Jello калории, хранителни факти и ползи за здравето

Дали Jello е диетерен десерт?

Много dieters използват Jello десерти и Jell-O блюда за закуски като сладко лечение, когато те се опитват да отслабна . Но е здравословно? Десертът е с ниско съдържание на калории, но също така е много нисък в храненето. Вземете хранителните факти за Jell-O, преди да решите дали искате да го включите в храненето си .

Jello калории и хранителни факти

Чери Джело хранене факти
Сервизен размер 1/4 опаковка (21 g)
На порция % Дневна стойност *
Калории 80
Калории от мазнини 0
Общо мазнини 0g 0%
Наситена мазнина 0 g 0%
Натрий 100 mg 4%
Въглехидрати 19g 6%
Захар 19g
Протеин 2g
Витамин А 0% · Витамин С 0%
Калций 0% · Желязо 0%
> * Въз основа на диета с 2 калории

Потребителите, които харесват Jell-O, могат да закупят отделни снек-пакети или да купят малката правоъгълна кутия от желатин десерт и да го направят у дома. Храненето на Jello е приблизително същото и за двете.

Но може да има полза за ядене на снек пакет вместо кутия сорт. Защо? Тъй като пакет за закуска е контролиран порция . По-малко вероятно е да ядете повече от един контейнер, когато купувате пакетите за закуски. Но когато приготвяте ароматизиран желатин у дома, една порция е една четвърт от кутията, както е приготвена. По-лесно е да ядете повече от това, ако сервирате себе си от голяма купа или контейнер, който може да се затваря отново.

Най-популярната марка желатинови закуски е Jell-O. Но има и други марки. Храненето за ароматизиран желатин, направено от други компании, може да е леко различно. Снек-пакетът Juicy Gels, например, осигурява 100 калории (а не 70) за същия размер, според производителя.

Jello Pudding Хранене

Ако се опитвате да избирате между желатинови желатинови ядки и пудинг от марката Jell-O, може да искате да изберете пудинг. Jell-O ястия пудинг предлагат 110 калории , 1,5 грама мазнини, 8 грама въглехидрати, 1 грам влакно и 18 грама захар. Но също така осигурява 2 грама протеин.

Това не е много, но ще получите малко повече хранене от пудинга.

Освен това, ако направите пудинг у дома, можете да използвате обезмаслено мляко и да намалите съдържанието на мазнини още повече. Има слухове в интернет за вземане на джудже с вода. Тази рецепта вероятно няма да работи добре и ще намалите хранителната стойност, когато изрежете млякото.

И накрая, защото пудингът е кремообразен, може да сте по-доволни от това да ядете по-малко от лечението, отколкото да ядете сладки желатинови снаксови опаковки. Безплатни разновидности за закуски Jell-O без захар и без захар са на разположение, за да можете да задоволите сладкия си зъб за най-малко калории.

Дали Jello е здравословен?

Jello е с ниско съдържание на калории. Поради тази причина много dieters се наслаждават на Jell-O маркови пакети за снек или на плодов аромат на желатин за десерт, вместо на по-високи калорични опции като сладолед. Но джело е източник на празни калории.

Празните калорични храни осигуряват енергия предимно под формата на добавена захар и нездравословни твърди мазнини като наситени мазнини или транс-мазнини. Те допринасят за енергия (калории), но не осигуряват хранителна стойност. Jello няма мазнини, но почти изцяло се състои от захар.

Така че е без захар Jello по-добре? Това зависи от това кой питате. Захарните желатинови десерти получават своя сладък или плодов вкус от изкуствени подсладители.

Много експерти смятат, че изкуствените подсладители не са безопасни . И други смятат, че те могат да коригират начина, по който тялото ви вкусва и разпознава храната, което ви кара да се наслаждавате на сладките храни по-често.

Другият проблем с джело е, че обикновено е съчетан със сметана. Добавянето на бичове като Cool Whip или Reddi Whip може да добави значителни калории и захар, ако не сте внимателни относно обслужването на размера. Една порция (две супени лъжици) на Reddi Wip осигурява само 15 калории и един грам мазнина, но много малко хора измерват топинга, когато го изтръгнат от кутията.

Jello Рецепти и здравословни начини за намаляване на Jello калории

Така че има ли начин да включите джело в здравословен план за хранене?

Да. Но като всяка сладка храна или празна калорична храна, трябва да я консумирате умерено. Според препоръките на USDA, възрастната жена трябва да ограничи празните й калории на 150-250 на ден. Един възрастен човек трябва да поддържа между 160 и 330 калории на ден. И едно дете трябва да ограничи своите празни калории до около 120 калории на ден.

Можете да увеличите храненето на яло, като го изядете с пресни плодове, вместо с бита. Поръсете го с плодове или нарязани плодове за допълнителен цвят и сладост. Някои готвачи правят желе с плодов сок вместо вода, но това само ще повиши съдържанието на захар и няма да се възползвате от влакното в пресни плодове.

Някои хора също правят свои ароматизирани плодови желатинови форми без сместа. Този метод отнема повече време, но можете да премахнете изкуствените цветове и съставки.

Можете също така да направите рецепта за салата от джело. Това звучи като здравословен начин да се насладите на сладкото питие (в крайна сметка това е "салата"), но повечето рецепти просто смесват плодове, сметана и няколко други съставки за храна, която прилича на десерт повече от салата.

Jello може да бъде по-здравословен избор, ако решите да ядете малка порция вместо голяма купа сладолед, но ако искате да намалите захарта и да подобрите диетата си, това е храна, която да консумирате умерено.