Колко калории трябва да ям за закуска?

Вероятно сте чували, че закуската е най-важното ядене на деня. Но това означава ли, че трябва да консумирате повече от дневните си калории сутрин? Точно колко калории трябва да ядете на закуска? Отговорът зависи от няколко фактора.

Изчислявайте дневните калории

Преди да можете да разберете колко калории ще ядете за закуска, трябва да разберете колко калории ще ядете всеки ден.

Всеки човек има леко различни калорични нужди. Вашият общ дневен прием на калории се основава на Вашата метаболитна скорост на почивка (RMR) и на ежедневното Ви ниво на активност . Ако се опитвате да отслабнете, намалявате нуждите си от калории, за да достигнете негативния енергиен баланс, необходим за отслабване .

За да изчислите препоръчвания калориен прием, можете да използвате онлайн калкулатор или да направите някои прости математики и да разберете числото сами . Дори ако не преброявате калории, за да отслабнете, е полезно да знаете номера си. Това ще ви помогне да представите обща представа колко да ядете на всяко хранене, включително закуска.

След като разберете колко калории се нуждаете всеки ден , трябва да разделите това число между храненията и закуските, които планирате да консумирате. Как разделяте калориите зависи от начина ви на живот, от навиците ви за работа и начина на хранене.

Колко калории за закуска?

Много жени, които се опитват да отслабнат, консумират около 1200 до 1400 калории на ден.

Мъжете често консумират 1600 до 1800 калории на ден. Много хора просто разделят своите калории равномерно между три дневни ястия, за да запазят своите закуски, обяд и вечеря калории прости.

Ако следвате популярна търговска диета, като Джени Крейг или Nutrisystem , ще откриете, че калориите са разделени сравнително равномерно между три хранения и също така позволяват една или две ежедневни закуски.

Това означава, че една жена може да яде 300-400 калории на всяко хранене и след това да яде две 100-калорични закуски в късна сутрин и следобед. Един човек ще консумира 400-500 калории на закуска, обяд и вечеря, а след това се наслаждава на две 150-калорични закуски през деня.

Но не е нужно да следвате конкретен план, когато разделяте калориите за вашата храна. Можете да прецените кога най-много се нуждаете от калориите си и след това да ги разделите, за да задоволите вашите нужди. Например, ако сте dieter, който получава сутрин глад угризения, вероятно трябва да консумират повече калории първото нещо сутрин. Хранене, което съдържа храни за пълнене като богати на протеини яйца или богати на фибри овесени ядки, може да ви помогне да пропуснете висококалоричните закуски или да направите по-добър избор, когато апетита удари.

Проба за закуска Калории брои

За да получите представа как можете да разделите калориите си, за да приспособите начина си на живот и графика си, ето някои типични сценарии. В този първи пример една жена, която консумира 1200 калории всеки ден, се нуждае от още няколко калории сутрин, защото прави ранна тренировка. Тя може да раздели калориите си така:

Ранната закуска осигурява бърз взрив на енергия преди тренировката. И тогава калориите за закуска след тренировка помагат да се напълни тялото й. Това е разумно за нея да консумира повече калории на закуска, защото това е, когато тя е най-активна.

Но ако една голяма семейна вечеря е част от нейния ежедневен ритуал, тя може да иска да яде по-малко калории сутрин . Ако яде здравословна лека закуска, тя ще има повече място да яде по-голяма вечеря и все пак ще достигне отрицателен енергиен баланс за отслабване. Тя може да раздели калориите си така, за да достигне цел от 1200 калории:

Калориите за закуска се броят повече?

Закуската е важно хранене, защото помага на някои хора да поддържат по-умерени хранителни навици през целия ден. Но това не важи за всички. Калориите за закуска броят точно толкова, колкото обядните калории, вечеряните калории и калориите, които трябва да консумирате от закуски. Ако ядете твърде много, без значение кога, няма да отслабнете.

Вземете пет минути, за да разберете дневния енергиен баланс. След това преценявайте начина си на живот и начина на хранене, за да създадете квота за всяко хранене, така че да ядете калориите си по време на деня, когато те ви помагат да поддържате здравословен начин на живот и умерени хранителни навици.