Боба в балонния чай ли е лошо за вас?

Дори ако не сте сигурни какво е боба, шансовете са децата ви да са добре наясно. С странно пристрастяване текстура и живи цветове, които предизвикват Unicorn Frappucino, балонни чайове се появяват на менюто навсякъде. Ето какво искате да знаете за звездната съставка - боба.

Какво е Боба?

Boba са малки кръгли тапиока перли, и има два популярни сорта.

По-традиционните видове се произвеждат предимно от тапиоково нишесте, растително вещество, което е изключително високо в въглехидратите. Малките сфери изсъхват в големи торбички и се приготвят, като се накисват, варят и изцеждат. След варенето те приемат по-мека и почти хлъзгава текстура, която след това се добавя към напитки и други сладки преживявания. Вареният боб са приятно очистени и леко сладки и са често подсилени с допълнителни подсладители като мед или захарни сиропи. Втората опция се нарича "издънка" или "разбиване" на боба. Това са малки, ядивни, течни пълни чували с плодов, захарен сироп. Тези гъвкави перли идват опаковани с водни разтвори и са готови за ядене. Те са предназначени да се дъвчат за бърз взрив на сочна сладост.

Боб са най-често сервирани в топли и студени напитки, наречени балонни чайове. Тези бесове бяха популярни в Тайван през 80-те години. Оттогава насам боба и балонният чай се разпространяват в кафенета, барове и ресторанти по целия свят.

Балон чай е известен също като boba чай , boba млечен чай , боб сок и различни подобни имена. Цветната смес е направена от няколко основни съставки. Boba топките се хвърлят в сварен зелен или черен чай, напоен с плодове, плодов сок и някаква добавена подсладител като мед, кленов сироп или друг ароматизиран сироп.

Боб се настани до дъното на напитката като купчина мрамори, които надничаха през течността - очевиден визуален смисъл, че е чай от балончета. В някои случаи се добавят млечни или нехранителни напитки като соево, бадемово или кокосово мляко заедно със силна доза сиропни аромати. Някои версии включват мразовиден смесен елемент, приготвящ питие, подобно на микс. Някои рецепти изискват цялостни хранителни съставки като авокадо, моркови, плодове или банани. А трябва да има аксесоар за балон чай е широка габарит слама, използвани за да се гарантира, можете да slurp боб, докато ти отпиваш далеч.

Къде да намерим Боба

Най-често срещаното място за намиране на боб е в ресторант или кафе-сладкарница, но също така може да видите тези блестящи топки от мрамор, като избор на топинг в местния магазин за сладолед или замразения бар за кисело мляко. Разпръснатата боба е особено популярна като избирателен избор. Bubble чай baristas са обучени експерти, но DIY балон чай комплекти и икономични опаковки от двата вида boba могат да бъдат закупени онлайн. Разрушаващите се сортове идват в широка гама от цветове и аромати, включително манго, киви, нар, пасионни плодове и ягоди. Те обикновено се продават в контейнери от 16-унция за средна цена от 7 до 8 долара.

Можете да намерите и тапиока боба в торбички от 8 унции, които струват от 4 до 6 долара.

Основният процес на вземане на чай е малко по-прост и има няколко видеоклипа онлайн, които ще ви разкажат за направата на домашно приготвени напитки. Вътрешната версия позволява по-добър контрол на качеството на съставките и може да помогне за запазването на добавената захар. Но тъй като не можете да направите балон без боб, калориите с високо съдържание на въглехидрати и ниско съдържание на хранителни вещества са неизбежни.

Хранителна информация

Традиционната тапиока боб съдържа 63 калории на унция с 15 г въглехидрати и много добавени консерванти и изкуствени цветове. Една унция от разрив боб съдържа 25 калории, почти всичко от захар (6 грама въглехидрати и 5 грама захар). Някои вкусове съдържат следи от плодов сок, както и нишесте от тапиока, екстракт от морски водорасли и различни консерванти; и двата вида имат следи от натрий.

Когато поставите всичко заедно, приготвените 16 дози от течността на мехурчето могат лесно да се натрупват до захар 500 калории.

Пропуска ли здравословен тест?

Изглежда, че няма недостиг на забавление и причудливост към боба или висока чаша чай от балончета, но когато става дума за хранене, боб е голяма мазнина. В крайна сметка, това е наистина просто бонбони, удавени в силно захаровани течности. Чаят, съдържащ се в тези напитки, може да бъде единственото изкупващо качество, което тези висококалорични напитки могат да предложат.