Как се правят препятствия с вариации и модификации

Прупките са мощно цялостно упражнение на тялото, изграждайки сила и издръжливост в гръдния кош, раменете и ръцете, като сърцевината и долната част на тялото действат като стабилизатори. Плъзгачите са предпочитано упражнение, независимо дали пътувате без оборудване или искате упражнение, което ще изстреля вашите мускулни влакна, помпа кръв към мускулите ви и ще ви подготви за тренировка. Те могат да бъдат важна част от всякаква тренировка на силните тренировки, защото те работят на няколко мускулни групи, като ви дават повече от вашето обучение за по-малко време. Още по-добре, има толкова много вариации, че почти всеки, от начинаещи до напреднали, може да намери версия, която работи за тях.

Проблемът с тласъците

Докато преместването е чудесно упражнение, лесно можете да правите грешки и да изложите на тялото си риск от нараняване и болка, като ги правите неправилно. Прупките изискват голяма част от горната част на тялото, както и много здрава сърцевина, за да поддържате тялото си, докато се движите нагоре и надолу. Ако сте новодошли в курсовете, може да се наложи да започнете с промяна, за да изградите сила и издръжливост и да практикувате формуляра си.

Тази статия стъпка по стъпка обяснява всичко, което трябва да знаете за движенията: Как да ги направите правилно, вариации, модификации, алтернативи и грешки, които могат да добавят стрес към вашето тяло.

В първата стъпка се съсредоточаваме върху традиционните движения.

Стъпка по стъпка: Потупвания

  1. Започнете с ръце на колене, като поставите ръцете си на пода с размах на раменете, с палми плоски.
  2. Разширете краката направо, почивайки на пръстите на краката. Уверете се, че ръцете ви са точно под раменете (не напред).
  3. Спрейте корема и краката, за да втвърдите торса и да поддържате вратата в неутрално положение, така че тялото ви да е в права линия от върха на главата до петите.
  4. Огънете лактите, позволявайки им да се излъчват естествено настрани и да спускате тялото си, докато носът не докосне пода. Дръжте торса си твърд и избягвайте да се разклащате в средата или да се хвърляте на бедрата нагоре.
  5. Натиснете на пода, за да се върнете в стартовата позиция, като продължавате да поддържате торса и краката подравнени. Натискайте нагоре, но не заключвайте лактите в горната част на движението.
  6. Продължете да се движите нагоре и надолу в течащо движение, като избягвате пауза в горната част на движението.
  7. Ако не можете да направите хода, без да вдигате бедрата или да се провивате през средата, опитайте да направите модификация и бавно да работите до традиционните клишета.

Промени в предизвикателството и интензивността

Бен Голдщайн

Добавянето на разнообразие към клишетата ви ще ви помогне да ангажирате гърдите, раменете, ръцете и ядрото по различни начини и да добавите ново измерение към обучението си. По-долу са дадени няколко нови идеи за това, как да променяте оформлението:

Добавяне на Pushups към вашите тренировки

Ако сте междинен или усъвършенстван тренировъчен екип, избирайте от 1 до 3 различни клишета (като редовно натискане, странно натискане и отпадане), изпълнявайки всеки от 1 до 3 серии от 10 до 16 повторения. Ако сте начинаещ, започнете с едно упражнение (като например модифицирани клишета или натискане на стена) и направете 1 до 2 серии от 10 до 16 повторения. Прупките са чудесни в началото на тренировката на гръдния кош или горната част на тялото, за да се затоплят мускулите и да се изпомпва кръвта.

Модификации на

Ако не сте го направили преди, или е било дълго време, може да искате да започнете с промяна, която ще ви позволи да практикувате движението, да изградите сила и да запазите тялото си в безопасност. Имайте предвид, че дори и модификациите може да не работят за всички. Ако почувствате болка, прескочете упражнението и заменете друга версия или опитайте една от изброените по-долу алтернативи.

Избягване на болката в китката

Един често срещан проблем упражнения може да изпита по време на болки в гърба, е болка в китката. Ако вече имате проблеми с китките (като например синдром на карпалния тунел), наклонът може да влоши проблема. Ако откриете, че това е проблем, опитайте тези съвети за избягване на болка в китката:

Грешки при натискане: Заглушаване в средата

Най-често срещаният проблем, който виждам при навигацията, е препъване в средата или неправилно закрепване на сърцевината и поддържане на торса твърд по време на движението. Плъзгачите изискват справедливо количество сила в корема и гърба и отдаването му през средата може да предизвика болки в гърба и, разбира се, лоша форма.

Закрепване на ядрото ви

За да упражнявате укрепването на сърцевината си и да сте сигурни, че имате силата да държите торса си твърд за навигация, започнете с модифицирано упражнение. Започнете от лактите и коленете, като отпуснете бедрата надолу, така че да сте в права линия от главата до коленете. Издърпайте плътно корема, за да държите торса си здрав, очите ви изглеждат естествено напред. Опитайте се да направите това движение пред огледалото, за да сте сигурни, че ханша ви не е твърде висок (т.е. като в позиция "четири").

Ако можете да се справите с модифицираната дъска, докато укрепвате корема, направете същото движение на ръцете си, вместо на лактите. Отново, уверете се, че торсът ви е твърд и тялото ви е в права линия.

Ако можете да овладеете това, опитайте да преминете през натискане на коленете, като се уверите, че държите торса твърд. Ако откриете, че пускате в дъното на движението, практикувайте дъските си упражнения, като държите всеки от тях за 20-60 секунди в даден момент, за да изградите повече издръжливост и сила. Можете също така да се върнете към по-лесна модификация, докато не успеете да продължите.

Грешки при натискане: водене с брадичката или отпускане на главата

Други често срещани грешки при придвижване включват водене с брадичката или отпускане на главата, като и двете отнемат вратата от неутрално изравняване и по този начин компрометират формата ви. Лесно е да загубите следите от главата си, когато се фокусирате върху толкова много други неща, особено когато се уморите. Вашата цел трябва да бъде да използвате перфектната форма за всяко натискане. Веднага щом някоя част от тялото ви се провали, е време да почивате или да преминете към по-лесна промяна.

Перфектната форма на придвижване включва поддържането на главата в неутрално положение с тялото. Това означава, че искате върхът на главата ви да сочи към противоположната стена, очите на пода. Ако можете да видите пръстите на краката си или стената пред вас, главата ви е изравнена.

Грешки при натискане: заключени лакти и повече

Друга грешка, която понякога правим по време на движения, е заключването на лактите в горната част на движението. Повечето от нас правят това, когато се уморяваме и, отчаяно за почивка, заключваме ставите, които предлагат малко раздразнение. За съжаление никога не е добра идея да заключвате ставите по време на всяко упражнение, тъй като това може да постави твърде голямо напрежение върху ставите и потенциално да предизвика болка и нараняване.

По време на придвижване, заключването на лактите може да ви даде кратка почивка, но също така отнема стреса на вашите мускули и го поставя на лактите ставите. Можете да избегнете това, като първо, поддържате много леко огъване в лактите в горната част на движението. Второ, поддържайте бавно движенията, контролирате и течате от един репърка към друг. Ако сте прекалено уморени, за да избегнете заключване на лактите, направете почивка или опитайте по-лесно да ги промените.

Други често срещани грешки при придвижване

Освен по-често срещаните грешки, има още няколко неща, които да се внимава:

Източници

Американски съвет за упражнения. (2003 г.). Ръководство за личен треньор ACE, 3-то издание. Сан Диего, Калифорния: Американски съвет за упражнения.

Американски колеж по спортна медицина. (2006 г.). Ръководството на ACSM за тестване и предписване на упражнения. Балтимор, MD: Lippincott Williams & Wilkins.

Cogley RM, Archambault ТА, Fibeger JF, et al. Сравнение на мускулната активация с използване на различни позиции на ръцете по време на упражнението за натискане. J Strength Cond Res. 2005 Aug 19 (3): 628-33.