Упражнение и план за действие за новодошлите

Увеличете активността и здравето си, когато се пенсионирате

Поздравления за пенсионирането си. Вече имате свободно време, прекарано в работата. Мъдрото му използване е да получите препоръчителното количество физическа активност, за да намалите рисковете за здравето си и да поддържате фитнес. Искате да поддържате тялото си в добра работна позиция, за да се насладите на годините на пенсиониране.

Проверка за пенсиониране

Как си със здравето? Ако не сте получили медицински преглед, преди да сте се оттеглили, сега е моментът да го направите.

Посъветвайте се с Вашия лекар дали имате някакви ограничения за упражнения и какво препоръчва. Вероятно ще чуете, че упражненията и ходенето са част от плана за намаляване на рисковете за здравето ви и живеят в условия като диабет и артрит.

Ако имате някакви затруднения с мобилността, е подходящо време да получите сезиране за физиотерапия или професионална терапия. Терапевтът може да ви помогне да подобрите функционирането си. Ако краката ви са ви притеснявали, вижте един педиатър за препоръчани обувки или ортези.

Какво упражнение имате нужда от?

Препоръчваното количество упражнения за възрастни и тези на възраст 50 до 64 години с хронично заболяване е:

Къде можете да упражнявате?

Имате нов диапазон от възможности за избор, когато и къде да се упражнявате при пенсиониране.

Създаване на рутинна тренировка

Създайте добри навици в новия си живот. Задайте график, за да се насладите на голф, групови упражнения и време за фитнес. Можете също така да проучите намирането на пешеходна група или клуб . Ако имате ангажимент към други хора да се присъединят към тях за дадена дейност, е по-вероятно да ги последвате. Проверете Meetup.com за групи, които споделят своя интерес към ходене, бягане, туризъм или колоездене. Може да се учудите колко възможности са на разположение за малки или никакви разходи.

Имате избор сега, кога да ударите в салона. Можете да отидете в часовете, когато не е толкова претъпкан. Може да забележите, че повече хора от вашата възраст правят тренировките си в 10:00 или 14:00.

Може дори да направите нови приятели за тренировка.

Предложен график за тренировки

Добавяне на дейност към вашия живот

Ако сте имали активна работа, ще трябва да замените тази дейност в пенсионирания си живот. За тези, които са имали заседнала работа, сега в шанса да развият добри навици за активен живот през целия ден.

Предаване за упражнение

Сега е време да използвате фитнес инструмент като Fitbit, за да ви мотивираме да останете активни. Най-добрите модели ще следят автоматично аеробното упражнение всеки ден автоматично, както и общите дневни стъпки. Много от тях също ще проследяват неактивното време и ще ви напомнят да ставате и да се движите всеки час. Те също могат да следят качеството на съня ви и да имат приложение за проследяване на вашата диета . Много дизайни също така ще открият сърдечната честота или връзката с гръдната лента на сърцето, за да измервате интензивността на упражненията.

Нуждаете се от подходящи обувки и облекло за упражнения, за да подкрепите вашите дейности. Посетете най-сериозния магазин за обувки, работещ във вашия район, за да получите подходящо оборудване за спортни обувки .

Домашна бягаща пътека или елиптичен треньор може да премахне извиненията за упражнения, когато е прекалено горещо, студено или дъждовно излиза от къщата.

> Източници:

> CDC. Колко физическа активност потребяват възрастните хора? https://www.cdc.gov/physicalactivity/basics/older_adults/index.htm

> Nelson, ME; WJ Rejeski; SN Blair; PW Duncan; JO Judge; AC King; CA Macera; и C. Castanedasceppa. " Физическа активност и обществено здраве при възрастни възрастни: препоръка от Американския колеж по спортна медицина и Американската асоциация за сърдечни заболявания ". Med. Sci. Спортни упражнения. , Vol. 39, No. 8, pp. 1435-1445, 2007.