Диария, свързана с упражнения, и разхлабени изпражнения

Троцов стачка на бегач по време и след тренировки

Имате ли проблеми с разхлабени изпражнения или диария по време на тренировка или след него? Това е толкова обичайно, че има сладко име, тротиците на бегачите. Ходенето и бягането са добри упражнения за поддържане на редовни движения на червата. Това е една теория за това защо има намалена честота на рак на дебелото черво сред тези, които ходят и тичат. Те обаче могат да бъдат прекалено хубаво.

Вие не сте единственият с диария, свързана с упражнения

Приблизително 20 до 50 процента от участниците на разстояние имат тласъци на бегачите, с диапазон от симптоми от спазми и гадене до пристъпи на метеоризъм и диария по време или след тренировка. Ходещите, особено тези, които ходят с висока сърдечна честота, могат да открият същия ефект.

Причини за страданията на бегача

Една единствена причина за диария, свързана с физически упражнения, не е определена окончателно. Тръпките на бегачите могат да бъдат причинени от различни фактори при различните хора. Една от теориите е, че простото нагоре и надолу изтръпване на тялото разтърсва червата. Кръвта на червата се отклонява към краката ви по време на ходене и бягане и това може да допринесе за спазми и диария.

Основното заболяване на раздразнените черва може да се изведе наяве от допълнителния стрес от упражнения. Дехидратацията при дълги разходки и писти също може да причини диария. Ефектът от лактозна непоносимост може да бъде засилен от упражнението.

Симптомите на свободните изпражнения, свързани с упражненията

Може да получите някое от следните: спазми, гадене, метеоризъм или диария по време на тренировката или след нея. Тя може да доведе до болезнено спазми и изключително спешна нужда да се изцежда.

Как да предотвратите диария, свързана с упражнения и разхлабени изпражнения

Източници:

> Ho GW. По-нисък стомашно-чревен дефицит при спортисти с издръжливост. Текущи доклади за спортната медицина 2009; 8 (2): 85-91. Дой: 10.1249 / jsr.0b013e31819d6b7b.

> Оливейра ЕПД, Бърини RC. Въздействието на физическите упражнения върху стомашно-чревния тракт. Настоящо мнение в областта на клиничното хранене и метаболизма . 2009; 12 (5): 533-538. Дой: 10.1097 / mco.0b013e32832e6776.