Динамична рутинна процедура за загряване преди упражнението

Загряването преди упражнението е критичен компонент на безопасна и ефективна тренировка. Доброто загряване не е необходимо да бъде сложно или сложно, но трябва да увеличите сърдечната температура и да получите кръв, потичаща към мускулите, които ще използвате по време на тренировката. Това е различно от тренировъчната сесия след тренировка , която обикновено се използва за увеличаване на диапазона на движение около ставата и за възстановяване след тренировка. Следната динамична програма за загряване може да се използва като добра отправна точка, преди да се включите в повечето спортове.

1 - Разходка с високи колене

Кристофър Малкълм / Гети изображения

Простото ходене на коленете ще разхлаби хълбоците, коленете и глезените и ще получи циркулацията на кръвта. Започнете с около десет крачки, повдигнете коленете нагоре към лактите, докато ходите. Обърнете се и направете десет крачки обратно до началната точка. Направете още един набор и този път добавете малък скок в стъпката си и преувеличете крачка и ръката си, докато наистина почувствате, че кръвта се движи. Добавете накрая комплект, ако все още се чувствате малко стегнат.

2 - Пешеходна катастрофа с оръжие нагоре

Култура RM / Петер Мюлер

За да извършите това загряване, направете ходене напред за около десет крачки напред, обърнете се и преместете десет крачки обратно до началната точка. С всяка стъпка бавно потънете към земята със задния си крак, като позволите на коляното да докосне земята. Задръжте всяка стъпка за секунда и продължете. С всяка серия добавете малко по-голям диапазон на движение към дължината и дълбочината на стъпалото. Ако искате да увеличите още повече обхвата на движение, дръжте ръцете си нагоре по главата си, докато се измъквате. Докоснете се с ръцете си и потънете.

3 - Упражнение "Пропуснете с усукване"

Луис Алварес / Гети изображения

Прескачането с наклон добавя малко по-голяма скорост към загряването, както и добавянето на ротация на движенията. Прескачането с обръщащо упражнение ангажира мускулите на ядрото, както и горното и долното тяло, с леко и ритмично загряване. За да направите това правилно:

4 - Странични бормашини

Алис Томлинсън / Гети изображения

Страничните стабилизатори на бедрата и коленете не трябва да се пренебрегват по време на динамичното ви затопляне, така че добавете няколко кръга странични или странични стъпала или прескачате, за да ги затоплите. Можете да използвате тренировки с стълби или просто да направите някои прости странични стъпки. Вземете темпото от разходка от страна на страна до пропускане с всеки комплект. Можете също така да направите упражнения за ходене на страничната лента, за да постигнете още по-дълбоко загряване или да използвате рутина за активиране на глута, ако седнете много през деня.

5 - Скачане на въже

Лиъм Норис / Гети изображения

Скачащо въже може да се използва както за основно упражнение за загряване, така и за пълна кардио тренировка. За да използвате скачането на въжета като част от обикновена програма за загряване, започнете с бавно, двойно стъпало. Това означава, че скачате над въжето и се спускате малко, преди въжето да се върне наоколо. Вие ще преместите въжето по-бавно и не скочете толкова високо, колкото бързо.

За да използвате скачането на въжета в това затопляне, скачайте бавно в продължение на трийсет секунди, оставете за 10 секунди и прескочете още минута, преди да се преместите в следващото упражнение за загряване.