциация.