Плиометрични упражнения за сърдечно - съдови заболявания

Ако някога сте били във фитнес залата и сте шпионирали някого в ъгъла, скачайки нагоре и надолу по кутии, подскачайки наоколо или хващайки и хвърляйки медицински топки, вие сте виждали плетометрично обучение . Може би сте били любопитни, но повече от вероятно сте се чудили: "Защо някой би направил това за себе си?"

Една от причините? За да изгори повече калории. Друг? За да увеличите мощността, здравината и мобилността.

Прибавянето дори на няколко минути на планометрично обучение към обичайната си рутинна практика може да увеличи интензивността на вашите тренировки, като в същото време изгражда повече сила и сила в краката, две неща, които могат да направят другите ви тренировки по-лесни. Ключът е да се улесни в него, за да се избегнат наранявания.

Основите

Плиометричното обучение отдавна е основна част от спортистите и трениращите да работят върху тяхната експлозивна сила. Може да звучи странно, но един от начините да увеличите мощта е да увеличите разтягащия рефлекс на краката си. Това е, което се случва с повтарящото се скок (един от отличителните белези на plyometric обучение): Всеки път, когато кацнете от скок, вашите четворки се простират и след това се свиват за следващия ви скок. Това е това разтягане от първия скок, което прави вашия втори скок още по-висок.

С спортистите plyometric обучение включва интензивни упражнения, специално проектирани за техните специфични спортове като скачане на платформа и отскок от пода до по-висока платформа.

Повечето от нас не се нуждаят от упражнения с такова ниво на трудност, но можете да включите основни движения от тип plyometric във вашата тренировка, за да добавите повече интензивност и предизвикателство.

Само няколко причини да опитате plyometrics:

предпазни мерки

Плиометрично обучение:

Отново, като внимавате и правите основни упражнения на първо място, може да ви помогне да улесните пътя си в plyometric обучение. Сега, как можете да включите plyo във вашата рутина?

Докато plyometric упражнения са напреднали движения, ако сте в добро състояние, нямат наранявания и търсите предизвикателство, като ги добавите към вашата редовна тренировка рутина може да добавите дълбочина и интензивност към вашата цялостна програма.

Подготовка за Plyo

Добавяне на Ply към вашите тренировки

Има няколко начина да включите plyometric обучение в текущата си рутинна.

Това са само няколко идеи и, ако имате нужда от повече посока, вие сте добър кандидат за домашни уроци за упражнения. Правото видео може да ви научи на различни упражнения и да ви покаже добра форма, както и как да получите най-много от упражненията.

По-долу са някои инструктори и уебсайтове за намиране на отлични plyometric тренировки:

Mindy Mylrea предлага няколко разширени интервални видеоклипа. "All Out Cardio" предлага редица високоенергийни опции, " Tabata Trek" е идеално за ролки и циклери и "страхотни интервали", казва всичко.

Cathe Friedrich предлага голямо разнообразие от plyo и интервални тренировки, някои видеоклипове, които използват стъпка, а други използват само вашето тяло. Стандартите включват "Интервал Макс", "IMAX 2" и много предизвикателно HIIT видео, наречено "Well-High Interval Training", което включва три различни тренировки и тонове упражнения plyo. Cathe е солиден избор за тренировки с висока интензивност, с голямо въздействие.

Тук ще намерите разнообразие от тренировки и идеи, включително:

Не забравяйте, че планометричното обучение е напреднала дейност и повечето от нас не трябва да го правят твърде много, за да се възползват от предимствата - веднъж или два пъти седмично е достатъчно. Улесняването на няколко упражнения за plyo е чудесен начин обаче да повишите скоростта на сърдечния ритъм бързо и да подобрите издръжливостта, здравината и издръжливостта на мускулите.

> Източници:

> Американски съвет за упражнения. Ръководство за личен треньор ACE , 3-то издание. Сан Диего: Американски съвет за упражнения, 2003 г.

> Фаулър К, Кравиц Л. "Експлозивна сила". IDEA Fitness Journal . Том 8, брой 9 септември 2011 г.