Средните калории за ядене на ден

Измерете ежедневния си калориен прием, за да получите тялото, което искате

Независимо дали планирате да отслабнете, опитвате се да наддават на тегло или просто се опитвате да поддържате теглото си, трябва да знаете броя на калориите, които ядете всеки ден. Вашият ежедневен калориен прием играе важна роля в това дали сте достигнали или не целите си за фитнес и диета. След като разберете номера, можете да направите корекции на енергийния си баланс, за да получите тялото, което искате.

Най-доброто време за измерване на дневния прием на калории

За да разберете колко калории ядете всеки ден, ще трябва да следвате лесни стъпки, за да поддържате дневника за храните. Процесът ще отнеме една седмица. Уверете се, че сте избрали една седмица, когато типичният ти дневен прием на храна, ежедневната ти активност и ежедневието ти в храната са типични. Не го правете, когато започнете нова тренировъчна програма, на почивка или имате други промени в ежедневието си.

Ако загубата на тегло е вашата цел, не забравяйте да бъдете търпеливи. Вероятно сте загрижени да започнете диетата си, за да започнете да губите тегло. Но без тази първоначална стъпка диетата ви може да се провали. И помнете, че по време на този процес научавате основни умения, като записване и измерване на хранителни порции. Тези умения ще направят вашата диета по-ефективна в дългосрочен план. Така че не мислете, че губите време. Вие сте полагане на основите за успех загуба на тегло.

Как да запишете дневните си калории

Можете да записвате калориите, които ядете всеки ден онлайн или на хартия.

Няма "най-добър" метод, но много хора смятат, че онлайн услугите (с удобни приложения за смартфони) са по-лесни, защото калориите и другите хранителни вещества се записват автоматично, когато вкарвате храната си. Но старият метод на хартия и молив работи също толкова добре! Просто се уверете, че измервате и записвате всичко, което ядете и пиете.

Ако използвате метода хартия и молив, използвайте USDA National Nutrient Database, за да получите хранителна информация за всяка избрана от вас храна. Следвайте тези указания, за да получите най-точния запис:

Как да изчислите дневния прием на калории

В края на седмицата разберете общия брой калории, които консумирате всеки ден. След това добавете всичките седем дни заедно и разделете броя на седем, за да получите средно дневен прием на калории. Ето един пример:

Можете да направите това и за всеки макроорганизъм, за да разберете колко грама мазнини, въглехидрати и протеини обикновено консумирате всеки ден.

Настройте дневния си калориен прием да отслабвате

След като разберете средния дневен калориен прием, можете да започнете да правите промени в диетата си и активността да достигнете целта си за телесно тегло. Ако се опитвате да отслабнете, има три различни начина да промените номерата, за да отслабнете. Но основното правило е, че трябва да коригирате дневния си баланс с 3500 калории на седмица или 500 калории на ден, за да загубите един килограм тегло. Използвайте този калкулатор, за да разберете колко калории трябва да ядете:

Ако достигнете плато за загуба на тегло , ако наддаването на тегло или ако вашата диета не работи , повторете този процес, за да намерите ежедневния прием на калории отново. Броят на калориите, които ядете всеки ден, може да се е променил и може да е причината, поради която не можете да постигнете целите си.