Най-добри марки от чипс от тортила без глутен

Доверете се на тези марки безглутенови чипове

Чиповете от тортила могат да бъдат произведени от пшеница или от царевица. Само тортилата, произведени от чиста царевица, не съдържат глутен. В допълнение, повечето царевични тортила чипове не съдържат глутенови съставки , но не трябва да приемате, че те са без глутен, много от тях са обект на кръстосано заразяване с глутен от общите съоръжения и от суровините, използвани за производството им.

За щастие има много производители, които правят чипс от тортила, които са обозначени като "без глутен", и те ще бъдат безопасни за хората с чувствителност към целиакия и чувствителността към глутен.

Гритен без тортила чипове да купуват

За да сте сигурни, че купувате безглутенови тортила, трябва да се придържате към опаковки с глутен. За щастие има много производители, които ги правят. Ето списък на наличните:

1. По-доброто Чип. По-добре Чип прави пет вкуса на тортила чипове: сладка царевица, jalapeno, спанак и зеле, цвекло и chipotle. Всички чипове се произвеждат в сертифицирани от Глутен Сертифициращи Организации, сертифицирани без ГМО, и са означени като "вегански". Потърсете ги на Амазон и в някои супермаркети.

2. Cabo чипове. Тази малка компания произвежда чипс от тортила, който не е генетично модифициран и е произведен с всички естествени съставки. Всичките пет вкуса на Cabo Chips - включително оригиналната, синя царевица, манго лют червен пипер, чару и древно зърно - са изброени като без глутен. Древните зърнени чипове съдържат teff, amaranth и chia.

3. Храната трябва да се вкуси Добрите тортила чипове .

Храната трябва да вкус Доброто прави разнообразие от наистина интересни тортила чип аромати, включително маслини, шоколад и "The Works!" (натоварени с лук, чесън, мак и кимион). Устройствата на компанията (които също правят безглутенови картофени чипове и безглутенови многожични чипове ) са сертифицирани с глутен от ГФКО.

Макар че бяха склонни да намерят преди година или две, сега ги виждам в няколко магазина.

4. Фрито-Лайп тортила чипове . Фрито-Лай вече публикува списък с продукти, които съдържат по-малко от 20 части на милион глутен , а списъкът включва изобилие от варианти на глутен, без тортила, чип и царевичен чип. Например, много продукти на Tostitos, включително природните жълти царевични чипс и природните сини царевични чипове, се считат за безглутенови, както и оригиналните чипс от царевица Frito и Frito's Scoops! Царевица чипс, както и много Santitas продукти (можете да проверите списъка тук). Въпреки това бих препоръчал предпазливост при закупуването на продукти Frito-Lay - много хора с целиакия и чувствителност към глутен (дори някои, които не са особено чувствителни) съобщават, че са залепени с продукти на Frito-Lay.

5. Горчиви чипс "Garden of Eatin" . Garden of Eatin ", марка Hain Celestial Group, прави няколко сорта царевични чипс. Повечето от тях сега са етикетирани без глутен, което означава, че те ще отговарят на стандарта на Американската администрация по храните и лекарствата - по-малко от 20 части на милион глутен. Повечето или всички се произвеждат в растение, което също обработва продукти, съдържащи глутен, включително градински чипс, съдържащи ечемик и пшеница.

Уверете се, че продуктът на Garden of Eatin, който купувате, е с лого "без глутен".

6. Чайник Мартички от тартала . Чайникът е сертифициран от GFCO без глутен, което означава, че съоръженията му се проверяват, за да се придържат към стандартите, които не съдържат глутен. Някои от неговите чипс аромати съдържат мляко.

7. Късните тортила чипове от юли. Тази фирма също е сертифицирана от GFCO без глутен. В края на юли се предлагат безглутенови тортила чипове с разнообразни аромати, вариращи от морска сол до ялапено липа, ранчо и бекон habanero.

8. Мисията храни тортила чипове . Мисията Foods царевичен тортила чипс е етикетиран без глутен, което означава, че те отговарят на стандарта на FDA от по-малко от 20 части на милион глутен.

Те се произвеждат в завод, който също обработва продукти от пшеничен тортила.

9. Път По-добри тортила чипове . Way Better Snacks израства зърнените си съставки, преди да ги използва, за да създадат чипс от тортила, който според компанията спомага за отключването на хранителните вещества в царевицата и другите зърна, които използва. Всички продукти на компанията са сертифицирани от GFCO без съдържание на глутен, което означава, че съдържат по-малко от 10 части на милион глутен. Произвеждат се на специални линии без глутен. Цветовете на царевичните тортила чипове включват Непобедимите блус, Просто толкова сладък чили и Не-солените голи блус. Отново, това е трудно да се намери в магазините.

Слово от

Има поне два случая, при които чистичките царевични тортила не биха се считали за глутен.

Utz, който произвежда няколко различни вида царевични продукти за тортила, поддържа списък с леки закуски; обаче, много хора съобщават за реакциите, които са проследили до продуктите на Utz. Когато прочетете финия шрифт в изявлението на фирмата за глутен, то всъщност не гарантира, че продуктите в списъка са без глутен. Бих се отбил и вместо това изберете сертифициран продукт без глутен.

В допълнение, трябва да се отклоните от много царевични тортила чипове, сервирани в ресторанти. Проблемът не е съставките на чиповете - това е, че чипсът често се пържи в фритюрник, който се споделя с други продукти, които са покрити с пшенично брашно. Ако някой ресторант ви увери, че използва специален фритюрник без глутен (някои го правят), тогава чиповете ще бъдат безопасни.

> Източник:

> Фондация "Celiac Disease". Какво трябва да ям? Информационен лист.