Пригответе се за обучение на учители по пилатес

Пилатес е една от най-добрите фитнес тенденции в света от десетилетия насам. Това означава, че професионалните учители по пилатес са все по-търсещи. Има ли възможност да станете инструктор на Пилатес в ума ви? Ако е така, позволете ми да ви уверя, че не трябва да сте млад, тънък или най-гъвкав или силен човек във вашия клас, за да се преместите да станете инструктор.

Вие обаче трябва да имате страст към него - а не само за упражняване на Пилатес, а за предаване на знанието на другите.

Не се заблуждавайте. Това не е бърз път към хладна и лесна работа. Това отнема значително време, долара за обучение и истински ангажимент да се обучавате като инструктор на Пилатес. Ако сте сериозно да продължите тази възнаграждаваща кариера, отделете време, за да проучите многото различни организации за обучение на учители, които съществуват. Но преди да отидете толкова далеч, има няколко въпроса, които бихте могли да попитате за практическата реалност, че сте инструктор на Пилатес.

Използвайте следните въпроси, които да ви помогнат да решите дали учителят Пилатес да бъде подходящ за вас.

Лично ли сте човек?

Комуникацията е от първостепенно значение в инструкциите на Пилатес. Визуално, словесно и кинестетично общуване се осъществява между клиента и инструктора през цялото време, което прави Пилатес интимно и интерактивно преживяване.

Също така, Пилатес е много физически . Touch е почти винаги част от инструкциите на Пилатес и със сигурност е част от обучението на учителите. Най-важното е, че не е задължително да сте излизащ човек, който да преподавате Пилатес, но трябва да сте готови да се ангажирате напълно със своите ученици. Ако не можете да понесете докосване на изпотен или на голи крака на някого, направете пауза и преоценете.

Искате ли да преподавате?

Както при повечето дисциплини, преподаването е различно от това. Отделете малко време, за да помислите дали сте просто страстен към практикуването на Пилатес (което е фантастично) или наистина се интересувате от преподаване . Преподаването на Пилатес изисква много енергия и внимание, което е фокусирано върху другите. Може да се изненадате да научите, че един от най-често срещаните оплаквания от инструкторите на Пилатес е, че е трудно да се намери време да се направят сами Пилатес. Да станете учител не означава, че непременно ще работите повече.

Привличате ли се към по-дълбоките философии на метода на Пилатес?

Като студент, можете да го вземете малко или да го оставяте в отношението към различните аспекти на метода Пилатес. Въпреки това, след като се ангажирате с обучение на учители, вие сте отговорни за разбирането на пълната дълбочина и широчината на метода Пилатес. Това включва интеграционната част на тялото / ума на Пилатес, отразена в принципите на Пилатес, както и физиологията на упражненията и историята и културата на метода.

Интересувате ли се от анатомията, физиологията и вътрешните работи на тялото?

Бъдете предупредени, че доброто обучение на инструктори по пилатес не пренебрегва науката зад движението.

След като завършите основното си обучение по пилатес, ще бъдете изложени на огромния брой курсове за продължаващо обучение. Най-добрите учители продължават обучението си за останалата част от професионалната си кариера.

Вие ли сте мотивирани?

Възможно е един нов инструктор да бъде нает на пълен работен ден, от студио, с предимства, край на историята. Но това не е много често срещан сценарий. По-вероятно е като нов инструктор да започнете почасово и да изградите класове и частни клиенти постепенно. В зависимост от това къде живеете и какъв контекст сте на разположение, за да преподавате, може да се наложи да направите много самопромоция и обучение на потребителите, за да стартирате кариерата си.

Ако не можете да си представите да започнете собствен бизнес, тази кариерна пътека може да не е за вас.

Сега, когато мислите сериозно да станете инструктор на Пилатес, ето няколко стъпки, които можете да предприемете, за да сте сигурни, че сте добре информирани за това важно решение.

Преподаването на Пилатес може да бъде изключително подходяща работа на непълно работно време или избор на кариера. Дори ако някои от отговорите ви на горепосочените въпроси бяха несъмнено "да", продължете напред и разгледайте по-подробно възможностите, които обучението на учителите в Пилатес би могло да поддържа за вас.