6-те най-слънчеви начина да увеличите метаболизма си

Знаете ли как да увеличите метаболизма си? Има някои неща за метаболизма ви, които не можете да промените. Не можете да променяте възрастта си, пола си или медицинската си история. Но това не означава, че не можете да ускорите метаболизма си изобщо.

1 - Как да увеличите метаболизма си

Guido Mieth / Такси / Гети изображения

Съществуват метаболизма, подхранващи храни, хранене на времето трикове и дори няколко изненадващи домашни навици за дизайн, които да ви помогнат да изгорите повече калории по цял ден и да получите тялото, което заслужавате. Но първо трябва да научите основните неща за метаболизма. След това ще можете да изберете най-добрия начин да увеличите метаболизма си за загуба на тегло и по-добро здраве.

2 - Увеличете метаболизма си сутрин

Смесете изображения / Питър Рокел / Гети изображения

Начинът, по който започвате деня си, може да играе важна роля в ежедневния ви метаболизъм. Смартьорите получават добър нощен сън , за да имат достатъчно енергия, за да останат активни през целия ден. Можете дори да започнете деня си с утринно разтягане преди закуска, за да изгорите няколко допълнителни калории.

След това е време да се обличате и да ядете закуска. Вярвайте или не, вашият избор на дрехи може да промени броя на калориите, които изгаряте през целия ден . Изберете елементи, които ви карат да се чувствате добре по отношение на тялото си и да насърчавате здраво движение. Най-накрая, направете сутрешно ястие , което ви подготвя за калорийно изгаряне през целия ден.

3 - Опитайте усилвателите на метаболизма на работното място

Henglein и Steets / Култура / Гети изображения

Вероятно прекарвате по-голямата част от деня в офиса. Така че, ако не ускорите метаболизма си по време на работа, може да не изгорите достатъчно калории, за да отслабнете.

Как да промените метаболизма си, когато сте на работа? Това е по-лесно, отколкото си мислите. Просто планирайте миниактивните почивки през целия ден, така че трябва да излезете от стола си и да се движите. И по време на обяд, бъдете сигурни, че ядете храна, подходяща за хранене, пълна с богати на протеини храни, подхранващи метаболизма .

И не забравяйте за закуска време ! Прескочете баровете с висока захар, които могат да ви накарат да се почувствате бавно. Увеличете енергийното си ниво с бар, който изгражда мускулите.

4 - Ускорете метаболизма у дома

Пол Брадбъри / Каяимадж / Гети изображения

Знаете ли, че можете да увеличите метаболизма си, докато почиствате къщата си ? Вярно е! Просто промяна на начина, по който извършвате определени домакински работи, може да промени броя на калориите, които изгаряте . Някои рутинни процедури за почистване на дома могат да изгорят 200-400 калории или повече!

Но това не е само почистване на дома, което може да ви помогне да ускорите метаболизма у дома. Учените са установили, че простите промени в дизайна на дома могат да ви помогнат да ядете по-малко и да се движите по-често. И в дните, в които се чувствате мързеливи, можете дори да увеличите усилването на обмяната на веществата върху дивана!

5 - Метаболизъм - стимулиране на храната за ядене

STUDIOBOX / Избор на фотографи / Гети изображения

Има ли храни, които да ви помогнат да изгаряте повече калории? Да, има. Но ще ви предам малко тайна за храните, които повишават метаболизма. Те не изгарят много повече калории, отколкото обикновените храни.

Всъщност, аз не бих разчитал на " бърз метаболизъм диета " като основен метод за отслабване. Можете да изгорите много допълнителни калории от ежедневното движение, но само няколко допълнителни калории от хранителни вещества, подсилващи метаболизма.

Същото важи и за яденето през цялото време. Много dieters се опитват да увеличат метаболизма си, като ядат по-често. Но тази стратегия за избягване на "режима на глад" често възпламенява и вместо това води до увеличаване на теглото.

И така, как да ядете правилните храни в точното време, за да ускорите метаболизма си? Можете да изберете храни, които изгарят повече калории, просто бъдете сигурни, че ги ядете с умереност точно както ядете всичките си храни, подходящи за хранене .

6 - Увеличаване на метаболизма при упражняване

Томас Баруик / Камък / Гети изображения

Упражнението е най-добрият начин да промените метаболизма си . Чудесна тренировъчна програма помага да увеличите своя метаболитен двигател, така че да изгаряте повече калории през целия ден, дори когато сте на почивка на канапе.

Но тренировка за повишаване на метаболизма не е лесна. Тренировките, които правят голяма разлика, са най-трудните. Разбира се, това не означава, че не можете да промените метаболизма си като начинаещ.

Първоначалните тренировки изграждат сила, горят калории и повишават здравето ви. Всички тези фактори имат положително въздействие върху метаболизма ви, така че тренировката на начално ниво е чудесно място да започнете, ако не сте готови за енергично упражнение .

7 - Ежедневните навици за увеличаване на метаболизма

: Peathegee Inc / Blend Images / Гети изображения

Има толкова много начини да увеличите метаболизма си и да промените тялото си. Но както виждате, няма нито един трик, който да прави чудеса. За да промените начина, по който тялото ви работи, трябва да промените начина, по който живеете живота си .

Ако наистина искате да ускорите метаболизма си, започнете с промени в ежедневната си дейност . Ще видите най-голяма полза, ако можете да се движите повече през целия ден. След това направете диетични напитки, които да ви помогнат да се почувствате по-енергично. И накрая, прескочете хапчетата и отварите метаболизма (освен ако лекарят не го предпише). Повечето от тях не работят, а някои дори причиняват вреда.

И помнете, когато започнете нова програма, за да увеличите метаболизма си или да промените теглото си, малки промени работят най-добре. Изберете само някои от тези промени, след това добавете нови ежедневни навици, както виждате резултатите за загуба на тегло.