Фитнес стандарти за сила и кардио

В единия край на спектъра се намира губернаторът, който е с наднормено тегло и рядко упражнява, освен да вземе друга бира от хладилника. На другия край е елитният спортист на НБА или НФЛ, тенис или олимпийски отбор. Между нас е най-много от нас. Но откъде знаете колко сте добре и на какво трябва да работите? Тук има набор от стандарти за здравина и здравина, за които се отнася.

Имайте предвид, че тези стандарти са оценки за над средната фитнес, но не са твърде напреднали или елитен стандарт.

Телесни мазнини

Вместо BMI, измерването на талията и измерването на тазобедрената става са по-добри показатели за наднорменото тегло. Талията за мъжете трябва да бъде на или под 37 инча (94 см), а за жени на или под 31,5 инча (80 см). Коефициентът на талията до тазобедрената част (разделяне на талията чрез измерване на тазобедрената става) трябва да бъде на или под 0,9 за мъжете и 0,8 за жените.

Ако имате достъп до надеждна технология за директно измерване на телесните мазнини, мъжете трябва да са под 15%, а жените - под 25%. Много аматьори ще бъдат по-ниски от това, а спортистите в определени спортове ще се стремят дори по-ниски - под 10% за мъжете и 15% за жените. Възрастовите разлики могат да бъдат взети под внимание.

Аеробни фитнес

Аеробната или сърдечно-респираторната фитнес е мярка за способността ви да транспортирате и използвате кислород по време на тренировка. VO2max е вашата максимална стойност. Можете да получите това тествани на неблагодарна със специфичен протокол, който изисква кислород маска.

50 е добра за мъжете на 30-годишна възраст, както и 40 за жените в 30-те години (ml / kg / min кислород). Можете да видите набор от стандарти за всички възрасти и фитнес нива.

Като алтернатива, ако можете да минете по 8 мин (5 мин / км) за мъжете и малко повече за жените, вие сте в добра аеробна форма. Това ще падне, когато сте на възраст над 40 години.

Скорост на покой

Това е малко по-трудно, защото обучението по асансьор може да ви помогне да увеличите значително теглото си, а възрастта и телесната маса засягат стандартите. Въпреки това, ако сте мъж на средна възраст и вдигнете 250 кг (114 килограма), а жена на средна възраст и може да вдигне 150 кг (68 килограма), вие се справяте добре.

Плочата

С дъската , балансирайте лицевата страна на вашите предмишни и пръсти, тялото ви е окачено на земята. Спрете коремните и ако можете да задържите повече от 2 минути, вие правите много добре и повече от 3 минути е по-добро.

Над пресата

Натискането на главата изисква да натиснеш мръсотия или дъмбери над главата с прави лакти. Мъж на средна възраст се представя добре при натискане на 60 килограма и една жена на подобна възраст - 65 кг (30 килограма). Тегло обучение може да напредва тези числа.

Кресла на стола

Можете да използвате това, за да проверите за обща сила на крака и издръжливост на всяка възраст. Седнете на стол срещу стена или по някакъв начин закотвени. Поставете ръцете си върху бедрата си. Станете и седнайте с едно движение и повторете, докато не можете да направите повече. Стандартите варират за мъжете и жените по възраст, но повече от 30 за мъжете и над 25 за жените са добри.

Лицеви опори

На последно място, известните движения, които тестват ръката и рамото, а коремът.

Приемайте професионалната позиция за придвижване, на земята с лице надолу, ръцете и пръстите на краката, поддържащи тялото ви с прави рамене в стартовата позиция. Спуснете тялото си, докато лактите ви са под прав ъгъл. Добър стандарт е 30 души за мъже и 25 за жени на 30-годишна възраст.