BOSU баластна топка за функционално обучение

След като изпробвах Ballast Ball в няколко фитнес семинара, бързо станах фен. Неговата стабилност позволява много движения, които не можете да правите с обикновена топка, а свободното пълнене вътре (баласт) добавя достатъчно голяма тежест, за да оспори корема и обратно по съвсем нов начин. Балантът се движи и се премества по различни начини, като ви дава повече възможности за функционално и основно обучение .

Тъй като се движи, той произвежда звукови знаци, които могат да ви помогнат в различни движения; когато го търкаляте, чувате ниско шумово звучене и има по-силен удар, когато го разклащате.

Професионалисти

Против

описание

Експертна проверка

Ballast Ball е най-новата в продуктовата линия на BOSU, която е най-известна за Balance Trainer . Както Balance Trainer, Ballast Ball се занимава с функционално обучение и укрепване на ядрото по нови начини. Това, което прави Балатната топка различна от обикновената топка за стабилност, е динамичното тегло вътре.

Това тегло поддържа топката стабилна, когато е на земята, но добавя предизвикателство, когато я повдигнете, разклащате или преобръщате. Това преместване на теглото ви принуждава да използвате сърцевинните и стабилизаторните си мускули, за да запазите тялото статично, когато теглото тегли в обратна посока.

Включеното DVD предлага идеи за упражнения и включва загряващи, долни и горни движения на тялото, динамична серия и охлаждане, преподавани от експертите Дъглас и Кандис Копланд Брукс. Топката може да бъде използвана за същите упражнения като обикновена топка (напр. Хрускам, дъски, плъзгачи и т.н.), но също така дава възможност за нови упражнения като:

Като цяло Ballast Ball е чудесен инструмент, предлагащ наистина уникални начини за работа на сърцевината. Потребителите ще намерят видеото полезно за ефективното му използване, но може да се използва и за повечето традиционни топки, което го прави чудесно допълнение към всяка домашна фитнес зала.