Най-добри кардио тренировки и тренировки

За отслабване, здраве и фитнес

Кардио упражнението е едно от най-важните неща, които можете да направите за тялото си, независимо дали искате да отслабнете , да изгаряте мазнини , да подобрите здравето си или да направите и трите. Има много възможности за кардио тренировки, на закрито и на открито.

Можете да използвате машини, включително бягаща пътека или елиптичен треньор, или можете да създадете своя собствена тренировка у дома с разнообразие от кардио упражнения, като бягане на място, скачащи крикове или бригади. Всичко, което получава сърдечния ритъм в зоната на сърдечния ритъм на мишената ще работи, но има някои тренировки, които ще ви дадат малко повече бонус за вашия долар.

Няма "правилно" кардио тренировка и най-добрият избор е този, който ви харесва и този, който можете да направите най-трудно. Въпреки това, ако искате да извлечете максимума от вашето време за тренировка, помислете за тренировка с висока интензивност. Тренировките по-долу предлагат нови и уникални начини да получите сърдечен ритъм, да изгорите повече калории и да получите в отлична форма.

1 - 40-20 HIIT Circuit Workout

Дълъг скок. Бен Голдщайн

Защо работи

Тази тренировка отнема традиционното интервално обучение и обръща топлината, като съкращава интервалите за възстановяване между упражненията.

Как работи

С четири общи схеми, ще изгорите много калории и ще обичате разнообразието от тренировки и упражнения.

Опитайте го: 40-20 HIIT Circuit Workout

2 - 30-60-90 Смесена интервална тренировка

Защо работи

Тази тренировка включва упражнения с голямо въздействие и висока интензивност, направени във формат, предназначен да ви изведе от вашата комфортна зона, да изгори повече калории и да увеличи анаеробния си праг.

В тази тренировка ще превключвате между интервали от 30, 60 и 90 секунди с еднакви периоди на почивка. Това означава, че ще работите на три различни нива на интензивност:

  1. Умерен интензитет: умерен интензитет е около ниво 6 на възприемана скала на усилие от 1 до 10.
  2. Висока интензивност : Не можете да поддържате това дълго време, защото сте добре излязъл от вашата зона на комфорт, около ниво 8 на възприеманата скала на натоварване.
  3. Много висок интензитет: Това е най-краткият интервал и този, който ви отвежда до ниво от 8 до 9, което трябва да бъде във вашата анаеробна зона.

Като се съсредоточите върху всички нива на интензивност, вие тренирате всички енергийни системи на тялото си за изчерпателна, калорийно изгаряща тренировка.

Опитайте го: 30-60-90 Интервал тренировка

3 - Изгорете 300 калории за 30 минути

Защо работи

Тази серия включва четири различни тренировки, които ви показват как да промените настройките на някои от най-често използваните кардио машини, за да извлечете максимума от тренировките си.

Чрез промяна на скоростта, съпротивлението и / или наклона, предизвиквате тялото си и изгаряте повече калории.

Как работи

Опитайте: Изгорете 300 калории за 30 минути

4 - Елиптичен интервал за тренировка

Защо работи

Елиптичното може да ви даде голяма тренировка, но ако останете на същото ниво на съпротива през цялото време, вие не правите тялото си никакви благосклонности. Най-добрият начин да получите повече от тренировките си е да промените настройките си през тренировката, за да работите по-силно и да изтласкате тялото си извън зоната на комфорт.

Как работи

Опитайте го: Елиптичен интервал тренировка

5 - Аеробни интервали с висока интензивност

Защо работи

Тренировките с висока интензивност са страхотни, но искате да работите на различни нива на интензивност през седмицата. Тази тренировка включва интервали с умерена интензивност, но ще останете във вашата аеробна зона, което означава, че няма да се налага да излизате без дъх. Това прави тренировката по-дълга и малко по-комфортна от другите тренировки с висока интензивност.

Как работи

Тъй като се уморявате, може да се наложи да забавите или намалите наклона или съпротивлението си, за да поддържате предложените нива на усилие. Това е нормално това да се случи, така че не се чувствайте като трябва да останете на едно и също ниво за всеки интервал.

Опитайте го: аеробни интервали с висока интензивност

6 - Табатска кардио тренировка

Защо работи

Обучението по Tabata е една от най-добрите кардио тренировки, като ви превежда през много кратки, много интензивни интервали, които траят само 20 секунди. Това не звучи като много, но обедини четири упражнения с 10 секунди почивка между вас и наистина ще почувствате това.

Как работи

Опитайте с нея: Ката Кардио тренировка

7 - Открита циркулационна тренировка

Защо работи

На открито тренировките са склонни да се въртят около няколко основни дейности - ходене, бягане и колоездене. Всички те могат да бъдат ефективни упражнения за изгаряне на калории, но един начин да се гарантира това е да се опитате да добавите известна интензивност към обичайната си рутина.

Как работи

Като външни предизвикателства тялото ви по различен начин от машините, така че вече увеличавате изгарянето на калории. Какво допринася за това:

Не само ще получите страхотна тренировка, ще се забавлявате, опитвайки нещо съвсем различно.

Опитайте с това: Открита циркулационна тренировка

8 - Направете своя собствена тренировка

Защо работи

Понякога най-добрата тренировка е тази, която правите в движение. Просто правете нещо различно за тялото си, което може да ви помогне да направите промени и да видите по-добри резултати от тренировката.

Идеи за вашата тренировка

Чувствайте се свободни да смесвате и да пригодите любимите си за вашата индивидуална тренировка. Не забравяйте да слушате любимата си музика, за да започнете тренировката.

> Източници:

> Hazell TJ, Хамилтън CD, Олвер TD, Lemon PW. Обучението по време на спринт интервал предизвиква загуба на мазнини при жените. Приложна физиология, хранене и метаболизъм . 2014; 39 (8): 944-950. Doi: 10.1139 / apnm-2013-0503.

> Trapp EG, Chisholm DJ, Freund J, Boutcher SH. Ефектите от тренировката с висока интензивност на тренировки върху загубата на мазнини и нивата на инсулин на гладно на младите жени. Международен журнал за затлъстяването . 2008; 32 (4): 684-691. Дой: 10.1038 / sj.ijo.0803781.