Защо сънят е важен за отслабване?

Научете как да постигнете по-добър сън, за да отслабвате

Отслабването е трудна битка. Ако не постигнете добър сън, предизвикателството е много по-голямо. Няма да имате енергията да упражнявате или да приготвяте здравословна храна, ако сте изтощени. И така, как спите по-добре, за да получите най-важната почивка, от която се нуждаете? Използвайте тези лесни съвети, за да спите по-добре през нощта и да отслабнете по-бързо.

Защо сънят е важен за отслабване?

Няколко нови проучвания показват, че сънът играе ключова роля в способността ни да правим по-добри хранителни избори .

Така че, ако не разполагате с воля и нямате време да се упражнявате , може би най-добрият ви залог е да се научите да спите добре. Причината се върти около хормона, наречен грелин .

През 2010 г. проучване на изследователи установи, че когато хората имат по-високи нива на грелин, те са по-склонни да пожелават бонбони и нездравословна храна. Водещият учен Тони Голдстоун, доктор по математика, предполага, че ако успеем да намерим лекарство, което да блокира грелин, може да сме способни да намалим апетита за висококалорични храни и да помогнем на хората да отслабнат.

Но нямаше ли да се чувствате по-добре, отколкото да вземате хапче? Друго проучване, публикувано в " Забраните за затлъстяване", установява, че улавянето на няколко zzz може да е също толкова ефективно за намаляване на нивата на грелин. Изследователи от Държавния университет в Луизиана са открили, че техниките за управление на стреса, като сън и упражнения, помагат да се намалят нивата на грелин и апетита, които идват с тях.

Но най-силната връзка между приемането на сън и храната дойде, когато учени от Св.

Болничният център на Лука - Рузвелт и Колумбийския университет в Ню Йорк направиха MRI сканиране върху хора, които са били лишени от сън. Те открили, че когато хората не са достатъчно заспиват, те жадуват повече нездравословна храна.

Как да спим по-добре да отслабвам

Повечето от нас не прекарват дните си в четене на сухи научни списания, така че може да е по-лесно да вземете съвет за загуба на тегло от известен фитнес експерт.

"Когато казвам на жените, че ще се хранят по-малко, когато спят повече, ушите им се вдигат!" казва Крис Фрайтаг. Freytag е национално признат експерт по здравеопазване и уелнес с повече от 20 години опит в индустрията.

Крис обяснява, че можем да презаредим нашата човешка батерия по един от трите начина: упражняване , ядене или сън. Ако не постигнем добър нощен сън, тя казва, че има вероятност да зареждаме, като ядем твърде много . И така, как подобряваме качеството на съня си? Крис предлага тези полезни съвети за по-добро спане, зареждане с гориво и презареждане.

 1. Оценете вашата среда. Ако не можете да си позволите пълно осем часа сън през нощта, не се отчайвайте. Крис ни напомня, че качеството на съня е от значение повече от количеството. "Само защото оставяте осем часа не означава, че спите в продължение на осем часа", казва тя. Съветът й за по-добър сън включва няколко прости промени във вашата среда.
  • Минимизирайте разсейването, като светлина или шум от телевизор.
  • Не зареждайте електронните аксесоари до леглото си, тъй като те създават подмланинно разсейване.
  • Инвестирайте във висококачествен матрак, за да постигнете най-добрата поза за сън.
 2. Пропуснете късна вечеря. Ако откриете, че се нуждаете от късна вечеря, Крис предлага да се опитате да го пропуснете и да зареждате с гориво, като заспате. Тя обяснява, че когато телата ни не презареждат чрез сън, ние търсим енергия в друга форма: храна! "Хората са склонни да преяждат, когато са уморени", казва тя.

  Но ако наистина имате нужда от лека закуска преди леглото, тя препоръчва преминаването на типичния шоколадов аромат и яденето на сложен въглехидрат като овесена каша или парче препечен хляб. Тези храни ще ви задоволят за по-дълъг период от време.

 1. Уважавайте собствените си навици за сън. Работете в рамките на собствените си насоки, за да презаредите човешката батерия. Това може да означава адаптиране на ежедневните ви навици. Например, някои хора смятат, че упражненията късно през нощта нарушават добрия сън. Но за другите ранната сутрешна тренировка не е приемлива. Ключът, казва Крис, работи в начина ви на живот, за да открие какво работи.

Като се научите да спите добре, може да спечелите енергията, която трябва да инвестирате в други аспекти на вашето здраве. И може да откриете, че вашият апетит - и пижамата ви - намалява междувременно.

Източници:

Американската академия по сънна медицина. Мозъчните сканира показват специфична невронна реакция на нездравословна храна, когато се спират на 10 юни 2012 г.

CE, Greenway, FL и Brantley, PJ (2011), Лайфстайл Фактори и Грелин: критичен преглед и последици за поддържане на загуба на тегло. Преглед на затлъстяването , юли 2010 г.