6 Съвети за пестене на пари за здрави яденици

Ако искате да почистите вашата диета без да харчите състояние, тези шест съвета са задължителни!

Идентифицирайте ключовите съставки

Нека да говорим стратегия. Избирайки няколко основни съставки, които да използвате при хранене през цялата седмица, ще се предпазите от закупуването на десетки различни неща и ще имате неизбежни остатъци, които отиват на загуба. Планирайте ястията си предварително. Кажи, че е пилешка седмица: Купете голяма торба с пилешки гърди и я използвайте, за да направите пилешки такос, пилешка салата, пилешко и зеленчуци и т.н.

Можете също така да се печете един голям спагети скуош, и да го използвате като основа за вашия обеди и вечери. (Това е страхотно горещо или охладено!) Ако можете, купувайте основните си съставки в насипно състояние - те често са по-малко скъпи по този начин. И с менюто си изложени, нищо няма да отиде на отпадъци. Сега това е печеливша!

Запознайте се с по-скъпите меса

Потърсете по-евтини разфасовки от месото, което обичате. Например, ако сте в пържола, отидете за постно говеждо филе, което е по-евтино от другите разфасовки. И земята месо обикновено е по-евтино от котлети и филе: Опитайте изключително постно мляко говеждо месо и постно смляно пуйка. Коктейлът от свински свинско месо е друг умен избор. Също така, макар да предполагате, че местният месар е по-скъп от супермаркета, това не винаги е така. Месарите получават цялото животно, затова ги питайте какви съкращения са останали и че те могат да ви продадат за добра сделка. Просто проверете дали месото не е твърде тлъсто, преди да го увиете!

Гответе големи партиди

Ако изберете една рецепта, която прави няколко порции, можете да подготвите няколко ястия наведнъж. Това ще ви струва по-малко пари, отколкото да излезете и да закупите съставките за няколко различни рецепти. И това ви спестява много време. (Кой не обича това?) Бавните готварски печки са чудесни за това!

Разбийте някои вкусни и здравословни рецепти за бавни готварски печки и ще се радвате да имате остатъците.

Отидете вегетариански само няколко дни в седмицата

Спестете пари, като приберете месото! Правилно, вегетарианската храна може да бъде вкусна, с ниско съдържание на калории и част от цената на ястията на основата на месо. Само се съсредоточи върху зеленчуци и растителни протеини, а не празни въглехидрати като тестени изделия и пици! Храненето по този начин няколко дни в седмицата може да бъде наистина рентабилно. Здравейте, Meatless Mondays!

Вземете остатъците от домашния ресторант

Ресторантите са известни с обслужването на изключително големи порции. Можете да спестите пари и калории, като включите вашата членска карта в клуба с чиста чиния и разделете яденето на две! Преди сървърът дори да извади храната ви, помолете да затварят половината от вашия подарък. Запазете го за обяд или вечеря на следващия ден ... По принцип получавате две хранения за цената на един! Genius. И това е само един от нашите съвети за навигация в ресторантите .

Гледайте за продажбите на купчинки

Вземете кръговата си кутия за супермаркетите и я сканирайте за сделки, които използвате редовно. Нещата, които винаги държим в килера ни? Неочистени спрей, старомоден овес, риба тон и консервирана тиква, за да назовем само няколко! Следвайте любимите си марки в социалните медии, за да научите за най-новите оферти.

Да бъдеш в знанието може да спести някои сериозни долара. И като разполагате с добре снабдяван килер, ще направите редовния си магазин за хранителни стоки толкова по-опростен.