Проучете своя метаболизъм

Научете как да изгорите повече калории

Когато става дума за намаляване на теглото, метаболизмът е ключов фактор за нашия успех. Телата ни се нуждаят от определено количество калории, за да функционират , но отиват твърде далеч над това и вие получавате повече тегло. Ако отидете твърде далеч под това, можете всъщност да забавите метаболизма по-нататък, докато тялото влиза в режим на глад .

Въпросът е, колко можеш да промениш метаболизма си и има ли начин да го ускориш?

Основи на метаболизма

Метаболизмът е само една част от общия Ви разход на енергия всеки ден . Общият разход на енергия се състои от различни компоненти, включително:

Разглеждайки тези различни области, може ли вече да видите някои места, където бихте могли да увеличите метаболизма си? По-долу са дадени няколко идеи как да направите точно това.

Как да ревю на вашия метаболизъм

Страхотната новина във всичко това е, че можете да промените метаболизма си. Дори малки промени - всеки ден да се разхождате, да се изправяте от бюрото си по-често, да ядете редовно и да въвеждате проста програма за сила - може да промени.

Всъщност е ясно, че диета, най-популярният метод за отслабване, може да е най-лошото. Това означава, че не е нужно да прекарате още един ден, когато се чувствате лишени или ограничавате храни. Освободете се от храната и може просто да започнете да губите тегло завинаги.

Източници:

> Hunter, GR, Wetzstein CJ, Fields DA, et al. Обучението за резистентност увеличава общите разходи за енергия и свободната жизнена физическа активност при възрастните хора. J Appl Physiol. 2000 Sep; 89 (3): 977-84.

Кравиц, Л. Метаболизъм: факт или фантастика? , IDEA Fitness Journal, том 8, номер 6.

Potteiger, JA, Kirk EP, Jacobsen DJ, et al. Промени в метаболитната скорост на почивка и окисление на субстрата след 16 месеца тренировка при възрастни с наднормено тегло. Int J Спорт Nutr Exerc Metab. 2008 Фев; 18 (1): 79-95. , 18, 79-95.