Хранителни факти и ползи за здравето

Опитайте да замените свинско и говеждо месо на пилешко и пуешко месо.

Кренвицата идва в много различни сортове. Тъй като много различни видове месни и животински части могат да се използват при производството на колбаси, трудно е да се каже дали колбаси са здрави. Но като цяло, наденица е с високо съдържание на мазнини и калории. Така че, ако се опитвате да отслабнете или да поддържате здравословното си тегло, може да е трудно да включите тази храна в обичайния си план за хранене.

Хранителни факти за колбаси

Едно италианско месо, което тежи 113 грама, осигурява следното:

Много специалисти по хранене включват колбаси в техния списък с обикновени храни с празни калории . Празните калорични храни осигуряват енергия предимно под формата на добавена захар и нездравословни твърди мазнини като наситени мазнини или транс-мазнини. Много празни храни калории също осигуряват високи нива на натрий.

Данните за хранителните стойности варират за различните видове колбаси. Италианските наденички калории и хранене (показани) показват, че въпреки че храната осигурява протеини, тя е с високо съдържание на калории, с високо съдържание на мазнини и много натрий.

Хранителни факти за различни видове колбаси

USDA предоставя данни за храненето за други видове колбаси. Някои от тях са много по-леки от италианските връзки за свинско месо:

Хранителни факти за горещите кучета

Най-популярният вид наденица е горещото куче . Горещо куче от говеждо месо предлага 186 калории, 7 грама протеин, 2 грама въглехидрати, 0 грама фибри, 1 грам захар, 17 грама мазнини, 6 грама наситени мазнини и 572 милиграма натрий. Но когато ядете горещо куче, най-вероятно също ще ядете коктейл и може би дори няколко топинги.

Голямото куче предлага още 100 калории, 4 грама протеин, 18 грама въглехидрати, 1 грам фибри, 2 грама захар, 2 грама добавена захар, 1 грам мазнини и 180 милиграма натрий. Ако добавите горчица и кетчуп, броят на калориите вероятно няма да се увеличи много, но можете да добавите няколко грама натрий и захар.

Здраве ли е колбасият? Опитайте тези ниско съдържание на мазнини Пиле и Турция опции

Поради съдържанието на мазнини и натрий в колбаса, това не е най-здравословен избор при хранене.

Ако се опитвате да подобрите хранителните си навици за подобряване на здравето, има и други меса и немесни протеинови източници, които осигуряват по-добро хранене.

Има обаче някои видове колбаси, които са малко по-здрави. Някои месари и популярни марки правят пилешко, пуешко и дори морски дарове, които са малко по-ниски в мазнини и калории, но все още пълни с вкус.

Горещите кучета са готвени или сурови? Трябва ли да ги готвя преди да ядат?

Според Американската администрация по храните и лекарствата митът е, че хот-догките са предварително варени. Агенцията препоръчва да готвите горещи кучета напълно преди хранене.

Колко дълго остава нарязан в хладилника?

Повечето производители препоръчват да консумирате колбасни продукти преди датата "най-добър" на опаковката. След като се отвори пакет, трябва да ядете храната в рамките на три дни.

Може ли наденица да бъде замразен?

Можете да замразите колбаса. Поставете месото в херметически затворен контейнер. Индивидуално обвийте всеки колбас, ако планирате да ядете малки порции от време на време. Размразете в хладилника.

Мога ли да направя моя салам?

Да! Осъществяването на наденичките е лесно и забавно. Използвайте тази рецепта за здравословна нискокалорична, нискомаслена Турция, бекон и ябълка, за да я опитате.

Не забравяйте, че единственият хранителен надемен колбас - няма да направите или да нарушите диетата си. Опитайте се да планирате здравословно хранене и се насладете на спокойствие в умереност за добро здраве и благополучие.

> Източници:

> Мичиганския университет. Какви са празни калории? Здравословна програма за хранене и управление на теглото. Последно прегледано през март 2012 г.

> Американска администрация по храните и лекарствата, Център за безопасност на храните и приложна храна. Безопасността на храните за майките трябва да бъде: hHighlights - факт или фантастика. Web. 2016 г.,