Да цикъл или да не цикъл, когато сте под времето

В 411, когато е добре да се вози и когато трябва да вземе почивка

След като влезете в канала на обичайните рутинни процедури за колоездене на закрито, може да не желаете да избягвате тренировка, когато се чувствате под времето. В зависимост от симптомите и тежестта си, може да не се налага. Когато решавате дали да упражнявате или не, експертите често препоръчват да направите "проверка на шията": Ако всичките Ви симптоми са над шията - например, ако имате главоболие, назална конгестия, синусов натиск и може би леко възпалено гърло - като цяло е добре да се упражнявате.

Разработването, разбиването на пот и изпомпването на кръвообращението може дори да отпуши синусите, да увеличи енергията и да ви накара да се почувствате малко по-добре.

Но е разумно да наберете интензивността и може би малко по-дълго от вашата тренировка, особено, тъй като по своята същност курсовете по закриване на велосипеди са енергични. Може да помислите да дадете на тренировката 10-минутен пробен период с леко темпо, за да видите как се чувствате: Ако се чувствате добре, продължавайте, но ако се чувствате бавно и болезнено, откажете се за деня. ( Като учтивост, дайте на инструктора хедсъп предсрочно, че правите това .) Ако се придържате към него, вместо да предприемете подход "go-hard-go-go-home", използвайте по-умерен , може би да останете между 4 и 7 на вашата оценка на възприеманата тренировка (RPE) скала. Не забравяйте да останете добре хидратирани по време на пътуването, като пиете още повече течности, отколкото обикновено. И имайте предвид, че някои студени лекарства, които съдържат антихистамини, могат да повлияят на вашето равновесие, координация и други аспекти на ефективността на колоезденето.

Противоположно, ако симптомите ви се простират под шията - ако имате треска, тежка умора, кашлица, болки в тялото или студени тръпки, разстроен стомах или диария - трябва да прескочите тренировката за пълен циркулационен курс, докато не успеете отново. От една страна, наистина няма смисъл да обикаляте сърцето си, когато се чувствате като ударен от 18-колела; тялото ви трябва да спести енергия, за да се бори с болестта.

От друга страна, в крайна сметка може да се почувствате още по-болен. Вашата имунна система вече е обложена, тъй като тя се бори с инфекцията и я подчертава с интензивно физическо натоварване, може да саботира възстановяването ви и може да направи болестта да продължи по-дълго. Когато се почувствате достатъчно добре, за да се върнете към колоездене на закрито, постепенно възобновете обичайните си рутинни процедури, за да предотвратите повторна поява на рецидив.

Затова слушайте тялото си и оставяйте симптомите да ръководят вашето решение. Но помислете и за колегите си: Ако кашляте или кихате буря и не можете да избягвате изхвърлянето на вашите микроби навсякъде, правилното и любезно нещо, което трябва да направите, е да останете вкъщи, докато не сте по-малко заразни. Или, ако се почувствате до такава степен, можете да предприемете лека разходка навън, където няма да заразите никого. По същия начин, ако имате треска, грип или друго заболяване, което се разпространява лесно, ще бъде по-добре да прекъснете, докато симптомите ви изчезнат изцяло - за вас сами и за други хора. Дори и да се опитате да почистите велосипеда си с дезинфекциращи кърпи след пътуването, все още има добър шанс за задържане на микробите. Не бихте искали да уловите нечия друга болест, така че да следвате златното правило и да направите за другите. , ,