Здравословни упражнения и диетични планове за възрастни хора

Отслабвам и подобрявам здравето си във всяка възраст

Никога не е твърде късно, за да станете здрави и да подобрите качеството си на живот. За някои по-възрастни хора това означава да намалите теглото си. Но какъв е най-добрият план за хранене за възрастни хора? И как започвате тренировъчна програма, ако никога не сте били активни?

Отслабване планове за възрастни

Като по-възрастен възрастен има специални съображения, които да се вземат предвид, ако искате да отслабнете.

Вашият начин на живот може да се е променил през последните няколко години, може би сте живели сами и може да имате медицински проблеми, които да разгледате. Вашата първа стъпка трябва да бъде да обсъдите целите си за отслабване с Вашия лекар.

Най-добрата диета за възрастните хора не винаги е диета програма, която е най-популярна или която се препоръчва за диети в други възрастови групи. Важно е за възрастните хора да поддържат мускулна маса, да намерят план за хранене, който осигурява правилното хранене и това не пречи на лекарствата или управлението на вашите медицински състояния.

Например, някои търговски планове за диета изискват да се абонирате за абонаменти за диетични храни. Понякога тези храни са силно обработени и могат да осигурят повече натрий, отколкото имате нужда, ако се опитвате да управлявате хипертония. Вашият лекар ще може да сортира вашата специфична здравна история и да Ви препоръча план за хранене, който е безопасен и ефективен за подобряване на здравето.

Вашият лекар може също така да предостави препратка, така че да можете да се срещнете с регистриран диетолог . РЗ може да създаде план, който да съответства на вашия бюджет, начина ви на живот и вашите здравни потребности. Може да получите и препращане, за да видите физически терапевт. Квалифицираният физиотерапевт може да работи с вас, за да открие упражнения, които поддържат тялото си силно и мобилно.

План за здравословно хранене

Д-р Майк Морено, д-р, автор 17-дневният план за спиране на стареенето предлага практически съвети, които могат да ви помогнат да отслабнете и да сте здрави. Практикуващият лекар дава лесни стъпки, които можете да предприемете, за да отслабнете и да подобрите ежедневния си хранителен план.

"Типично е, че възрастните хора имат по-малко апетит, когато са на възраст", казва Морено. Това често се случва, казва той, защото хората стават по-заседнал и става по-трудно да се стимулира гладът. Морено предполага, че здравословното хранене на възрастните хора трябва да се състои от по-малки по-често хранене.

Морено също така предлага възрастните да бъдат особено внимателни, за да постигнат диета, която е балансирана от хранителни стойности, но осигурява изобилие от протеини . За повечето възрастни това означава, че включвате източник на постно протеин при всяко хранене. Източниците на протеини могат да включват яйца, белтъчини, риба, пилешко, пуешко и постно месо.

Фибрите са друг съществен елемент на добрата диета за възрастни хора, казва Moreno. Фибрите помагат да се регулира храносмилането, предотвратява запек и може да помогне при загуба на тегло. Добрите източници на фибри включват сурови плодове и зеленчуци , пълнозърнести храни и бобови растения.

В допълнение, Moreno предоставя тези съвети за възрастните хора, които искат да подобрят диетата си:

Здравословно Упражнение

Ако не сте били активни през по-голямата част от живота си, опитването да започнете тренировъчна програма в старите си години може да изглежда преобладаващо. Но Морено предполага, че се фокусирате върху това, което можете да направите, а не върху това, което не можете да направите. "Започнете простичко", казва той. "Разходката, например, ви дава всяка полза от упражнението, от която се нуждаете."

За да направи пешеходното преживяване по-приятно , Moreno предлага ходене на равни площи (без хълмове) и намиране на пешеходни партньори, за да направят изживяването по-привлекателно и приятно.

Но ако ходенето е прекалено стресиращо на вашите стави, Морено предполага плуване или упражняване на стречинг упражнения в седнало положение. "Направете каквото можете, за да премествате ставите си всеки ден", казва той.

Най-добри съвети за предотвратяване на остаряването

Дори и да не смятате, че все още сте старши, все още сте стареене. "Започваме да застаряваме, когато се родим", казва Морено. Така че всеки може да предприеме лесни стъпки, за да изглежда и да се чувства по-добре, докато годините откликват. Д-р Морено предлага лесни промени, които можете да направите на всеки етап от живота си, за да върнете ръцете на времето.

Най-добрите му съвети за стареене добре? Морено предлага тези три стъпки да се почувстват по-добре и да станат здрави:

Малките промени могат да имат голямо влияние. Опитайте няколко от тези здравословни промени, за да подобрите здравето и благосъстоянието си.

Източници:

Майк Морено, д-р. Интервю. 14 септември 2012 г.

Проучването на живота. Wake Forest School of Medicine. https://www.thelifestudy.org/public/index.cfm

Източникът на хранене, ежедневните изисквания за влакна. Харвардското училище по обществено здраве. https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/carbohydrates/fiber/