Как да настроите кардио програма

Първи стъпки с кардио

Ако започнете тренировъчна програма , едно от първите неща, които ще искате да направите, е да настроите вашите кардио тренировки. Нуждаете се от кардио , не само за намаляване на теглото , но и за подобряване на цялостното качество на живот. Той ви прави здрави, повишава настроението ви и ви дава повече енергия.

Основните моменти, които трябва да имате предвид, са:

Настройване на програмата

  1. Изберете кардио активност - Както споменах по-горе, уверете се, че това е нещо, което всъщност харесвате или, ако е твърде силна от една дума, поне се чувствайте комфортно. Това може да бъде всичко, което включва някакво непрекъснато, ритмично движение, което ще ви отведе до сърдечна честота.
  1. Изберете дните, които ще упражнявате : Общите насоки предлагат умерено сърдечно време за 30-60 минути по-голямата част от седмицата, но започнете с: a) Какво всъщност имате време и b) Какво можете да се справите. Ако не сте сигурни, започнете с основна програма, която е 3-4 дни в седмицата.
  2. Разберете колко време ще упражнявате - Отново това се базира на това, колко време всъщност имате (не колко време мислите, че трябва да имате) и какво можете да се справяте. Една от причините да не се придържаме към упражненията е, че ние не работим с нашите графици, каквито всъщност са. Ако наистина имате само 10 минути на ден , това е това, което използвате за вашите тренировки.
  1. График на вашите тренировки - Сложете ги в календара си точно както бихте искали всяка среща. Отнасяйте го като нещо, което никога няма да пропуснете - Назначаване на лекар, масаж и т.н.
  2. Подгответе се предварително - времето за тренировка не започва с действителната тренировка, но много по-рано. Трябва да имате всичко, от което се нуждаете - дрехи, обувки, вода, снек, монитор за сърдечен ритъм, MP3 плейър и т.н., готови и чакащи преди тренировката. Ако не е така, ще имате още една причина да пропуснете тренировката си .
  3. Научете как да наблюдавате интензивността си - Стремете се да работите с умерена интензивност , в ниския среден край на зоната на сърдечния ритъм . Не се притеснявайте прекалено много да работите усилено през първите няколко седмици, но се старайте да работите на ниво, което се чувства като реално упражнение.
  4. Започнете, където сте - Ако не можете да направите 30 минути, направете 5 или 10 или каквото и да правите и напреднете, като добавите няколко минути към всяка тренировка, докато не продължите непрекъснато в продължение на 30 минути.
  5. Проверете със себе си всяка седмица - Направете си бележки за всякакви трудности, които имате и веднага се справяйте с тях. Ако ви е трудно да се поберат в тренировки, помислете за начини да правите кратки пристъпи на физически упражнения през целия ден.

Повече за сърдечните програми

Прекаленото обучение е често срещан проблем с новите упражнения. Искаме толкова лошо да направим количеството упражнения, от което трябва да отслабнем , че забравяме, че телата ни не винаги са готови за тази сума.

Обърнете внимание на тези предупредителни признаци за преувеличаване:

Какво да направите, ако прекалявате