Как да намалим калориите за отслабване

Опитвате се да намалите калориите, за да отслабнете? Ако е така, може да бъдете объркани от всички номера, които виждате онлайн и в списания. Трудно е да се разбере колко калории да се намалят, за да отслабнете ефективно и да запазите паунда на разстояние за добро. Но не се притеснявай. Намаляването на калориите е по-лесно, отколкото можете да си представите - след като получите фактите.

Мога ли да отслабвам чрез намаляване на калориите сам?

Има различни начини да отслабнете, но всички те изискват да промените дневния баланс на калориите си.

Експертите наричат ​​това вашето енергийно равновесие . Най-лесният начин да промените енергийния си баланс е да намалите приема на калории. Можете да постигнете това, като ядете по-малки порции храна по време на хранене, като прескочите леки закуски и висококалорични напитки или разменяте висококалорични нездравословни храни за нискокалорични хранителни храни.

Можете също така да добавите тренировка към ежеседмичното си рутинно упражнение, за да увеличите дефицита на калории и да отслабнете по-бързо. Но внимавай. Този план работи за някои хора, но се противопоставя на другите. Упражнението е добро за вашето тяло и трябва да бъде част от здравословния начин на живот. Но упражнението може да ви накара да гладувате. Ако вече режете калории, за да отслабнете, добавянето на глад след тренировка може да бъде преобладаващо и това може да ви накара да спрете напълно програмата си за отслабване.

Ако вече упражнявате, може да сте в състояние да намалите калориите и да поддържате програмата си за упражнения, за да отслабнете. Но ако упражнението не е част от ежедневието, започнете бавно.

Първо, намалете калориите, за да отслабнете и след това бавно добавете лесна програма за упражнения, за да увеличите загубата на тегло .

Колко калории трябва да отрежа, за да отслабна?

Повечето експерти препоръчват да намалите приблизително 500 до 750 калории на ден, за да изгубите една до две паунда на седмица. Можете да използвате този калкулатор за калории за отслабване, за да разберете колко калории трябва да ядете всеки ден.

Разбира се, за да постигнете целта си, трябва да следите колко калории ядете. Най-добре е да запазите дневник за храна . Вашият дневник може да бъде просто писалка и хартия, която държите заедно с вас през целия ден. Можете също така да използвате приложение за смартфон или уебсайт, който проследява калориите за вас. Много тракери за активност Ви позволяват да отчитате калориите в онлайн таблото за управление на продукта. Използвайте най-лесния за вас метод, за да проследявате постоянно калориите си.

Трябва ли да намалим повече калории, за да отслабвам по-бързо?

Така че, ако режете калории може да доведе до загуба на тегло, може да се изкушите да намалите колкото е възможно повече калории, за да отслабнете. Някои диети дори понижават дневния хранителен прием до 800 калории или по-малко, за да отслабна. Но изключително нискокалоричните диети обикновено не водят до постоянна загуба на тегло поради няколко причини.

Първо, много нискокалоричните диети (VLCD) могат да повлияят на вашия метаболизъм. Някои диетолози наричат ​​този " режим на глад" . Когато ядете далеч по-малко, отколкото се нуждае тялото ви, вашият метаболизъм се забавя, за да се адаптира за по-малко количество енергия. Когато метаболизмът ви се забави, скоростта на загуба на тегло също се забавя. Няма да спечелите тегло, като ядете по-малко, но може да отслабнете по-бавно, отколкото ако ядете правилния брой калории.

След това много нискокалоричните диети засягат дневното Ви енергийно ниво. Защо става въпрос? Вашето ежедневно ниво на активност оказва голямо влияние върху броя калории, които изгаряте всеки ден. Ако останете активни и изгаряте повече калории , е по-вероятно да видите резултати за загуба на тегло. Ако сте изтощени от твърде малко хранене, няма да изгорите толкова калории, че загубата на тегло може да спре.

На последно място, много нискокалоричните диети са неприятни, опасни и трудни за поддържане. Без медицинско наблюдение е малко вероятно тялото Ви да остане здравословно без необходимите хранителни вещества. И ако сте прекалено гладни от намаленото приемане на храна, вие сте по-склонни да се сблъскате и дори да наддавате на тегло заради това.

Слово от

Намаляването на калориите, за да отслабнете, не е най-модерният метод за отслабване. Вероятно няма да видите холивудски знаменитости, които да говорят за това в списания или по социални медийни канали. Но да направите умерени корекции на дневния прием на калории е метод, който се основава на доказателства, базиран на доказателства, за да отслабнете. Това е методът, който най-много се препоръчва от експерти в областта на здравеопазването.

Просто внимавайте да не намалявате твърде много калории и да рискувате здравето си. Вашето тяло се нуждае от време, за да се приспособи към нов начин на живот и нов план за хранене. Вземете го бавно и направете малки корекции, за да видите реалните резултати за загуба на тегло, които продължават.