5 неща, които трябва да правите, когато започвате диета

Започвате ли диета? В този ранен етап на процеса на отслабване, вие вероятно сте изпълнени с енергия и ентусиазъм. Вие сте ангажирани с по-добри хранителни навици, диета и редовна програма за упражнения. Вие сте готови за промяна.

По време на този нов и вълнуващ етап, трябва да отделите време за организиране на организирана програма, която ще ви даде резултатите, които заслужавате.

Има пет неща, които трябва да направите, когато започвате диета. Използвайте този списък и отнеме толкова време, колкото е необходимо, за да завършите всяка задача. Успехът на вашата програма може да зависи от нея.

5 стъпки, които трябва да направите, когато започвате диета

  1. Проверете с Вашия лекар. Вашият лекар може да ви предостави важна информация, която да ви помогне да отслабнете по-ефективно. Направете среща с Вашия лекар и попитайте важни въпроси, свързани с отслабването, докато сте там. Вземете бележки и добавете информацията към дневника си за диета. Можете също така да се възползвате от тази възможност да поиска помощ за отслабване . Може да сте в състояние да получите препратка към регистриран диетолог, преподавател по диабет или физически терапевт. Всеки от тези специалисти може да работи заедно с вас, за да ви помогне да постигнете целите си за отслабване.
  2. Поставяне на цели. Разбира се, целта ви е да отслабнете. Но е важно да зададете по- конкретни дългосрочни и краткосрочни цели за програмата си. Тези цели създават пътя, който да следвате и да ви помогнем да изградите увереността, от която се нуждаете, за да го направите през трудните времена, когато сте диета. Вземете 20-30 минути, за да помислите за вашите дългосрочни желания за подобряване на здравето или доверието. След това прекъснете тази дългосрочна цел в по-малки седмични цели, които действат като стъпаловидни камъни, за да сте на път.
  1. Създайте дневник за диета. Обикновено, треньори за отслабване ви карат да пазите дневник за храна, докато сте на диета. И това е добър навик. Но също така е важно да знаете хранителните си навици преди диета. Така че, когато започвате диета, пазете дневника за броя на калориите, които ядете всеки ден . Този номер дава начална точка за цялата програма за отслабване. След това поддържайте дневника за загуба на тегло по време на процеса на диета. Едно добре организирано списание за отслабване помага на много хора да останат на място, когато възникнат предизвикателства.
  1. Разберете колко да ядете. Има пет различни метода, които можете да използвате, за да разберете колко калории трябва да ядете, за да отслабнете. След като завършите стъпка 3 по-горе, можете да научите да създавате калориен дефицит, за да отслабнете. Може да изберете да губите половин килограм на седмица или да губите два килограма на седмица. Броят на калориите, които сте намалили, ще варира в зависимост от целите за загуба на тегло, които сте задали в стъпка 2.
  2. Управлявайте енергийния си баланс. Има три различни начина да отслабнете . Можете да намалите калориите, да изгорите повече калории с упражнения или да комбинирате и двете за по-бързо отслабване. Решете кой метод работи най-добре с начина ви на живот и стил на хранене. След това разберете енергийния си баланс и се пригответе да отслабнете.

Докато се движите в плана си за отслабване, не забравяйте, че можете да се върнете към някоя от тези стъпки, за да направите промени. Коригирайте целите си, се консултирайте със своя лекар или преоценка на енергийния баланс, ако не получавате резултатите, от които се нуждаете.